Ervaringen
Boottocht Lekker Lokeren

Verwen je smaakpapillen tijdens een boottocht op de Durme

Lokeren
Straat + huisnummer
Markt 2
9160 Lokeren
E-mail
Telefoonnummer
+32 9 340 94 74
Date_time_range
Van 01-01-2020 tot 31-12-2020
Link

Welkom in Lokeren, één van de meest groene, gastvrije steden van het Waasland. Een stad van pracht en praal, waar je ook kan genieten van culinaire hoogstandjes. En dat allemaal tijdens een boottocht. All aboard voor culinaire verwennerij!

 

Lokeren Fel Naturel

 

Lokeren heeft heel wat te bieden voor zowel natuur- als stadsliefhebbers. Maak bijvoorbeeld een wandeling rondom het natuurreservaat Molsbroek: een uitgestrekte moerasvlakte met verschillende vogel- en plantensoorten, rietvelden en vochtige graslanden. Het is ‘t grootste beschermde natuurgebied van de Durmestreek. Of spring de fiets op en verken de regio rond Daknam en Lokeren, bezaaid met talloze fietsroutes voor jong en oud.

 

Hou je toch meer van wat stadsdrukte? Struin dan door de binnenstad en vlij je neer op één van de vele terrasjes, of bezoek een toeristische trekpleister die je gezien moet hebben. Het Stadsmuseum is bijvoorbeeld een goed idee, want Lokeren barst van de geschiedenis. Je ontdekt er een resem aan objecten, film- en fotobeelden en verhalen over het boeiende verleden van de stad.

 

Ook de vele monumenten die verspreid liggen over de stad, zoals de - nog steeds actieve - Heirbrugmolen, het oude stadhuis of de Sint-Laurentiuskerk mét te bezoeken toren zijn meer dan de moeite waard. En zo valt er nog veel meer te beleven in het charmante Lokeren: boerderijen, kunstgalerijen, crimiwandelingen, huifkartochten, vesparitten, speeltuinen, festivalletjes en ga zo maar door.

Het neusje van de Durme

Kiezen is soms verliezen, en dat is in het geval van een bezoek aan Lokeren niet anders. Zoveel natuur- en stadspracht, dat moet toch te combineren zijn? Enter een boottocht op de Durme, een rivier die dwars door de stad stroomt. Vanop het water leer je Lokeren en Daknam op een volledig andere manier kennen: je geniet van de natuur langs de oevers van de Durme en vaart zomaar de stad binnen en buiten.

Het beste van twee werelden zou je denken, maar ’t is te zeggen: drie werelden. ‘Het neusje van de Durme’ is geen gewone boottocht, maar een heuse culinaire ervaring die je ongetwijfeld wel zal smaken.

Neem het roer van de elektrische boot en vaar over de bochtige Durme doorheen Lokeren en Daknam, terwijl je op de eerste rij zit om kennis te maken met de mooie taferelen die zich op de oevers afspelen. Je gids van dienst zorgt ervoor dat je geen enkel detail mist, en dat je goed aan het pittoreske dorpsplein van Daknam arriveert voor een culinair hoogstandje.

 

Tapas por favor

 

Onder het motto ‘het leven is veel mooier met een volle maag’, ben je meer dan welkom voor een tussenstop bij restaurant-visshop Pure Fisk, waar je smaakpapillen worden verwend met een aantal exquise vishapjes. Pure Fisk staat bekend voor superverse vis van topkwaliteit: elke dag is er een verse aanvoer door leveranciers uit het binnen- en buitenland. De chefs maken er vervolgens overheerlijke gerechten en hapjes mee, en daar kan jij mooi van mee profiteren. Een glaasje aangepaste wijn of natuurfrisdrank daarbij? Waarom ook niet.

 

Na je even te hebben gewaand op een zonovergoten terras ver in het buitenland, zit je vol energie voor de terugvaart richting Lokeren. Je legt je boot weer aan op de aanlegsteiger in het Prinses Josephine Charlottepark, in het hartje van de stad.

Naar huis? Bij lange niet!

 

Eindig je dag op een van de vele Lokerse terrasjes waar het gezellig napraten is, of boek een overnachting in de stad. Lokeren telt talloze charmante B&B’s, hotels en vakantiehuisjes waar je heerlijk kan uitrusten en van een vakantiegevoel kan genieten. En na een gedroomde nachtrust? Dan ga je weer op pad om alles wat de streek rijk is te ontdekken. Je hoort het: voor een staycation groot of klein, moet je écht wel in Lokeren zijn.

 

Praktische info

 

Het arrangement kan van maandag tot zaterdag geboekt worden (van 10u tot 17u). Op aanvraag kunnen de boottochten ook ’s avonds (vanaf 18u30, behalve op vrijdagavond) plaatsvinden.

 

Voor meer informatie en prijzen kan je contact opnemen met het infopunt Toerisme Lokeren. Alvast goed om te weten: de boottocht, de gids, een drankje en 4 vistapas zitten inbegrepen in de prijs.

 

Adres: Toerisme Lokeren, Markt 2, 9160 Lokeren

Website: https://lokeren.be/producten-en-diensten/boottochten-het-neusje-van-de-durme-lekker-lokeren

E-mail: toerisme@lokeren.be

Telefoon: +32 9 340 94 74

Openingsuren toeristische dienst:

  • maandag, woensdag en vrijdag van 10u tot 12u en van 13u30 tot 16u