4 originele activiteiten voor mama's

4 originele activiteiten voor mama's

Quality time met het hele gezin

Niets mis met een doosje pralines, maar er zijn toch originelere manieren om je mama in de bloemetjes te zetten. Dit zijn de 4 leukste activiteiten voor quality time met het hele gezin!

potvolkoffie box 1.jpg

1. De ochtendstond

Als je je mama eens wil verwennen start je natuurlijk met een deugddoend familieontbijt. En je hoeft er zelfs je huis niet voor uit, want in het Waasland vind je superveel aanbieders van ontbijtmanden - en zelfs een ontbijttraiteur! Een kleine moeite voor jou en een mooie verrassing voor haar.

afbeelding1.jpg

2. Zeg het met zelfgeplukte bloemen

Bloemen verwarmen haar hart. Zeker als je de moeite hebt gedaan om zelf een versgeplukt boeket samen te stellen. Er zijn heel wat zelfplukboerderijen in het Waasland: ecologisch en origineel. Bij La Fleur in Sint-Gillis-Waas en BES en BLOEM in Lokeren kan je gewoon eenmalig terecht, zonder een abonnement. Breng gerust je eigen vaas mee.

vlotjes genieten.jpg

3. Chillen op het water

Het heet niet voor niets Vlotjes Genieten. Vanaf de Koebrug aan de Stekense Vaart kun je een tochtje over het water maken met een vlot dat wordt aangedreven door een fluistermotor op basis van zonne-energie. Een drijvend terras als het ware. Je dobbert gezellig over de mooiste kanaaltjes van het Waasland: de Stekense Vaart, de Moervaart en de Zuidlede. Als je kiest voor een langere tocht kun je zelfs tot aan Daknam varen. En je mag je eigen drank en hapjes meenemen, dus je kan er meteen ook een picknick van maken. Op de terugvaart naar de Koebrug, als de zon inmiddels al flink gezakt is, kun je tevreden terugkijken op een uitzonderlijke dag.

Kreken van Saleghem.jpg
Waasland_sintgilliswaas_SaleghemWR.jpg

4. Samen picknicken in de natuur

Wie Waasland zegt, zegt overweldigende natuur. Ideaal om te picknicken met het hele gezin. Een kleedje met vichyruitjes, een flink gevulde picknickmand en je bent vertrokken! Bijvoorbeeld naar Natuurhuis Panneweel in de Kreken van Saleghem. Zacht hellende oevers, grasland en hooi, zeldzame vogeltjes en fleurige bloemen, ruisend riet: een mens wordt daar stil van. In het natuurhuis kun je je favoriete picknickmand vullen met een heerlijk ontbijt.