Georganiseerde wandelingen en fietstochten

Georganiseerde wandelingen en fietstochten

Ga op pad in het Waasland

Van zodra het programma voor 2024 bekend is, vullen we deze pagina aan.

In het Waasland worden tijdens de zomermaanden heel wat wandel- en fietstochten georganiseerd. We geven graag een overzicht mee waar je terecht kan om de benen te strekken. Tip: kom af en toe eens kijken, want deze pagina wordt aangevuld!

Festiveló

Een muzikaal fietsfestival (Lokeren / Berlare)
preview_DSC_3318.jpg

Op zondag 10 juli spring je op je fiets voor de nieuwe editie van Festiveló. Beleef met je familie en vrienden een onvergetelijke zomerdag. Laat je mee stromen op een muzikale reis van zachte hangdrum klanken tot opzwepende percussie en ontmoet verrassende artiesten. Je kunt je eigen picknick meenemen, maar op de picknickplek aan het Kasteelpark in Berlare zijn ook drankjes en heel wat lekkers te verkrijgen. 

Koop hier je tickets

Bos-Grens

Een artistieke ontdekkingstocht

Analytics-cookies inschakelen om de ingesloten YouTube-video te tonen
Mijn cookiekeuzes beheren

Bos-Grens neemt je mee op klankwandeling langs natuur, geluidskunst, verhalen, erfgoed en land-art. Geïnspireerd door de rijkdom van verhalen van vroeger en nu, gidsen we de bezoekers langs de grensdorpen Sint-Gillis-Waas (BE), Kapellebrug (NL) en de prachtige Waterwinbossen Clinge (NL) en het Stropersbos (BE).

Aan het startpunt van de wandeling bij Klingspoor krijg je de nodige info en een link naar de app met de route en soundtrack waarmee je op verkenning kan. Onderweg kun je tot rust komen aan de ‘grensbanken’ waar via een signaal de soundtrack met grensverhalen in je hoofdtelefoon wordt geactiveerd. 

Kom het zelf beleven tot augustus 2023!

Pasar zomert

Genieten van begeleide wandeltochten
Hangbrug in Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke.jpg

Enthousiaste vrijwilligers van Pasar nemen je mee op sleeptouw om de meest verrassende plekjes in Oost-Vlaanderen te ontdekken tijdens een avondwandeling.Elke maandagavond van eind juni tot eind augustus kan je wandelen in het Waasland.

Schrijf je hier in

Woensdagavond uitstapjes

In Waasmunster
kasteelpark blauwendael_kasteel_zijzicht.jpg

Deze zomer kan je samen met toerisme Waasmunster het onverwachte ontdekken. Elke woensdagavond nemen ze je mee naar bijzondere plekjes in de omgeving. Ontdek snel het aanbod. Let wel op: inschrijven is verplicht. 

Woensdagavond uitstapjes

Zomerse gidszondagen

In Beveren
Waasland_Hof ter Saksen_Beveren.png

Tot en met eind september kan je elke zondag in Beveren terecht voor een gratis gidsbeurt. Een rondje Waaslandhaven, een oude maalderij bezoeken, kunst, erfgoed of liever een prachtig stukje natuur? Er werd aan iedereen gedacht. Je bent van harte welkom, maar inschrijven is verplicht!

Zomerse gidszondagen

Sint-Niklaas

Zomerse avondwandelingen
Waasland - Sint-Niklaas - Grafitti.jpg

Tijdens de maanden juli en augustus kan je op donderdagavond deelnemen aan diverse thematische wandelingen. Hierin ontdek je Sint-Niklaas en zijn deelgemeenten, telkens met een andere focus: Street art, proeven van streekbieren, de Westerbuurt, en nog tal van andere hotspots komen deze zomer aan de beurt. 

Inschrijven doe je hier

STROOM

Festival aan de Schelde
Waasland_vogelkijkwand polders van kruibeke.jpg

Tussen 23 juni en 3 juli kan je, in de gemeenten die aan de Schelde liggen, 11 dagen lang terecht voor verschillende activiteiten. Met het festival wil de men aandacht creëren voor de natuur rond de Scheldevallei. Trek eropuit langs de vele wandel- of fietsroutes, maak een boottocht, ga op stap met een gids door een overstromingsgebied, maak een babbel met een kunstenaar of spreek met je familie en vrienden af tijdens een muzikale picknick. Er is voor elk wat wils.

STROOM Programma

#inulst

Altijd boeiende weetjes ...
Hulst

Wat was ook alweer het verhaal achter de luchtwachttoren op Nieuw Namen, het kerkje op Kloosterzande, de rat van Sint Jansteen, de oude begraafplaats in Hulst? En zijn er nog interessante weetjes over de Basiliek en de vestingwerken? Voor alle geïnteresseerden gaan we deze zomer met een gids op stap inulst. Koop je eigen strippenkaart en reserveer de excursies die je graag wilt meemaken.

#inulst Strippenkaart