3x events die je niet mag missen

3x events die je niet mag missen

Van kasteeltuin tot een markt vol ambachten

Het Waasland, synoniem voor samen de gezelligheid beleven, kuieren langs kraampjes, proeven van de lekkerste streekproducten, ontdekken van de prachtige natuur. Kortom. Het Waasland is een streek om van te bewonderen, van te genieten, en te koesteren. Juist daarom zetten we 3 bijzondere evenementen in de kijker, waarbij het ene iets traditioneels eert, en het andere de samenhorigheid benadrukt. 

Waasland - Lochristi - Beervelde - Tuindagen van Beervelde.jpg

Tuindagen op het Kasteelpark van Beervelde

12 t.e.m. 14 mei in Beervelde

Op  12, 13 en 14 mei 2023 zet tuin-liefhebbend-Vlaanderen de bloemetjes buiten in Kasteelpark van Beervelde. Speciaal voor de tuindagen wordt de mooiste achtertuin van Waasland omgetoverd tot een groot én groen festivalterrein. 
Op dit festival wandel je van kraam naar kraam onder bogen van blauwe regen, bruggetjes en kronkelpaadjes. Van bloembol tot boomhut en van kiem tot kasplantje/klimop; je vindt hier honderden kraampjes waar je groene vingers van gaan kriebelen. En heb je teveel planten om te dragen? Een goede plantmom stalt ze bij de plantencrèche. Zo heb jij je handen vrij voor een picknick onder de wilgenbomen, een moestuinworkshop of om te speuren naar antiek.  

Sint-Niklaas - Euromarkt.jpg

Euromarkt op de Grote Markt van Sint-Niklaas

4 t.e.m. 6 augustus

Drie dagen lang wordt de binnenstad van Sint-Niklaas ondergedompeld in een Europese sfeer. Franse wijnen, Italiaanse kazen, Iers bier, ... Dit is maar een voorbeeld van wat je kan vinden op de Euromarkt. Verschillende handelaars uit diverse lidstaten van Europa verenigen zich op het grootste marktplein van België en presenteren er de typische producten uit hun regio. Ook de kunstambachten en siervoorwerpen komen aan bod. Uiteraard zullen ook onze Belgische streekproducten vertegenwoordigd worden. Overtuigd? Dan geven we je nog graag een tip mee: kom niet met een volle maag, want waarschijnlijk zal je niet kunnen weerstaan aan de kaasjes, salamitjes, ambachtelijke snoepjes en eigengebakken koekjes. 

Waasland - Ambachtelijk Weekend 2022 - campagnebeeld.jpg

Ambachtelijk Weekend 2023

19 en 20 augustus in het Waasland, Hulst en Terneuzen

Onder het thema 'beestenboel' zetten diverse ambachtslui en creatievelingen dit jaar opnieuw hun deuren open. Honderden kunstenaars en hobbyisten tonen hun talenten vanuit hun eigen atelier of verenigen zich op één van de tientallen verzamelpunten. Je leert ambachten van dichtbij kennen, je kan zelf deelnemen aan workshops, of je proeft één of meerdere streekproducten. Natuurlijk kan je ook gewoon een babbel komen maken met één van de vele exposanten. Kom jij ook genieten van de Wase gezelligheid, en doe je dat liever te voet of per fiets? Diverse gemeenten stippelen hun eigen fiets- en wandelroutes uit langs de plaatselijke deelnemers. Je kan deze downloaden op de website. Ben je klaar om alle pareltjes te ontdekken?