2x events die je niet mag missen

2x events die je niet mag missen

Beleef het Waasland op een unieke manier

Het Waasland, synoniem voor samen de gezelligheid beleven, kuieren langs kraampjes, proeven van de lekkerste streekproducten, ontdekken van de prachtige natuur. Kortom. Het Waasland is een streek om van te bewonderen, van te genieten, en te koesteren. Juist daarom zetten we twee bijzondere evenementen in de kijker, waarbij het ene iets traditioneels eert, en het andere de samenhorigheid benadrukt. 

waasland_park van beervelde_lochristi_0.jpg

Tuindagen op het Kasteelpark van Beervelde

6 t.e.m. 8 oktober in Beervelde

Op  6, 7 en 8 oktober 2023 zet tuin-liefhebbend-Vlaanderen de bloemetjes buiten in Kasteelpark van Beervelde. Speciaal voor de tuindagen wordt de mooiste achtertuin van Waasland omgetoverd tot een groot én groen festivalterrein. 
Op dit festival wandel je van kraam naar kraam onder bogen van blauwe regen, bruggetjes en kronkelpaadjes. Van bloembol tot boomhut en van kiem tot kasplantje/klimop; je vindt hier honderden kraampjes waar je groene vingers van gaan kriebelen. En heb je teveel planten om te dragen? Een goede plantmom stalt ze bij de plantencrèche. Zo heb jij je handen vrij voor een picknick onder de wilgenbomen, een moestuinworkshop of om te speuren naar antiek.  

Sint-Niklaas - Euromarkt.jpg

Ambachtelijk Weekend 2024

3de weekend van augustus in het Waasland, Hulst en Terneuzen

Onder het thema 'beestenboel' zetten diverse ambachtslui en creatievelingen dit jaar opnieuw hun deuren open. Honderden kunstenaars en hobbyisten tonen hun talenten vanuit hun eigen atelier of verenigen zich op één van de tientallen verzamelpunten. Je leert ambachten van dichtbij kennen, je kan zelf deelnemen aan workshops, of je proeft één of meerdere streekproducten. Natuurlijk kan je ook gewoon een babbel komen maken met één van de vele exposanten. Kom jij ook genieten van de Wase gezelligheid, en doe je dat liever te voet of per fiets? Diverse gemeenten stippelen hun eigen fiets- en wandelroutes uit langs de plaatselijke deelnemers. Je kan deze downloaden op de website. Ben je klaar om alle pareltjes te ontdekken?