Vakantiewoning De Gulden Sleutels

Logeer in dit authentieke huis aan het kasteel in Bazel

Kruibeke
Capaciteit
1 - 8 Personen
Straat + huisnummer
KONINGIN ASTRIDPLEIN 18
9150 Kruibeke
E-mail
Telefoonnummer
+32 497 94 86 67
Link

Even tijd voor een quizvraag? Oké? Hier komt ‘ie: welk dorp in het Waasland werd uitgeroepen tot tweede mooiste dorp van Oost-Vlaanderen? Tromgeroffel…

Het is Bazel! En het is niet meteen een héél groot raadsel waarom. Je hebt er de authentieke dorpskern, het mooie kasteel Wissekerke, de Polders vlakbij. Als je alles goed wilt opzuigen, past ’t zelfs allemaal niet in één dag! Daarom hebben we de gedroomde oplossing voor je: boek eens een verblijf bij vakantiewoning De Gulden Sleutels.

De Gulden Sleutels: een trip naar de 19de eeuw

Deze elegante 19de-eeuwse woning is gerenoveerd. Maar vergis je niet: langs de buitenkant is alle authenticiteit bewaard gebleven. Keer bij aankomst terug naar de nostalgie van weleer terwijl je binnen alweer meteen verrast wordt door de gezellige, landelijke inrichting. 

Niet onbelangrijk: er is plaats voor 8 personen. Je verdeelt je vriendengroep over 2 slaapkamers en een zetelbed in de woonkamer. Eén van die slaapkamers geeft toegang tot het dakterras. Spoiler: dé perfecte plek voor een lekkere barbecue in de zomer!

Waasland_De Gulden Sleutels_Kruibeke 1.jpg
Waasland_De Gulden Sleutels_Kruibeke 2.jpg
Waasland_Gulden Sleutels_Kruibeke.jpg

Relax, je bent bij de Polders van Kruibeke

Hou je vast aan de takken van de keuzestress want deze verblijfplaats heeft een hele waslijst aan to do’s. Als een wandeling in de Polders klinkt als een raketijsje op een snikhete dag, begin dan alvast te likkebaarden. Want je moet maar een paar stappen buiten zetten of je staat al midden in het natuurgebied. 

Waasland_Kruibeekse kreek.png
Waasland_Kreek_Polders van Kruibeke.jpg

De Polders van Kruibeke

De Polders van Kruibeke maken deel uit van het Sigmaplan. Dat vernuftige plan combineert overstromingspreventie en natuurontwikkeling in een verrassend efficiënt ontwerp. Simpel gezegd: de Schelde krijgt hier een speeltuin om buiten haar oevers te treden. 

Ze laat een wirwar aan slikken en schorren achter, die je met de fiets of te voet kan ontdekken. En trekt duizenden water- en broedvogels aan die hier huisje komen spelen. Een wonderlijk zicht voor natuurliefhebbers, actieve trappers en stevige stappers.

Wissekerke vs. Doornroosje

Het Kasteel van Wissekerke is volledig heringericht naar smaak van de volle glorie van de 19de eeuw. En stelt haar deuren voor je open. 

Een portie geschiedenis: Wissekerke was één van de eerste kastelen in ons land in neogotische stijl waarbij de vroegere Empire-elementen waren geïntegreerd. De oudste restanten zijn de kelder en de toren. Daar kan het kasteel van Doornroosje niet tegenop. Zeker niet wanneer je koninklijk vormgegeven tuinen er rond ontdekt. Zo romantisch dat je spontaan op je knieën wilt vallen om je geliefde ten huwelijk te vragen. 

Waasland_Bazel_Wissekerke.png
waasland_dewaterbus 1.jpg

Hop op die Waterbus

En als je werkelijk álles in Bazel en Kruibeke hebt ontdekt dan kan je nog de boot op. Richting Hemiksem of Hoboken. Kies maar. 

Maar aan de andere kant van de Schelde ligt natuurlijk ook nog die ene wereldstad. Parking genoeg daar, maar met de Waterbus heb je die niet nodig. In amper 17 minuten sta je met je voetjes weer droog op de Grote Markt in Antwerpen.

Sterren op een bedje van ’t Hofke van Bazel

Voor het woord “ontdekking” plak jij meteen “culinair” of “gastronomisch”. Ja! Hier ben je aan het juiste adres dan. Bazel biedt een waaier aan restaurants die zich ieder onderscheiden op hun eigenste manier. 

De sterren worden voorzien door ’t Hofke van Bazel, een sterrenrestaurant! Op de gastronomische schatkaart staan ook nog De Wase Wis, Den Bazelique en De Eenhoorn. Alwéér keuzestress. Eigenlijk zijn dat geen beslissingen om te nemen op een lege maag. 

Bazel aan de Schelde

Dus: klaar om het Waasland in te springen voor een stevig stapje in de wereld? Laat je dan verrassen door wat het charmante Bazel te bieden heeft. Kom tot rust in de Polders en weer tot leven met een diner op het Kerkplein. En ’s avonds kruip je voldaan onder de wol. En waar zou je dat anders doen dan in het unieke vakantiehuisje De Gulden Sleutels?

Boek snel jouw verblijf in deze unieke accommodatie. Surf naar de website van de vakantiewoning voor meer info over reservaties, prijzen en beschikbaarheden.