Ervaringen
Chocoladewandeling in Lokeren

Ontdek alles over chocolade tijdens een overheerlijke wandeling

Lokeren
Personen
5 - 20
Straat + huisnummer
Markt 2
9160 Lokeren
E-mail
Telefoonnummer
+32 9 340 94 7
Date_time_range
Van 01-01-2020 tot 31-12-2020
Link

All you need is love, maar een beetje chocolade op zijn tijd kan geen kwaad. Heb jij er ook zo’n boon voor? Zak dan af naar het mooie Lokeren voor een chocoladewandeling om voor te smelten.

Lekker Lokeren

Lokeren, een parel in het mooie Waasland, heeft naast de befaamde paardenworst en peperkoek nog heel wat ander lekkers in petto om je smaakpapillen mee te verwennen. Proef van de stad tijdens een culinaire boottocht, proevertjestocht Lekker Lokeren, fietstocht ‘Bier van hier’ of een heuse chocoladewandeling.

Lokeren telt namelijk heel wat chocoladefabrikanten die hun heerlijke producten uitvoeren naar alle uithoeken van de aardbol. De lekkernij zet de stad dus op de internationale kaart, want Lokerse chocolade wordt overal ter wereld gegeten.

Chocoladewandeling Lokeren
De Zoete Uitspraak Lokeren
Stadsmuseum (Waasland)
Stadsmuseum Lokeren

Chocoladelovers, unite!

Het zal je dan misschien niet verbazen dat de chocoladewandeling in Lokeren er eentje is om duimen en vingers bij af te likken. Een ervaren gids legt de geheimen van het zwarte goud bloot en vertelt honderduit over alles wat je ooit wilde weten over chocolade: het hele productieproces, de rol van eerlijke handel in de industrie, de gezondheidsvoordelen en de geschiedenis van de chocolade. Want wist je bijvoorbeeld dat cacaobonen als betaalmiddel dienden bij de Maya’s en Azteken? Ze noemden chocolade goddelijk, en dat is niet zonder reden.

In het spoor van de chocolade

De rondleiding start in het bakkerijmuseum van het Stadsmuseum Lokeren, een uitstapje dat op zich al de moeite is. Je maakt een mooie, rustige wandeling langs idyllische plaatsjes met tal van héél bijzondere proevertjes. Want die mogen uiteraard niet ontbreken tijdens een chocoladewandeling. En de calorieën? Die wandel je er gewoon weer af.

Eindigen doe je in een gezellig eethuis, café of koffiebar met een specialeken. Op deze eindstop kan je gerust nog even blijven plakken en een bijkomend drankje of hapje bestellen, of verplaats je naar een andere smaakmakende plek waar je gezellig kan napraten. Je vindt een ruim aanbod aan cafés, eethuizen en brasseries op de Markt in Lokeren en in de omliggende (winkel)straten. Ook in deelgemeenten Daknam, Doorslaar en Eksaarde kan je charmante plekjes ontdekken.

Waasland_Daknam_Lokeren.jpg
Daknam

En na de wandeling …

… geniet je lekker verder van de pracht en praal die Lokeren rijk is. Maak verder kennis met de stad, met talloze toeristische trekpleisters, zoals monumenten, kunstgalerijen en musea. Ook markten, festivals, bijzondere feestelijkheden en ander vertier ontbreken niet. In Lokeren is er voor ieder wat wils!

Ben je meer een natuurliefhebber? Spring dan de fiets op en verken de wonderschone regio rond Daknam en Lokeren, maak een boottocht op de Durme, boek een huifkartocht of wandel rondom het natuurreservaat Molsbroek, het grootste beschermde natuurgebied van de Durmestreek. En zo zijn er nog veel meer (on)bekende Lokerse juweeltjes om te ontdekken. Héél veel inspiratie vind je alvast in de brochure Een dagje Lokeren: groepsbezoeken waar je onder de rubrieken ‘erfgoed’, ‘fel naturel’, ‘lekker genieten’, ‘op avontuur’ en ‘groene bedrijven’ ongetwijfeld een bezoek vindt dat perfect bij jouw groep past.

Een gedroomde nacht

Dromen van die heerlijke chocolade of al dat moois? Dat doe je in één van de leuke Lokerse B&B’s, hotels en vakantiehuisjes. Je wordt er lekker in de watten gelegd en kan er op-en-top genieten van een vakantiegevoel in eigen land. De ideale manier om van je dag een weekendje uit te maken en de stad ten volle verder te ontdekken.

Praktische info

Inbegrepen in de prijs zitten een gids, de rondleiding en vijf proevertjes. Voor meer info over prijzen of om te reserveren, neem je best contact op met de toeristische dienst van de stad Lokeren.

Openingsuren toeristische dienst:

  • maandag, woensdag en vrijdag van 10u tot 12u en van 13u30 tot 16u
  • dinsdag en donderdag van 13u30 tot 16u
  • zaterdag van 10u tot 12u
  • zondag gesloten

Duur: 2,5 uur