Ervaringen
Rivertours Waasland

Er-vaar het wervelende Waasland op en rond het water

Temse
Straat + huisnummer
Wilfordkaai 14
9140 Temse
E-mail
Telefoonnummer
+32 3 711 38 21
Date_time_range
Van 01-01-2020 tot 31-12-2020
Link

Zeg nooit zomaar ‘een boottocht’ tegen een boottocht in het Waasland. Onze prachtige streek ziet er zo mogelijk nóg mooier uit vanop het water, en dat hebben ze ook bij Rivertours begrepen. Vaar je mee?

All aboard!

Rivertours biedt zulke zalige dagjes weg in eigen land en vaart over de mooiste rivierlandschappen, door pittoreske plekjes, immense sluizen en idyllische fauna en flora. Het toeristisch vaarprogramma verbindt steden en dorpskernen tussen Antwerpen, Gent, Brussel en Henegouwen, met verschillende vertrekplaatsen verspreid over het hele land. Ook het Land van Waas is bij de goeie, want inschepen kan vanaf Dendermonde of Temse.

Waasland_Rivertours_Temse.jpg
Zicht op de Schelde in Temse

Bootje varen

Je vertrekt aan de Wilfordkaai en geniet volop van alles wat onze rivieren in ’t Waasland en omstreken te bieden hebben. Ontspan op het buitendek terwijl je een rondvaart maakt en alle indrukken, vergezichten en oevers in je opneemt. Wanneer precies, hoe lang en naar waar je vaart? Dat is aan jou, want Rivertours heeft een ruim aanbod. Maar als we zo vrij mogen zijn om je één van onze favorieten te verklappen, dan is een avondvaart met de ondergaande zon op de achtergrond een echte aanrader.

Varen en bezoeken

Rivertours biedt meer dan boottochten alleen, want je kan het varen ook combineren met een bezoek aan verschillende bezienswaardigheden op de vaarweg of bij aankomst. Denk maar aan een boeiend museumbezoek, een brouwerijproeverij of een dagtocht naar een bruisende stadskern. Als je wilt, dan kan je zelfs een boottocht mét gids boeken. Het nuttige aan het aangename koppelen, noemen ze dat.

Meer fan van natuur? Ook dan vind je ongetwijfeld je gading in het aanbod. Er zijn heel wat vaartochten die je kan combineren met een stimulerend fietstochtje of een relaxerende wandeling in een natuurgebied. Jij vraagt, Rivertours draait (of ’t is te zeggen: vaart).

Rivertours.jpg
Aanmeren in Temse

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd

Inschepen kan individueel, maar ook in groep. Trommel dus je familie, vrienden of collega’s op en vaar eropuit! Om het jullie gemakkelijk te maken, zijn er heel wat kant-en-klare arrangementen beschikbaar. Maar er zijn ook mogelijkheden om een specifiek dagprogramma, afgestemd op jullie groep, uit te werken. Uiteraard vergezeld door lekkers aan boord, zoals een buffet, BBQ of een uitgebreid menu, als jullie dat willen.

Rondvaart met een extraatje

Ben je een foodie in hart en nieren? Of mag het voor jou gewoon wat meer zijn? Geniet dan van een Schelderondvaart met een extraatje. Zo is er een ijsjescruise met een selectie crème glacekes om voor te smelten, een high tea-cruise met een klassevol Engels theekransje, een hippe street foodcruise, een tapascruise waarbij je aan boord kunt genieten van heerlijke hapjes, en zo zijn er nog veel meer verrassende formules om duimen en vingers bij af te likken.

Zo’n boottocht is erg leuk om cadeau te doen trouwens, want Rivertours biedt ook cadeaubonnen aan. Een ongetwijfeld origineel geschenk waar je jong en oud mee kunt plezieren.

Buitengewone eventlocatie

Staat er binnenkort een bijzondere gelegenheid aangekruist in je agenda? Een trouwfeest, (huwelijks)verjaardag, bedrijfsfeest of teambuilding bijvoorbeeld, of iets anders waarbij je je gasten in de watten wilt leggen? Gooi het roer om en kies voor een unieke locatie waarvan ieders mond openvalt.

Huur een schip, varend of aangemeerd aan de kaai, voor een evenement om ‘u’ tegen te zeggen. Rivertours heeft 6 passagiersschepen ter beschikking waarop je 20 tot 350 deelnemers kan entertainen: elk schip heeft z’n eigen sfeer, kader en inrichting en kan worden aangepast naar jouw thema. De datum, vertrekplaats, vaarroute en eventuele catering worden daarbij helemaal op jouw wensen afgestemd.

Voor het menu kan je terecht bij een gesmaakte traiteur, die graag samen met jou op zoek gaat naar een maaltijd op maat van je groep. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een menu met streekgerechten, een walkingdinner, een tapasbuffet of een meer eenvoudige lunch. Wat je ook kiest, het wordt een event om nooit meer te vergeten.

Waasland_DenToeter_Temse.jpg

Toch nog even wegdromen …

Zonde dat er aan al dat schoons een einde moet komen. Verleng je uitstapje daarom met een ontspannende overnachting in één van de hotels, B&B’s en gastenkamers die de streek rijk is. De ideale manier om je eens goed in de watten te laten leggen en de dag erna weer fris en fruitig op stap te gaan en nieuwe horizonten tegemoet te varen.

Praktische info

Neem gerust een kijkje op de website van Rivertours voor de verschillende boottochten, locaties en formules. Een tocht (met eventuele maaltijd) moet altijd op voorhand worden gereserveerd. Er zijn dagelijks toeristische afvaarten van mei tot en met september en voor groepen het hele jaar door. Groepen (met meer dan 25 personen) die een dagtocht boeken uit het toeristisch vaarprogramma, genieten van een mooie korting. Vraag ernaar tijdens het reserveren.

Wil je eerder een schip exclusief afhuren en een privé- of bedrijfsevenement organiseren? Neem dan even contact op voor de huurprijzen en een voorstel op maat.