Ervaringen
Volkssportroute Kruibeke

Spring op de fiets en geef het beste van jezelf tijdens Vlaamse volksspelen

Kruibeke
Personen
1 - 20
Straat + huisnummer
O.L. Vrouwplein 18
9150 Kruibeke
E-mail
Telefoonnummer
+32 3 740 02 17
Date_time_range
Van 01-01-2020 tot 31-12-2020
Link

Fietsen, eten, drinken, (volks)spelen en misschien wel een huifkar: meer heb je niet nodig om er samen met vrienden en familie een plezante dag van te maken. Smeer je benen maar al in en volg de volkssportroute doorheen een prachtig stukje Waasland: Kruibeke.

Volkssportroute Kruibeke: niet zozeer voor sportievelingen

Wie houdt van een tocht met onderweg een portie oud volksvermaak, kan ongetwijfeld z’n hartje ophalen tijdens de volkssportroute doorheen Kruibeke. De route leidt je langs rustige, landelijke wegen en schitterende natuur die de gemeente rijk is. Geniet van de omgeving en maak je klaar voor traditionele volksspelen die je onderweg tegenkomt.

Waasland_volkssporten_Waasland

We spelen een spel vandaag

Er zijn namelijk verschillende stopplaatsen voorzien, zo’n zes in totaal, bij enkele typische herbergen van de streek. Daar wordt telkens een oud Vlaams volksspel gespeeld: denk maar aan ringwerpen, pietjesbakken, sjoelbakken, een tonspel, mannetjesspel en tafelkegelspel dat je ongetwijfeld nog van vroeger kent. Zijn jullie met een grotere groep? Dan worden jullie in twee of meerdere kleinere groepjes verdeeld. Dat speelt niet alleen fijner, maar zo kunnen jullie er een wedstrijdje van maken en het tegen elkaar opnemen. Laat het competitiebeest in jezelf los!

Met paard en kar, yeehaw!

De volkssportroute, die zo’n 30 kilometer telt, start aan de sporthal ‘De Dulpop’ in Bazel. Aan de hand van een routebeschrijving kan je het uitgestippelde parcours met de fiets volgen, maar het kan ook anders.

Laat de teugels vieren en huur een huifkar om de ervaring des te leuker te maken. Neem plaats in de kar, beleef de tijd van je leven met je vrienden en familie en laat je verwonderen door al het moois om je heen: wuivende polders, authentieke boerenwegen en pittoreske hoevetjes. Het Waasland op z’n best.

Waasland_Volkssportroute_Kruibeke.jpg
Volkssportroute Kruibeke

Spijs en drank

Heb je ondertussen honger en dorst als een paard? No need to worry. Terwijl iedereen het beste van zichzelf geeft tijdens de volksspelen, worden op de stopplaatsen lekkere hapjes en drankjes aangeboden. De bonnetjes daarvoor krijg je mee aan de start van de route. En da’s nog niet alles, want op de laatste halte is er ook een maaltijd voorzien: lekkere Vlaamse kost die de puntjes van deze superfijne ervaring op de i zet.

Praktische info

  • Je kunt een volkssportroute-arrangement boeken van begin april tot oktober, telkens op vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen.
  • De route duurt zo’n halve dag, met vertrek aan sporthal ‘De Dulpop’ rond 10 uur. Aan de sporthal kun je je wagen of fiets parkeren en van daaruit verder gaan, of in een huifkar springen om aan de route te beginnen.
  • Er kunnen maximum 3 groepen van 20 personen deelnemen. Grote groepen verkennen de route best op een vrijdag of zaterdag.
  • Om te reserveren, of voor informatie omtrent prijzen en het huren van een huifkar (en eventueel een aantal fietsen), neem je best contact op met de toeristische dienst van Kruibeke.

Adres: Toerisme Kruibeke, O.L. Vrouwplein 18, 9150 Kruibeke
Website: http://www.kruibeke.be/toerisme/
E-mail: toerisme@kruibeke.be
Telefoon: +32 3 740 02 17