Bloom Hotel

Stijlvol logeren in het grootste comfort

Lochristi
Capaciteit
1 - 24 Personen
Straat + huisnummer
DORP-OOST 7
9080 Lochristi
E-mail
Telefoonnummer
0476777730
Link

Als je hotel in een bloemengemeente ligt, dan is een naam zoeken niet zo heel moeilijk. Bloom Hotel, een recent hotel met 12 mooie, stijlvolle kamers (2 single rooms, 9 double rooms en 1 family room), heeft als missie te bloeien en het beste van zichzelf te geven voor de gasten.

Niet alleen in gezellige kamers, met oog voor kwaliteit en natuurlijke elementen, en afgewerkt met hoogwaardige materialen is het aangenaam vertoeven; het hotel bevindt zich ook op wandelafstand van heel wat eet-en drankgelegenheden.

Je voertuig parkeer je veilig achteraan, en wil je graag op (uit)stap maar liever niet zelf aan het stuur? Dan staat Taxi Lochristi in een mum van tijd aan het hotel voor je klaar.

 

In- en uitchecken gebeurt trouwens eenvoudig en automatisch, dankzij moderne self check-in: een zeer flexibel onlinesysteem waardoor je geen tijd verliest. In dit hotel gaan ook zaken en sfeer hand in hand. Je voelt je dan ook snel thuis in Bloom Hotel met alle faciliteiten die je werkdag of vergadering aangenaam maken.

Na een drukke dag, of je die nu al werkend of citytrippend hebt gespendeerd, kunt je bij ons heerlijk ontspannen in alle rust en comfort. Je staat ook gegarandeerd fris en monter weer op om een nieuwe dag te starten, en dat dankzij de ergonomische, kingsize bedden. Er werd gezorgd voor goede isolatie en gepaste raamsverduistering, die jouw nachtrust alleen maar ten goede komen. En als je na die heerlijke nacht zin hebt in een stevig ontbijt, dan ben je welkom in de trendy ontbijtruimte waar je vast en zeker smult van verse kwaliteitsproducten.

Bloom Hotel Lochristi Waasland 7.JPG
Bloom Hotel Lochristi Waasland 5.jpg

Schoon volk

Dat Lochristi gekend is om z’n begonia’s en azalea’s wist je misschien wel al, maar wist je trouwens ook dat zeilster Evi Van Acker ereburger in het mooie Lochristi is? Nog meer schoon volk kent z’n roots in Lochristi, denk maar aan bijvoorbeeld Wim Oosterlinck, Sven Ornelis of Tomas De Soete. Naast bloemengrond heeft Lochristi dus duidelijk ook vruchtbare radiogrond.

 

Paradise by the Lake

Misschien hou je wel van een festivalletje zo nu en dan, en hoorde je al eerder van ‘Paradise by the Lake’, waar je met je vriendengroep op een vlootje kan genieten van beats in de zon. Dit hele gebeuren gaat jaarlijks door in het Park Van Beervelde, dat véél meer is dan enkel de thuis van het festival. Het 25 hectare grote kasteelpark werd in 1873 ontworpen en aangelegd in Engelse landschapsstijl. De bedoeling van de opdrachtgevers destijds was het park als uitstalraam te laten fungeren voor de toen nog prille Gentse sierteelt. Vandaag is het domein nog steeds in handen van dezelfde familie. Het domein is trouwens heel geliefd bij jonge koppels met trouwplannen, op zoek naar een feeëriek kader. Drie grote gebouwen, met name de villa, het koetshuis en het paviljoen trekken zonder twijfel je aandacht.

Bloom Hotel Lochristi hal
Bloom Hotel Lochristi badkamer

Wandelen en fietsen langs het azaleapad

Dit Azaleapad vertrekt in het centrum van Lochristi en is goed voor zo’n slordige 9 kilometer fiets- of wandelplezier. Je komt langs historische plaatsen omtrent de sierteelt en ontdekt prachtige stukken ongerepte natuur.

 

Reynaerts samenzweerdersroute

Geen leukere manier om er even op uit te trekken bij goed weer dan met de fiets, is het niet? En als je tijdens zo’n tochtje kan genieten van natuur en van cultuur, dan is het helemaal ideaal. De Reynaert Samenzweerdersroute laat je per fiets kennismaken met Zaffelare, Hijfte en met Reynaert De Vos.

Iedereen in Lochristi kent uiteraard zijn verhaal: de vos die iedereen te slim af was en altijd wegkwam met zijn daden. Maar wat is nu precies de rol van Lochristi in dit middeleeuwse dierenverhaaltje? Je komt het langsheen deze route eindelijk te weten.

Bloom Hotel Lochristi Waasland 9.JPG
Bloom Hotel Lochristi Waasland 10.jpg
Bloom Hotel Lochristi Waasland 3.JPG

Het Sierteeltmuseum

Wil je met volle teugen genieten van de geuren en kleuren van de sierteelt in Lochristi? Dan kan je het LoS: Lochristi Sierteeltmuseum bezoeken in de pastorie van Zaffelare.

Maak via ludieke anekdotes, weetjes, authentieke materialen en levensechte foto’s kennis met de geschiedenis van de sierteelt. In het museum ervaar je de impact van sierteelt, kwekerijen en bloemenhandel op de streek doorheen de geschiedenis, maar ook vandaag en in de toekomst. Rond de pastorie bevindt zich een indrukwekkende tuin, met talloze planten- en bloemensoorten. Deze tuin vormt trouwens middenin het dorp een groene long van 6.500 vierkante meter. Uniek!

 

Jump for joy

Op logement met kinderen in Lochristi? Of zelf zin om eens naar ongekende hoogtes te springen? Bezoek dan zeker even het Jumpsky trampolinepark, met 2000 vierkante meter springplezier.

 

Op zoek naar een eigentijds plek om te verblijven middenin de bruisende gemeente van Lochristi? Hotel Bloom heeft alles wat je zoekt. Meer info vind je op de website.