Natuur
Provinciaal Domein De Ster

Dolce far niente – of juist véél doen – in Sint-Niklaas

Sint-Niklaas
Straat + huisnummer
Lange Rekstraat 30
9100 Sint-Niklaas
E-mail
Telefoonnummer
+32 3 777 69 50
Link

Wie denkt dat hij voor wat strandplezier meteen naar Nieuwkerke-Bad of de Costa del Sol moet reizen, die is mis. In Sint-Niklaas hebben ze immers óók een strand. En dat ligt op De Ster. Klinkt allemaal wat vergezocht, maar toch is het waar. 

Recreatiedomein De Ster is de ultieme plek om eens zalig niks te doen. Handdoekje op de ligweide of het strand, jij op dat handdoekje en laat de wereld maar bollen. 

Rust? Bah!

Maar zelfs als dat niks voor jou is – Rust? Bah! – kom je hier stevig aan je trekken. De activiteitenpot van het domein is immers goed gevuld. Aan saaie momenten hebben ze in Sint-Niklaas een broertje dood. Dit geweldige gebied van wel 100 hectare groot zit tot de nok gevuld met avontuurlijke bezigheden en sportieve opportuniteiten. 

Dus: ben je een onklopbare luiwammes of eerder een hyperkinetische sportfanaat? Wat je profiel ook is, ga mee naar De Ster!

Waasland_DeSter_Sint-Niklaas_TOV.jpg

En dan nu effe niks doen

Als je wilt ontspannen, zit je goed bij De Ster. Alleen, met het hele gezin of met de vriendengroep? Dat maakt niet veel uit. Er staat voor iedereen wel wat op het menu. De strandzone met zwemvijver, bijvoorbeeld, is een trekpleister voor jonge én iets-minder-jonge goden. Je plonst hier zalig in een zuivere vijver te midden van de natuur, waarna je wat zon vangt op het zandstrand.

Uitgerust? Ontspan dan nog wat verder tijdens een bezoekje aan de kinderboerderij – of daag je kinderen uit voor een partijtje minigolf. Natuurlijk kan je hier ook dwalen over de wandelpaden en laat je de kleine ukjes hun energie botvieren op de speeltuinen. Om je dag helemaal perfect af te sluiten, ga je rustig aan de visvijver zitten wachten tot de forel bijt. Dat kan even duren. Maar dat vind jij niet erg, toch?

En dan nu alles uit de kast halen

Gruw je bij het lezen van de vorige alinea? Geen paniek, De Ster serveert namelijk ook een buffetje aan avontuurlijke en sportieve activiteiten. Precies waar jij, met die constante spierspanning, op zit te wachten.

Maak je borst maar nat, want roeien, zeilen, surfen, kajakken en duiken doe je hier in de magisch mooie vijvers van het domein. Als je niet echt te boek staat als een ervaren waterrat, kan je nog altijd kiezen voor het brede pallet aan zaalsporten. Badmintonnen, volleyballen, zaalvoetballen, baseballen of omnisporten: jij draait er je hand niet voor om. Zelfs rolschaatsen doe je sierlijk, vlotjes én zonder ernstige botbreuken.

Als je dan toch nog wat van de zomer wilt meepikken, kan je ook altijd naar het strand trekken voor een tornooitje beachvolleybal. Kwestie van dat strandgevoel wat aan te wakkeren.

De Gavers

Eten! Drinken! Rusten!

Zelfs legendarische atleten als jijzelf hebben af en toe nood aan een oplaadmomentje. Daarom is er De Brockelinck, een gezellige brasserie waar je rustig iets kan eten en drinken met zicht op de magistrale vijvers. 

En als je buikje goed gevuld is, kan je aan dat heerlijke dutje beginnen te denken. In Jeugd- en Vormingscentrum Heywijck op het domein kan je in groep logeren. Verenigingen, bedrijven, vrienden en families kunnen hier terecht voor een zalige nachtrust – ook als ze niet jeugdig én al gevormd zijn. Je krijgt dan toegang tot het hoofdgebouw en/of de villa waar je in totaal maar liefst 60 mensen te slapen kan leggen.

Lanceer jezelf naar De Ster!

Tijd om Sint-Niklaas eens op een andere manier te beleven? De Ster is de gedroomde remedie tegen saaie zondagen en lamme vakantiedagen. Kom snel langs en ervaar het zelf!