Natuur
Provinciaal Domein Puyenbroeck

Bootje varen, treintje spelen, sportief zijn en blijven slapen!

Wachtebeke
Straat + huisnummer
Puyenbrug 1
9185 Wachtebeke
E-mail
Telefoonnummer
+32 9 342 42 42
Link

Een dagje doorbrengen op een Provinciaal Domein: spannend klinkt dat niet, toch? Provinciaal Domein Puyenbroeck toont op z’n eentje hoe het anders kan. Dit park leeft, ademt, groeit en schittert in elk seizoen. Het is een uitgestrekt recreatiedomein waar het jonge grut z’n hartje ophaalt op avontuurlijke speeltuinen. Terwijl het iets oudere grut aan het sporten gaat op de talloze terreinen – en zelfs zwembaden. 

Kortom, dit domein is gebouwd om in te léven. Maak dus als de wiedeweerga dat je in de auto, op de fiets of in de stapschoenen zit en haast je richting Wachtebeke, voor een bezoek aan dit sprankelende domein. Je bent er welkom tot zonsondergang. Daarna moet je naar huis. Of in je tentje/caravan/trekkershut kruipen!

Mee met de kleintjes

Dé uitdaging van Domein Puyenbroeck voor alle oma’s, opa’s, aangetrouwde sujetten, moeders, vaders, tantes, nonkels en ander biologisch verwante mensen-op-zekere-leeftijd? Het tempo van de kleintjes bijhouden. Jongens, wat een uitdaging is me dat! Die kleine springballen botsen dan ook van links naar rechts, verlekkerd op alle activiteiten die als snoepjes voor hen staan uitgestald. 

Wat ga je eerst doen: zwemmen in het binnen- of buitenzwembad, fietsen, roeien op de vijver, minigolven, sjezen in het verkeerspark of treintje rijden? Ondersteboven hangen in spinnenwebben, van de glijbuizen roetsjen, op de schommel zwieren en spelen in het speelpark? Of sjok je liever met een aantal kinderen in je nek door het dierenpark? Kan allemaal. Jij kiest. En ondergaat.Download de wandelroute van 2,7km door het Levend Erfgoedpark.

Zijn ze uitgeput? Mooi zo.

Wanneer de kleine ukken alles hebben uitgeprobeerd en met de tong tot op de grond sméken om een beetje rust, is het jouw beurt. Op naar het zwembad! Niet om die verdraaide glijbaan weer te trotseren, wél om de sauna en het stoombad eens duchtig uit te testen. Nu die spieren weer helemaal los en ontspannen zijn, kan een inspanning op jouw tempo er nog wel even bij.

Ook daarvoor ben je op Domein Puyenbroeck aan het juiste adres. Er staat hier een menukaartje vol sportactiviteiten voor je klaar. Leer zwemmen, ga golfen, daag je partner uit op de tenniscourt. Ga hardlopen of mountainbiken, kruip je paard op en ontdek de omgeving, duik de fitness in. Of in hemelsnaam, ga even rustig zitten en kijken naar je dobber aan de visvijver. De kindjes zullen het niet erg vinden. Die zijn tóch uitgeput!

De uitkijktoren in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke (Waasland)
Uitstap met de kinderen naar het Levend Erfgoedpark in provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke (Waasland)

Aaah, quality time met het gezin…

Hè hè, dat was me nogal wat. Tijd om de hongerige magen te vullen in The New Four Seasons, het buffetrestaurant op de site. Hier schep je je bordje vol met lekkernijen en waai je uit op het mooie terras. Even verderop is er ook nog cafetaria De Laatste Afslag, voor een smakelijk koffietje of een fris biertje. 

Zelf je lunchpakketje bij? Vlei je derrière dan op een van de vele picknickbanken die je tegenkomt. Of spreid je dekentje op een van de malse grasvelden. Quality time met het gezin: meer moet dat niét zijn.

Een koppeltje geniet aan de grote vijver in het recreatiepark Puyenbroeck in Wachtebeke (waasland)
Jonge fietsers op de brug aan de klaverbladvijver in recreatiedomein Puyenbroeck in Wachtebeke (Waasland)

Onder de wol dan maar!

Ben je na al die activiteiten zélf afgepeigerd? Dan hebben we goed nieuws voor je. Op het domein zelf kan je heerlijk blijven overnachten. Hoe je dat doet, dat kies je zelf.

De discussies met de familie wanneer er een tentje moet opgezet worden zijn episch én onmisbaar voor elk familieweekendje weg. Daarom kies je dan ook voor de gezellige camping, waar wrevel over tentstokken moeiteloos overvloeit in opmerkingen zoals “Ik lig op een grasbobbel, schuif eens een beetje op” en “Nonkel Jan, kan dat wat minder met dat gesnurk? De rest van de camping wil ook slapen.”

Voor wie net wat meer comfort zoekt, zijn er ook een trekkershut én stacaravans beschikbaar. Groepen kunnen dan weer nachtelijk samenhokken in het Verblijfscentrum, dat voorzien is van alle comfort.

Download de Puyenbroeck wandelroute

En ontdek ook de omgeving van het domein

De wandeltrajecten zijn enkel toegankelijk tijdens de openingsuren van het domein. Ze zijn bovendien niet toegankelijk op maandagvoormiddag  (tot 13 uur) tussen 1 oktober en 1 april  (behoudens schoolvakanties).

Delen van wandeltrajecten kunnen soms niet bewandeld worden omwille van werken of evenementen.