Ervaringen
Azaleakwekerij Stijn De Clercq

Maak een b(l)oeiende uitstap naar een authentiek sierteeltbedrijf

Lochristi
Personen
20 - 50
Straat + huisnummer
Hoekskensstraat 91
9080 Lochristi
E-mail
Telefoonnummer
+32 9 355 70 80 of GSM: +32 476 58 42 46
Date_time_range
Van 01-09-2020 tot 30-04-2021
Link

Het Waasland is de perfecte plek om de bloemetjes buiten te zetten. En dat mag je best letterlijk nemen, want bij de azaleakwekerij van Stijn De Clercq vind je de mooiste florerende kamerplanten. En jij kan de kwekerij bezoeken!

Prachtige, kleurrijke plant

De azaleakwekerij van Stijn De Clercq is méér dan een sierteeltbedrijf alleen. Het is een fleurige plek waar passie en vakmanschap samenkomen, met een prachtig product als eindresultaat. De Gentse azalea is immers een plant om fier op te zijn: de bloemen groeien en ontluiken tot een prachtige, kleurrijke bloemenzee. Eentje die bovendien makkelijk te onderhouden valt, want de azalea is een dankbare plant die niet veel zorg nodig heeft om voluit te bloeien.

Waasland_Stijn de Clercq_Lochristi.jpeg

Passie en innovatie

In 2001 nam Stijn, de bloemisterij van zijn ouders over. Door jarenlang te vernieuwen en te investeren, maakte hij er een azaleaparadijs van. Vandaag is de kwekerij gespecialiseerd in de teelt van Azalea Indica (kamerplant) en Skimmea Rubella (tuinplant), én het bedrijf kweekt ook een aantal exclusieve azaleasoorten.

Sinds 2011 is er bovendien een forcerie, wat wil zeggen dat ze de planten kleurtonend kunnen aanbieden als afgewerkt product. Ze zijn beschikbaar het hele seizoen, in verschillende kleuren, van half augustus tot eind april. En het bedrijf blijft innoveren, want als gevolg van de coronacrisis worden er nu ook online plantjes aangeboden.

Waasland_Bloeiend bezoek_Lochristi.jpg

B(l)oeiend bezoek

Stijn en zijn vrouw Katrijn kweken hun azalea’s met de grootste liefde en zorg, zonder topkwaliteit uit het oog te verliezen. En die passie en kennis willen ze graag met anderen delen.
Samen met je vereniging, bedrijf of groep kun je namelijk een interessante rondleiding boeken. De boeiende uitleg wordt gegeven door Katrijn.

Een bezoek aan de kwekerij en serres duurt zo’n uur. Tijdens de wandeling zie je de azalea in verschillende stadia: van stekje tot jonggoed, en enkele snoeibeurten later tot een afgewerkte plant. Tegelijkertijd zie je het bedrijf in volle werking met waterontsmetting en hergebruik, machines voor inpotten, snoeien en gerobotiseerd transport van planten.

Als kers op de taart krijg je een bloeiende azalea met een kroondiameter van 22 cm mee: leuk als aandenken aan een fijne dag. Hier lees je meer over de prijzen van de rondleiding en kun je de beschikbare momenten checken.

Waasland_schoolbezoek azalea_Lochristi.jpg

Ook voor scholen

Lees je dit artikel als begeleider of leerkracht en denk je dat zo’n rondleiding misschien ook wel interessant is voor jouw leerlingen? Aarzel dan niet om de kwekerij te contacteren, want er worden ook rondleidingen voor scholen georganiseerd.

 

Goed om te weten:

Bedrijfsbezoeken zijn mogelijk van 1 september tot en met 30 april. Rondleidingen gaan door vanaf 20 personen, met een maximum tot 50.