B&B Malpertuus

Gevestigde Waaslandse waarde

Moerbeke-Waas
Capaciteit
10 Personen
Straat + huisnummer
WESTSTRAAT 64
9180 Moerbeke-Waas
E-mail
Telefoonnummer
+32 9 336 63 55
Link

Zin om er even tussenuit te gaan? Dan is B&B Malpertuus, midden in de landelijke omgeving van Moerbeke-Waas je ideale locatie. Uitbaters Linda en Paul verwelkomen je met plezier in hun kindvriendelijke hoeve met grote tuin en sauna.

Helemaal tot rust

B&B Malpertuus is een hoeve in het landelijke Moerbeke-Waas, waar tot 2007 de suikerproductie centraal stond. De B&B ligt in het gehucht Kruisstraat, midden in de velden en akkers. Het weidse polderlandschap, het krekengebied en de nabijgelegen Moervaart vormen een rustgevend decor van meersen, akkers, bruggetjes en populieren.

Wandelen_Waasland_Pereboomsgatkreek-10.jpg

Perfecte uitvalsbasis

Malpertuus ligt centraal, op 25 minuten van zowel Gent als Antwerpen en vlak bij gezellige Nederlandse stadjes als Axel en Hulst. De grens met Nederland is amper een kilometer ver. Het Provinciaal Domein Puyenbroeck ligt op een boogscheut: een recreatiepark van ruim 500 hectare met een bos, een bloemenpark, een dierenpark, roei- en visvijvers, wandelwegen, zwembaden en grote speeltuinen voor de kinderen.

Wandel- en fietsparadijs

B&B Malpertuus ligt op verschillende fiets-, wandel- en ruiternetwerken. De streek is een ongerept stukje Vlaanderen waar wandelen, fietsen of paardrijden nog genieten is.

Alleen al het wandelnetwerk Moervaartvallei Waasland telt 300 kilometer rustige paden. Wandelen langs de grens, door de polders, de bossen of langs de kreken is een werkelijk unieke ervaring.

Fietsers kunnen in de B&B een fiets of elektrische fiets huren; kinderfietsjes zijn gratis en er is een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Het fietsennetwerk Waasland heeft 450 km fietsplezier uitgestippeld. De streek is ook ideaal terrein voor de avontuurlijke mountainbiker!

Het fiets- en Vespa arrangement zijn zeker een aanrader om ten volle te kunnen genieten van de streek.

Malperuus Bed.jpg

Welkom in de Reynaertsburcht

De naam Malpertuus verwijst naar het middeleeuwse verhaal van de sluwe vos Reynaert, die zelfs koning Nobel te slim af was. De streek van Moerbeke en Hulst is volgens wetenschappers de plaats waar het dierenepos zich situeert, dus de naam lag voor de hand.

Ook de drie gastenkamers Reynaert, Isegrim en Canteclaer zijn op het epos geïnspireerd. De drie kamers liggen in een afzonderlijk bijgebouw, elk met een aparte ingang en een buitenuitgang.

Een tuin om in te spelen

Als het weer het toelaat, kun je volop genieten van de grote tuin. Er is een speelhoek voor de kinderen en in de zomer wordt het ontbijt buiten geserveerd op het tuinterras. Heb je honger gekregen van het wandelen? Dan kun je de barbecue van de B&B bovenhalen.

De schommel en de go karts geven het al aan: kinderen zijn hier extra welkom. Ze hebben volop speelgoed ter beschikking. Kinderbedjes zijn beschikbaar.

Warme sfeer

Paul en Linda staan voor je klaar met uitgebreide toeristische informatie of zelf uitgestippelde wandel- en fietsroutes. In de volledig ingerichte leefkeuken kun je zelf je potje koken en staat de koffie en thee altijd klaar.

Malpertuus Sauna.jpg

Wellness @Malpertuus

De kers op de taart: de eigen privésauna van de B&B. ​Zalig om eens helemaal tot rust te komen, alleen of met z'n tweeën. Boek je speciaal voor het sauna-arrangement, dan staat een glaasje cava voor je klaar.

Boeken

Klaar om je batterijen op te laden in een gezellige en kindvriendelijke omgeving? Dan is Malpertuus ongetwijfeld jouw ding.