Wintervijd

Wintervijd

De gemeente Beveren werkte afgelopen jaar een toeristisch project uit rond Joos Vijd, de opdrachtgever van het wereldberoemde Lam Gods. Zowel jong als oud, de cultuur- en erfgoedliefhebber, als de recreanten kwamen aan hun trekken. Nu is het tijd voor de apotheose. Hou het weekend van 19 tot 21 november vrij in uw agenda en beleef tijdens dit gratis slotfeest van Vijd de middeleeuwen vanop de eerste rij. Ben je er klaar voor?

klank en lichtspel cortewalle-2.jpg

Magisch klank- en lichtspel

Tour des Sites / Symfonie der Stenen laat kasteel Cortewalle spreken. Het verhaal “Vijdland – Land van Herkomst” zal weerspiegelen op het kasteel. Dit aangevuld met muziek en dans, gaat ervoor zorgen dat je ogen en oren tekort gaat komen.

De voorstellingen vinden plaats op 19, 20 en 21 november, telkens om 19, 20 en 21 uur. Een show duurt +/- 35 minuten.

riddertoernooi en steekspel-2.jpg

Riddertoernooi en steekspel

Cortewalle wordt omgetoverd in middeleeuwse sfeer. Verwacht je aan een adembenemende show met blinkende harnassen, hoefgetrappel en kletterende zwaarden. Stoere ridders, dappere paarden, schone jonkvrouwen zullen je onderdompelen in het dagelijks leven van toen. Wie gaat de toernooien winnen?

Riddertoernooi: 20 en 21 november om 16 uur
Steekspel: 19,  20 en 21 november om 18 uur

Waasland_Sint-Martinuskerk
De Sint-Martinuskerk en de schandpaal in het centrum van Beveren in het Waasland

Met een gids in het spoor van Vijd

De familie Vijd drukte zijn stempel drukte op Hof ter Saksen en de Sint-Martinuskerk. Een gids vertelt je wie Joris Vijd was en laat je kennismaken met de mooiste Beverse erfgoedparels. Toerisme Beveren biedt de tocht gratis aan.

Afspraak om 14.30 uur aan het infopunt Toerisme op het Wintervijd-terrein. Voorzie +/- 3 uur voor een boeiende wandeling van 4 km.

vijdcup.jpg

Win de Vijdcup

De meesten onder ons hebben in hun jeugdjaren wel eens met een katapult geschoten. Wie haalt zijn kunsten nog eens boven en schiet op doel? Maar ook hoefijzer werpen is leuk en spannend spel voor jong en oud. Dit en nog veel meer Middeleeuwse spelen wachten op jou. Trommel uw vrienden en familie op of ga de strijd aan met je jeugdbeweging, vereniging of sportclub. Bewijs jezelf en wie weet worden jullie de trotse eigenaar van de Vijdcup!

Zowel volwassenen als kinderen kunnen deelnemen. Meer info aan het infopunt Toerisme op het Wintervijd-terrein.

Proef de middeleeuwen

Een demonstratie zwaardvechten of boogschieten? Wil je te weten komen hoe de soldaten kookten en leefden? Kuier in het middeleeuwse dorp langs leuke uitdagingen en snuisterijen. Herontdek oude stielen en ambachten. Je krijgt vast zin om zelf eens iets te maken! Honger en dorst gekregen van al dat middeleeuws geweld? Aan de eet- en drankkraampjes vind je vast wel wat lekkers

19, 20 en 21 november, tussen 15 en 22 uur – gratis toegang.

Plezier voor prinsen en prinsessen

Komt je kroost verkleed als jonkvrouw of prins? Dan maken ze kans op een leuke prijs. De troubadoers laten hen dansen en een goochelaar toont zijn vingervlugge trucs. Kastelen en zwaarden zullen al snel geen geheimen meer voor hen hebben. Na de schildknaapproeven zijn ze een echte ridder. Zijn ze liever iets creatiever? In de schildershoek kunnen ze aan de slag met vingerverf, potloden en penselen. Een meesterwerk zoals het Lam Gods zal ’s avonds al in je living hangen. Voor de echte durvers is er de jacobsladder. Klim om ter snelst naar boven en raak de bel. Uitrusten doen ze bij de middeleeuwse vertellers die voorlezen uit De wondere historie van Jacobus Vijd en het Lam Gods.

De activiteiten vinden buiten plaats. Voorzie aangepaste kledij en schoeisel. Meer info kan je terugvinden op de website van Toerisme Beveren