5 heerlijke herfstwandelingen

5 heerlijke herfstwandelingen

5x wandelen in de Wase kleurenpracht

In de herfst verandert het decor. Warme kleuren, een ander licht en knisperende blaadjes nodigen jou uit voor een heerlijke herfstwandeling. Wij kozen 5 wandelroutes uit die je in deze periode echt moet ontdekken.

STUDIOGRAFIE_20220123_4092.jpg

1. Sint-Elooiskreek wandelroute

Je vertrekt in het sympathieke 'tweelandengehucht' Overslag en maakt een gevarieerde tocht langs kreken, open velden en voormalige trekwegen. Dit eerder onbekend stukje wandelgebied in Wachtebeke schuurt tegen de Nederlandse grens en het mooie Meetjesland. Laat je verrassen!

Verken de Sint-Elooiskreek wandelroute

Waasland_Moervaartvallei_Eksaarde.jpg

2. Kruiskapel wandelroute

Een mooie route langs velden, bossen, weiden en een rustig kabbelende Moervaart, maar ook met heel wat geschiedenis. Je passeert de Kapel van de Miraculeuze Kruisen, de Spletterenbrug en enkele restanten van de Bedmarlinie uit de Spaanse Successieoorlog. Nu vind je er vooral rust!

Verken de Kruiskapel wandelroute

bomenrij_Kieldrecht.jpg

3. Rond de Kieldrechtse kreek

Het Waasland telt inderdaad ook heel wat kreken. En één pareltje is de Kieldrechtse kreek. Je wandelt hier vlakbij of zelfs óp de grens, doorheen prachtige natuurgebieden, afgewisseld met open vlakten. Na je tocht heb je in Kieldrecht enkele leuke zaken waar je iets kan eten of drinken.

Wandel Rond de Kieldrechtse kreek

Wandelen op de onverharde Pontravedijk in Waasmunster in het Waasland
Kasteel Blauwendael in Waasmunster in het Waasland

4. Roosenberg wandelroute (rood)

In het centrum van Waasmunster pronkt het mooie Kasteel(park) Blauwendael. Van daaruit wandel je richting de oevers van de Durme en kun je genieten van de zalige rust. Deze wandeltocht van 6,6 km brengt je langs het natuurgebied De Vaag waar het heidegebied, met de hulp van een begrazingsproject door schapen, hersteld wordt.

Ontdek zelf de Roosenberg wandelroute

Fort_van_Steendorp5.jpg
Waasland_wandelpad fort van steendorp_Temse.jpg

5. Steendorp wandelroute

Op het Mercatorplein in Rupelmonde kan je niet naast de Graventoren kijken. Daar begint je wandeltocht tussen Rupelmonde en Temse en door het poldergebied langs de Schelde. Je botst er ook op het laatst gebouwde bakstenen fort van België, het fort van Steendorp. Na WOII een oefenterrein voor het leger, maar nu een beschermd vleermuizenreservaat.

Download de Steendorp wandelroute