Vakantiewoning Hof Ter Hagen

Genieten op een eigentijdse boerderij in Lokeren

Lokeren
Capaciteit
1 - 6 Personen
Straat + huisnummer
SINAAISTRAAT 81
9160 Lokeren
E-mail
Telefoonnummer
+32 497 43 05 11
Link

Zoek je een perfecte plek om ook de kinderen mee naartoe te nemen voor een fijne familievakantie. Dan is vakantiehuisje Hof Ter Hagen zonder twijfel de moeite waard. Hier kan je het buitenleven in de éénentwintigste eeuw ten volle beleven.

De groene omgeving garandeert bovendien de mooiste uitstapjes voor de hele familie. Tegelijk maak je kennis met de boerenstiel zoals hij tot vandaag is geëvolueerd: een verrassende en plezierige ervaring.

Genieten, weg van ’t dagelijks gewoel

De actieve boerderij is uiteraard een mooie extra troef voor de kinderen, maar wees gerust: niemand hoeft zijn handen nog echt vuil te maken op een moderne boerderij zoals dit. 

Wat hier wel onbegrensd kan, is ten volle genieten: (met wat geluk) de geboorte van een kalfje meemaken, ravotten in de speeltuin, racen met de gocarts of op het zonnige terras een overheerlijke barbecue houden. 

waasland_lokeren_hofterhagen_kinderen en koe - kopie.jpg
waasland_lokeren_hofterhagen_uitbaters.jpg

Een decor om U tegen te zeggen

Het decor is zalig rustiek, zoals dat hoort op de boerderij, maar het zware werk wordt hier door robots gedaan… handig dus. Wil je je gezin iets werkelijk unieks laten beleven? Boek dan een huifkartocht bij menner van dienst, Danny Van Damme. Hij gidst je veilig langs de mooiste wegen die je met paard en kar kan vinden.

Voor wie fietsen niet onder ‘labeur’ valt, zijn de mogelijkheden niet op één hand tellen. De regio rond Daknam en Lokeren is het decor van talloze fietsroutes, waarin iedere fietser zijn gading zal vinden. Ook de families met (kleine en niet zo’n kleine) kinderen dus.

Kindjes geven de paarden van Hof ter Hagen in Lokeren gras te eten (Waasland)
Kinderen rijden met gocarts op de hoeve van Hof ter Hagen in Lokeren in het Waasland

Een vakantiehuisje met alles erop en eraan

Drie slaapkamers, een uitgeruste badkamer, keuken, living… Dit is een huisje waar je perfect met je gezin zou kunnen wonen. Begin alvast met te genieten van alles wat er op de boerderij te beleven valt. De kinderen zullen niet weten waar ze eerst moeten gaan spelen. Ouders vinden dan weer makkelijk de ideale plek om te genieten van de rust en de omgeving. Glaasje wijn daarbij? Ach, waarom ook niet.

De kerktoren van Lokeren (Waasland)
Stapstenen in waterpartij in het Prinses Josephine Charlottepark in Lokeren (Waasland)

Bezienswaardigheden in overvloed

De omgeving van Hof ter Hagen zit tjokvol toeristische en andere trekpleisters. We geven je graag enkele ervan mee:

 • Daknam, een pittoresk dorpje aan de Durme tussen Lokeren en Eksaarde. Langs het Daknamstadion bereik je het oude dorp, waarvan vooral de onbezoedelde schoonheid je zal verbazen. Hetzelfde geldt uiteraard voor de natuuromgeving. 
  Onder meer ook de Romaanse Onze-Lieve-Vrouwekerk is absoluut een bezoekje waard, net als de jaarlijkse kunst- en ambachtenmarkt op pinkstermaandag.
 • Boven moederstad Lokeren ligt het idyllische dorp Eksaarde. Deze langgerekte woonkern tussen groen, water en rust is een bezienswaardigheid op zich. 
 • Hou je van oude gebouwen en techniek? Dan is De Heirbrugmolen uit 1873 helemaal je ding. Dit is het enige nog resterende exemplaar van de 47 molens die ooit trots het grondgebied van Lokeren, Eksaarde en Daknam sierden. De molen is te bezoeken de 2de en de 4de zondag van elke maand, van 14 tot 17 u.
 • In het Stadsmuseum vind je verspreid over de diverse zalen een grote hoeveelheid huisraad, meubilair, historische kostuums, archeologische elementen, aardewerk, schilderijen en gebruiksvoorwerpen. Er is ook extra aandacht voor de vellennijverheid, de landelijke Vlaamse keuken en de reconstructie van een authentieke bakkerij en beenhouwerij.
 • In het Molsbroek doen natuurliefhebbers zich tegoed aan de aanblik van diverse vogel- en plantensoorten. Dit is het grootste beschermde natuurgebied van de Durmestreek en is vanuit Hof Ter Hagen makkelijk te bereiken voor een heuse binnenlandse safari.
   
 • Op woensdag is er in Lokeren een grote wekelijkse markt en op zondag een heel grote rommelmarkt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de Lokerse Feestweek begin augustus!

Boek snel jouw verblijf

Wil je ook een nachtje of twee komen logeren in Hof Ter Hagen? Boek dan snel jouw verblijf via de website. Je vindt er alle informatie over prijzen en beschikbaarheden.