Jeugdverblijf Heywijck

In groep genieten aan het Provinciaal Domein De Ster

Sint-Niklaas
Capaciteit
1 - 60 Personen
Straat + huisnummer
Lange rekstraat 52
9100 Sint-Niklaas
E-mail
Telefoonnummer
037776950
Link

Het Jeugdverblijf Heywijck ligt aan de rand van het recreatiedomein De Ster. Perfect voor een zorgeloze vakantie vol activiteiten van zwemmen in de vijver tot een heuse gocartwedstrijd. Overnachten doe je ofwel in het hoofdgebouw of in de charmante Witte Villa.

Kleine of grote groep? Met de jeugdbeweging, sportvereniging, familie of met je bedrijf op schok? Alle comfort en faciliteiten zijn aanwezig om er een onvergetelijke vakantie van te maken.

Waasland Sint-Niklaas Heywijck1.jpg
Waasland Sint-Niklaas Heywijck2.jpg

Plek genoeg voor iedereen

In totaal zijn er 60 bedden beschikbaar in het Jeugdverblijf Heywijck. Ongeacht de grootte van je groep mag je op beide oren slapen: je kan de twee gebouwen ook apart huren.

  • In het hoofdgebouw kunnen tot 42 personen terecht, verspreid over verschillende slaapkamers die reeds voorzien zijn van beddenlinnen. Drie van de kamers zijn aangepast aan rolstoelgebruikers. In het hoofdgebouw beschik je over een ruime eetzaal, vergaderzaal en een sanitaire ruimte. Een potje pingpong of basketbal met de groep kan dan weer in de aanpalende hangaar.

 

  • Blikvanger van het Jeugdverblijf Heywijck is de Witte Villa. Met 18 slaapplaatsen is het er heerlijk knus vertoeven. Hier kan je relaxen in de living en veranda, kijkend over de groene omgeving. Op iedere verdieping zijn er verschillende sanitaire voorzieningen, waarvan een douche en toilet toegankelijk is voor personen met een beperking.

Je eigen potje koken? Dat kan: alles is voorhanden om iets lekkers op tafel te zetten in beide gebouwen. Bij mooi weer kan je dan weer picknicken in de tuin. Op het domein kan je terecht voor een hapje en drankje in De Brokkelinck en Beachclub Komeet. In de kiosk van Minigolf Kosmos kan je dan weer terecht voor een verfrissend drankje.

 

Waterpret verzekerd

Wat staat er vandaag op de planning? Het Provinciaal Domein De Ster heeft alles in huis voor een goedgevuld dagje (of weekje) uit!

Blikvanger van het domein is de enorme zwemvijver en het 450 meter lange strand. Hier mag je urenlang luieren in de heerlijke zon. Maar vergeet niet om af en toe een pootje te baden. Op zoek naar adrenaline maar ook de nodige verkoeling? Glij dan de waterglijbaan af of haal je zotste toeren uit op het uitdagende Aquapark Jump. Baantjeszwemmers kunnen dan weer hun kilometers halen aan het ponton van de Aquarena.

Geen fan van zand tussen de tenen? Doe dan eens romantisch met een roeiboot of trap er op los op de waterfietsen. Zeilers, suppers, windsurfers, duikers en kajakkers zijn hier ook meer dan welkom om met hun eigen materiaal het water op te trekken.

Jeugdverblijf Heywijck
Jeugdverblijf Heywijck

Sporten tot je er bij neervalt

Als dat nog niet genoeg heb je nog tal van andere sportmogelijkheden op het Provinciaal Domein De Ster. Competitiebeest of niet: na wat intensief bewegen lijk je altijd wel de wereld opnieuw aan te kunnen.

Beachvolleybal, voetballen, volleybal, tennis en baseball zijn de balsporten die je op het domein kan doen. Liever een sprintje trekken? Volg een van de 3 looplussen rond het domein. De fit-o-meter langs de route daagt je dan weer uit voor nog een extra inspanning. Je spieren trainen doe je dan weer aan de 11 moderne fitnesstoestellen. En dat allemaal in het groen, met zicht over de vijver.

 

Waasland Sint-Niklaas Heywijck7.jpg
Waasland Sint-Niklaas Heywijck3.jpg
Waasland Sint-Niklaas Heywijck8.jpg
Waasland Sint-Niklaas Heywijck10.jpg

Of toch wat rustiger aan?

Ben je niet zo’n intensief sportbeest? Dan vind je ongetwijfeld je ding tussen van de volgende activiteiten die aangeboden worden op het Domein De Ster. Allemaal op wandelafstand van het Jeugdcentrum Heywijck.

  • Met de nodige visvergunningen mag je ongestoord komen vissen. Om de vissen in de lente rustig te laten broeden, kan je enkel tussen juni en maart hengelen.
  • Yogi vinden rondom de visvijver een heus yogapad. Op je eigen tempo doe je de verschillende yoga-oefeningen op de voorziene rustpunten.
  • Organiseer je eigen Golftornooi van Sint-Niklaas. Wie heeft er na afloop de meeste hole-in-ones op het terrein van minigolf Kosmos? De verliezer trakteert in de kiosk voor een verfrissend drankje!
  • Huur een van de gocarts en minicars voor uren rijplezier bij jong én oud.
  • Of ga op pad met de kids naar de kinderboerderij. Leerrijk en leuk tegelijkertijd.
  • Als dat nog niet genoeg is vinden de allerkleinsten onder ons verschillende speeltuinen op het domein én natuurlijk ook de enorme airtrampoline. Ze springen zeker en vast een gat in de lucht!

 

Boeken maar!

Zo zie je maar. Het Provinciaal Domein De Ster vult een hele vakantie vol waterplezier, sportmogelijkheden, relaxmomentjes… Ben je van plan om met een groep er op uit te trekken? Wacht dan niet langer en boek je verblijf via de website van het jeugd- en vormingscentrum Heywijck.