Ervaringen
Vlotjes Genieten

Vaar zelf met een drijvend terras over de Wase wateren

Stekene
Personen
1 - 16
Straat + huisnummer
Koebrugstraat 130
9190 Stekene
E-mail
Telefoonnummer
+(32) 486 68 78 00
Date_time_range
Van 01-03-2022 tot 30-11-2022
Link

Een picknick op het water, omringd door rust en natuur? De drijvende terrassen van de firma Vlotjes Genieten maken je droomuitstap helemaal waar. Voel jezelf tot rust komen in het gezelschap van familie en vrienden!

Alleen al voor het mooie landschap zou je een tochtje naar de Koebrug aan de Stekense Vaart maken. De oorspronkelijke ijzeren ophaalbrug is weliswaar vervangen door een betonnen exemplaar, maar het weidse landschap om je heen maakt veel goed. Stilte, rust en groen alom. En eigenlijk is het een zegen dat de oude brug werd vervangen: doordat de nieuwe brug zo laag boven de vaart hangt, is het economisch nut van ervan al lang verdwenen. Jammer voor de ooit zo welig tierende baksteenindustrie, maar een zegen voor de toerist in eigen land. Hier kun je je zorgen achter je laten en helemaal genieten van de omgeving.
 

vlotjes genieten.jpg
vlotjes genieten 1.jpg

Ontspannen tochtje

De Koebrug is je startplaats voor een ontspannen tochtje op het water met de drijvende terrassen van Vlotjes Genieten. De vlotten kunnen tot acht mensen herbergen en zijn gebouwd als catamaran. Daardoor hebben ze heel weinig diepgang, wat ideaal is voor de ondiepe wateren in de buurt, en zijn ze tegelijk bijzonder stabiel en wendbaar. Een traditionele boot is er niets tegen. 

Fluisterstil

Milieuvriendelijk zijn ze ook. De vlotten worden aangedreven door een fluistermotor op basis van zonne-energie. De zonnepanelen die voor stroom zorgen, liggen op het dak van de vlotten. Stilvallen zul je niet. Daar zorgen twee batterijen onder de tafel voor die als back-up dienen. 

Een kind kan de was doen

En dan kan je zoetjesaan het water op. Racen is niet de bedoeling: de drijvende terrassen halen een snelheid van ongeveer drie kilometer per uur – wandelaars steken je moeiteloos voorbij. Maar dat is juist het leuke! Tegen dit tempo kun je de omgeving helemaal in je opnemen. En omdat de snelheid zo laag ligt, heb je geen vaarbewijs nodig om je vlot te besturen. Vijf minuutjes uitleg over de vaarroutes, een kleine vaardemonstratie en je bent vertrokken!
 

20200320 vlotjes genieten c-23.jpg

Prachtige vergezichten

Wat staat er op het programma? Gezellig dobberen over de mooiste kanaaltjes van het Waasland: de Stekense Vaart, de Moervaart en de Zuidlede. Als je kiest voor een langere tocht kun je zelfs tot aan Daknam varen. Je ziet de streek eens van een heel andere kant dan te voet of met de fiets. En door het gezapige tempo zie je ook meer dan anders. Dat wordt volop ontstressen!

De oevers van de Stekense Vaart zijn nog een van de weinige stiltegebieden in Vlaanderen. Hier kun je ervaren wat stilte echt is, omringd door grasgroene velden en beeldschone dorpjes. Ook de Moervaart biedt prachtige vergezichten over de polders, uitgestrekte waterplassen en strakke bomenrijen. De streek is Europees beschermd Natura 2000-gebied, met sierlijke watervogels die hier hun nest komen maken en met honderden tegelijk opvliegen en weer landen. Een streling voor het oog! 

20200320 vlotjes genieten b-20.jpg

Chill en relax

Voor natuurliefhebbers loont het om af en toe de motor af te zetten en de omringende natuur in te laten dringen. Een ijsvogel die uit de struiken vliegt, een reiger verscholen in het riet: je kunt ze hier regelmatig ontmoeten.

Maar de meeste mensen komen natuurlijk om gezellig te babbelen met een hapje en een drankje. Het heet niet voor niets Vlotjes Genieten… Een paar uurtjes met vrienden en familie chillen, wat eten en drinken, relaxen. Een tafellakentje erbij, een picknickmand met tapas en wat pintjes of een flesje wijn: meer moet dat niet zijn. Op de terugvaart naar de Koebrug, als de zon inmiddels al flink gezakt is, kun je tevreden terugkijken op een uitzonderlijke dag.

Doen!

Eens in je leven moet je een vlottocht maken in de mooie Wase natuur. Waar wacht je op? Maak je reservatie. Je zult het je niet beklagen...