B&B De Fontein

Gerenoveerd herenhuis in Temse

Temse
Capaciteit
1 - 4 Personen
Straat + huisnummer
FONTEINSTRAAT 13
9140 Temse
E-mail
Telefoonnummer
+32 498 52 84 78
Reservation
Online boeken
Link

Een breed palet van genot en bewondering? Dat vind je uiteraard in het huis van een waar artiest. Welkom in B&B De Fontein in Temse, ondergebracht in de voormalige woonst van kunstschilder Prosper De Roover. 

Kunst alom

Hier kom je onvermijdelijk terecht in een setting waar erfgoed de lakens uitdeelt. Deze karaktervolle B&B, vlakbij de Scheldedijken, laat gasten toe om zich volledig te ontspannen. Je verblijft te midden van een imposant scala aan authentieke accenten. Een woning vol geschiedenis en karakter. Een zalige plek om te ontspannen en je te vergapen aan de kunstzinnige inrichting.

Dit is met andere woorden een huis vol verhalen. De hele tweede verdieping wordt nu opengesteld voor gasten om er te genieten van een heerlijk verblijf. Zowel de recreatieve als de professionele gast vindt hier alles wat hij/zij nodig heeft voor een fijn verblijf.

Waasland_De Fontein_Temse.jpg
Waasland_De Fontein_Temse1.jpg

Meesterlijk en schilderachtig vanuit ieder perspectief

Het mag natuurlijk geen verrassing heten dat kunst een rode draad vormt doorheen dit hele, prachtig gerenoveerde herenhuis. Wie the finer things in life weet te waarderen, zal van de ene verrukking in de andere vallen. 

Niet alleen de buitenkant getuigt van een rijke historiek. Zowel binnen in de stijlvol ingerichte vertrekken met zowel Art Nouveau en Art Deco elementen, als in de gezellige patio word je herinnerd aan de aanwezigheid van de meester. 

In de watten

Die oprechte passie voor kunst en erfgoed tilt deze B&B makkelijk op tot een oord waar mensen zich op alle vlakken in de watten gelegd voelen. Esthetische verwennerij spat hier van de muren, behaaglijkheid en comfort zitten in ieder detail. 

Hoe er hiermee een evenwicht wordt gevonden dat tegelijk ook voor absolute rust en vredigheid zorgt, is wat gasten vaak "een thuiskomen" gevoel noemen!

Een verdieping vol verwondering

Twee uiterst knusse gastkamers gunnen bezoekers hier een rustpunt in hun dagelijkse ratrace. De kamers verdelen mooi de naam van hun oorspronkelijke bewoner. Gesplitst in twee aparte werelden die toch mooi één geheel vormen.

Zo is er kamer ‘Prosper’ en kamer ‘De Roover’. Het is meer dan een eerbetoon. De geschiedenis wordt hier bewust en meer dan terecht gekoesterd.

Waasland_De Fontein_Temse4.jpg

Faciliteiten bij de vleet

Het spreekt voor zich dat deze kamers voorzien zijn van alle modern comfort, zoals een eigen badkamer met douche, een flatscreen TV, wifi… Maar er is zoveel meer. Zo geniet je volop van de zon op het rustgevende balkon. 

Valt het weer wat tegen? Geen probleem: in de gemeenschappelijke cosy guest lounge geniet je in alle rust van je heerlijk kopje koffie of een goed boek. Pure zen momenten dus. De grandeur van dit authentieke herenhuis ontspant de zenuwen; hier is het echt thuiskomen.

Waasland_De Fontein_Temse3.jpg

Ontbijt om je tanden in te zetten

In de royale living wordt dan weer een prinsheerlijk continentaal ontbijt geserveerd. Een waardig begin van een dag. Snuister gerust op je gemakje tussen de ingrediënten van het uitgebreide buffet. Broodje hier, schelletje hesp daar, een koffie of vierentwintig om lekker wakker te worden… Want er staat nog heel wat op je programma. "Watertanden langs de Schelde" als fietstocht met home made verrassingselementen, zegt het je wat?

Met de nodige versterking van de inwendige mens, is geen enkel trip je te veel. Zo geniet je vol energie van alle pracht die dit huis en de ruimere omgeving te bieden hebben… en dat is behoorlijk wat!

Roadtrips voor de benenwagen

Vanuit dit huis maak je trouwens ook de allermooiste wandelingen. Temse ligt vlak bij de intrigerende Scheldedijken; een omgeving die uitnodigt tot exploratie. In deze regio zijn er enorm veel mogelijkheden, ook voor geocaching. Als je niet weet wat dat is, kan Google je vast helpen. Of je kan het gewoon eens uitproberen – wat kan er fout gaan?

Bezienswaardigheden en hotspots vind je hier in overvloed, dus een route uitstippelen is kinderlijk eenvoudig. Wil je toch wat hulp? Vraag die dan aan de uitbaters, die je met passie en plezier overladen met inside information over de regio – en handige tips, leuke adresjes en toffe restaurants.