Moerbeke

waasland_rode sluis_moerbeke.jpg
waasland_kajak.jpg
waasland_brug_moerbeke.jpg

Wat hebben iconische bruggen, een iconische dichter en een Pereboomsgat met elkaar gemeen? In één woord: Moerbeke, dat fijne dorpje aan de Moervaart. Hier kan je urenlang dwalen in eindeloos groen. Je verdiepen in de grote Anton Van Wilderode. Maar net zo goed het water doorklieven in een kano of kajak. Cultuur, natuur én sport? Waar wacht je nog op!

De natuur in

Het Pereboomsgat is een geliefde plek voor liefhebbers van water en natuur. Een natuurgebied waar je naar hartenlust aan het wandelen, fietsen of vissen slaat. Uitgestrekte waterpartijen zorgen voor de nodige rust. Wiegende bomen zorgen dan weer voor geruis op de achtergrond. Het Pereboomsgat en de Grote Kreek rijgen de rietkragen, polders en dijken aan elkaar. Ideaal om even uit te waaien.

Verse verzen (of woonwijken)

Genoeg gewaaid? Dan is het op naar het centrum. Daar kan je misschien een activiteit meepikken van het genootschap dat de herinnering aan Anton Van Wilderode – de bekende Vlaamse dichter – levend houdt. Je passeert zeker aan de voormalige suikersite. Waar vroeger zoet werd gemaakt, komt nu een nieuwe site die moderniteit aan het verleden zal koppelen. De Vapeurbrug is daarbij letterlijk de brug naar de geschiedenis.

Bruggen langs onder

Nog een bruggetje doen? Bekijk dan de mooie Terwestbrug, de Dambrug of de Coudenbormbrug over het water. Knappe staaltjes van architectuur. Als je ze langs onder wilt bekijken, kan je altijd een kano of kajak huren om de Moervaart af te varen. Geweldig idee, toch?

Op stap in Moerbeke?

Bekijk onze selectie
18 Resultaten gevonden