Ervaringen
Sloep-rent

Vaar zelf op de Schelde in een luxueuze sloep

Temse
Personen
2 - 12
Straat + huisnummer
Orlaylaan
9140 Temse
E-mail
Telefoonnummer
+32 484 47 47 88
Date_time_range
Van 01-06-2022 tot 31-10-2022
Link

Vers van de pers: sinds kort kun je met een luxueuze motorsloep de Schelde en haar bijrivieren verkennen. Drie uur zalig dobberen op het water met vrienden en familie, glaasje cava in de hand. Aan het roer van de boot voel je je al helemaal een echte zeerob.

Het begint al bij je aankomst aan de Boelwerfkaai in Temse: hier zie je de Schelde op haar mooist. Het stukje industrieel erfgoed van de Boelwerfkraan maakt het plaatje volledig af. En dan ben je nog niet eens vertrokken!

Sloep-Rent Temse 2.jpg

Van twee tot twaalf

De firma Sloep-Rent aan de Zaat (de vroegere Boelwerfkaai) heeft drie ruime en luxueuze sloepen in de aanbieding, voor 8 of 12 personen. Dat is al een heel gezelschap! Maar als je het liever intiem houdt, kun je ook met zijn tweetjes het water op. En: zelfs kleine kinderen zijn welkom want de boten zijn bijzonder stabiel en veilig, met hoge boordranden. Voor elk wat wils! 
 

Sloep-Rent Temse 1.jpg

Zo simpel als Scheldewater

Eenvoudig is het ook: je hebt geen vaarbewijs nodig om de bootjes te besturen en alles wijst zichzelf uit. Om helemaal zeker te zijn dat je geen vaarregels overtreedt, geven de mensen van Sloep-Rent nog wat uitleg over de besturing van de boot en andere kneepjes van het vak en nemen ze je mee op een korte oefentocht. Nog een overzicht van de mogelijke vaarroutes (die je ook op een handige kaart meekrijgt) en je bent klaar om het ruime sop te kiezen. Richting Gent of toch Antwerpen: aan jou de keuze.

En we zijn vertrokken...

Het moet gezegd: zelfs voor de meest onervaren schipper zijn de sloepen een fluitje van een cent. De boten liggen goed in het water en dankzij een tweede schroef aan de boeg is manoeuvreren en aanmeren een makkie. Zo wordt het volop genieten. Alles ziet er anders (en nog mooier) uit van op het water. Je ontdekt de mooiste plekjes die je als wandelaar of fietser niet kunt bereiken. Een instant vakantiegevoel overvalt je automatisch.

De fanfare van honger en dorst

Een vaartocht duurt (minimum) drie uur. Een klein hongertje is dan ook niet onverwacht. Geen nood: je kunt je eigen picknick en dranken meebrengen, maar de echte meerwaardezoeker reserveert zijn hapjes en drankjes bij Sloep-Rent zelf. Of je meert tijdens je tocht aan bij de afspanningen langs het water om proviand in te slaan of een terrasje te doen. Et voilà: niets staat een schitterende uitstap nog in de weg. Picknicken, vogels spotten, een boek lezen, bijpraten met familie of vrienden: het wordt vast een unieke ervaring.

fotograaf Herman Stassijns 2.jpg

De mooiste stukjes

De Schelde tussen de monding van de Dender en de Rupel staat terecht bekend als een van de mooiste stukjes vaar-en natuurgebied van Vlaanderen. De Boelwerf is dé uitgelezen startplaats voor een streekverkenning van de tijgebonden wateren van het Waasland, waar eb en vloed het ritme van de scheepsvaart bepalen. Je vaart langs prachtige natuurplekjes, indrukwekkende skylines, schilderachtige dorpjes en de langste brug van België, De Scheldebrug.

Bij hoogtij kun je nog een extraatje ontdekken: maak nabij Tielrode de oversteek naar de Oude Durme en je vaart door een van de mooiste omgevingen die het Waasland te bieden heeft. Laat je overweldigen door de allesoverheersende rust en de prachtige natuur. Als je geluk hebt, spot je watervogels zoals eenden, reigers, ijsvogels en zelfs ooievaars met hun kroost. Vergeet dus zeker je smartphone of camera niet!

Boelwerf Temse.jpg

Dat tikkeltje meer

De Schelde is een schitterende rivier om op eigen tempo te verkennen, maar soms heb je gewoon behoefte aan dat tikkeltje meer. Wil je het maximum uit je tocht halen, dan kun je een gids inhuren die je wijst op plekjes en highlights die je zelf nooit zou opmerken. Geen zin om zelf te varen? Dan kun je ook een ervaren schipper engageren. Of je gaat voor een feestarrangement of een themavaart.

Feestjes en teambuildings

Wil je je kind een verjaardag bezorgen die het nooit zal vergeten? Sloep-Rent zorgt  voor een schipper en een verjaardagspakket voor alle genodigden, inclusief versieringen, drank en zoete versnaperingen. Heb je iets anders te vieren, dan kun je samen met Sloep-Rent een arrangement op maat uitdokteren. Hapjes aan boord of liever een aperitiefje en eten op restaurant, vlak aan een aanlegplaats naar keuze? Het zijn maar enkele mogelijkheden. 

Ook wie een aangename teambuilding wil organiseren, is hier aan het juiste adres. Sloep-Rent zorgt in samenspraak voor de volledige organisatie, inclusief eventuele catering.

Natuurarrangement

De Schelde is niet alleen onze belangrijkste economische ader, ze is ook een pareltje van natuurschoon. De rietoevers zitten vol zeldzame planten en vogels, en een groot deel van de omgeving is beschermd natuurgebied. Een rondvaart met gids is de beste manier om al die natuurpracht te ontdekken en waarderen.

Love is in the air

Liefde is… je partner verrassen met een onvergetelijk uitje! Geniet van elkaar en de omgeving, met champagne en hapjes in de hand. Wil je het nog specialer, dan kun je een arrangement bestellen met live muziek aan boord. Als dat geen romantische boottocht is!

Schip ahoi!

Je merkt het: Sloep-Rent heeft heel wat voor je in petto. Boek je reis naar het paradijs. En waarom zou je er geen weekendje van maken? Op deze site vind je verschillende B&B's in de buurt.