Ervaringen
Efoil, het nieuwe surfen, in Waasmunster

Surfen en zweven over het water met afstandsbediening

Waasmunster
Straat + huisnummer
Hamstraat 1
9250 Waasmunster
E-mail
Telefoonnummer
+32471812066
Link

Efoil is een nieuwe en hippe vorm van surfen. Het is heel toegankelijk, werkt met een afstandsbediening en stelt de watersporter zelfs in staat om 'te zweven' boven het water.

De sport is in Vlaanderen vrij nieuw maar aan Del Mare aan de Hamstraat in Waasmunster kan je, ook in groep en in combinatie met ander sportief aanbod, een initiatie volgen. Veiliger en eenvoudiger aan te leren dan kitesurfen, maar minstens even spannend!

Afstandsbediening

"Efoil is een nieuwe sport. Of je nou een ervaren surfer bent of nog nooit op een board gestaan hebt maakt geen verschil", vertelt Arne De Buck van Efoil Vlaanderen. "Een efoil les is voor iedereen toegankelijk en leuk. Efoilen is een zeer snelgroeiende vorm van surfen. Met een afstandsbediening bedien je via een bluetooth connectie de surfboard dat wordt aandreven door een propeller. De propeller hangt onder aan een mast (ook wel 'foil', vandaar de naam). Bij de juiste snelheid en gewichtsverplaatsing komt de foil als een soort periscoop uit het water." Door de verminderde weerstand kun je boven  het water vliegen. Een heel vrij en futuristisch gevoel. Iets om uit te proberen.

efoilvlaanderen2.jpg

Vrij gemakkelijk

Voor sportievelingen blijkt Efoil ook een zeer haalbare kaart om aan te leren. "Het leuke aan efoilen is dat het een stuk gemakkelijker aan te leren  is dan het eruit ziet! Het is ook een ecologisch en geruisloze manier om de natuur te verkennen. Het  werkt op heroplaadbare batterijen en zorgt voor bijna geen golfslag", voegt Arne er aan toe.