Natuur
Beleef een fruitig weekend

Fietsen en wandelen tussen de fruitbomen

Sint-Gillis-Waas
Straat + huisnummer
Burgemeester Omer De Meyplein 1
9170 Sint-Gillis-Waas
E-mail
Telefoonnummer
03 229 02 14

Samen met jou kijken we al uit naar de bloesems van 2024

Om te genieten van de witte en roze pracht die fruitbomen en de fruitkweek in Vlaanderen met zich meebrengen hoef je niet naar Haspengouw: Sint-Gillis-Waas is de plek! 

De uitgestippelde bloesemroute is vooral tijdens de bloesemperiode eind april en begin mei de moeite. Maar ook in volle zomer en tijdens de herfst schept het laaghangende fruit een bijzondere sfeer. 

Bloesemtijd in Sint-Gillis-Waas
Fietsen in Sint-Gillis-Waas

Eten, drinken, slapen

De fruitteelt is in Sint-Gillis-Waas en Meerdonk overduidelijk aanwezig. Van oudsher wordt hier veel fruit aangeplant en het aantal grote fruitbedrijven doet een gestage heropleving van dit belangrijke exportproduct vermoeden. Als fietser en wandelaar krijgen we er de mooie landschappen bij, vooral eind april en begin mei wanneer de bloesems op de bomen verschijnen.

Verpozen raden we aan op Zomerterras De Zevenster, vanaf maart open op zaterdag en zondag. B&B Fruithof Tack is een ideale slaapplek tussen de bloesems. Je kunt er na afspraak, vanaf 18 euro per persoon, een luxe ontbijt bestellen. Nog een aan te raden vakantieplek tussen het fruit is Vakantiehoeve Berckelaer. Gratis slaapideetje in de buurt van Sint-Niklaas en Antwerpen, in volle natuur.

9 km plezier 

De gemeente Sint-Gillis-Waas stippelde een bewegwijzerde fruitroute uit die je kunt fietsen of wandelen. Voor boekingen, arrangementen of rondleidingen kan je contact opnemen met het toeristische infokantoor van Sint-Gillis-Waas.

Ontdek hier de folder van de fruitroute en de theaterwandeling Het Bloesemt.

Jaarlijks is er ook het Bloesem Beleef Bal. Dit jaar op zondag 23 april vanaf 11 uur aan GC De Route.