Ervaringen
Ballonvaarten Spildooren

Beleef een hoogtepunt met een ballonvlucht over het Waasland

Sint-Niklaas
Personen
1 - 100
Straat + huisnummer
Prins Boudewijnlaan 51
9100 Sint-Niklaas
E-mail
Telefoonnummer
+ 32 472 65 12 35
Date_time_range
Van 01-04-2020 tot 31-10-2020
Link

Ben je op zoek naar een origineel cadeau of een unieke ervaring om nooit meer te vergeten? Of heb je je altijd al afgevraagd hoe mooi de streek eruit ziet vanuit de lucht? Vaar dan mee met Spildooren Ballooning voor een fenomenale ballonvaart over het Waasland. Van de grond gaan was nog nooit zo spannend!

De zon tegemoet

Zo’n ballonvlucht is een once in a lifetime experience die je echt eens meegemaakt moet hebben. Je voelt je zo vrij als een vogel, terwijl je één van de mooiste streken van ons land van op honderden meters hoogte aanschouwt. Kies je voor een ochtendvlucht, waarbij je de zonsopgang tegemoet vaart en vanop de eerste rij meemaakt hoe het prachtige landschap ontwaakt? Of ga je liever voor een avondvlucht, met de mooiste zonsondergang die je ooit hebt gezien? De keuze is aan jou.

Waasland_Ballon in de lucht_Waasland

Het Waasland vanuit de lucht

Ballonvaren in het Waasland is extra de moeite omdat je een mooie combinatie hebt van zowel vliegen over de stad als over het platteland. Je krijgt een adembenemend uitzicht over de ballonstad Sint-Niklaas en beleeft het grootste marktplein van het land op een volledig andere manier.

Maar je vaart ook over de prachtige Wase natuur. In functie van de windrichting kan je de Polders, het Verdronken Land van Saefthinge, het natuurgebied van het Molsbroek en de bossen van Stekene met charmante chalets bewonderen. Verder krijg je de haven van Antwerpen, Gent met het havengebied en de Wester- en Oosterschelde te zien. Bij een uitstekende zichtbaarheid kan je zelfs het Atomium in Brussel spotten.

Opstijgen with a view

Die prachtige panorama’s maken van het Waasland dé ballonvaartregio bij uitstek. Maar dat is niet de enige reden waarom. Er zijn namelijk heel wat bijzondere opstijglocaties waar je, in functie van de windrichting en snelheid, aan je avontuur kan beginnen. Als de weergoden je goed gezind zijn, is de Grote Markt in het stadscentrum van Sint-Niklaas bijvoorbeeld één van de opties. Maar je kan net zo goed voor een rustigere, landelijkere vertrekplaats kiezen. Op die plaatsen kunnen verschillende ballonnen tegelijk de lucht ingaan, wat ongetwijfeld voor unieke foto’s zorgt.

Waasland_Ballonmand met mensen.jpg
mensen in ballonmand

Fantastische ervaring

Het avontuur start nog voor je plaatsneemt in de mand. Het ervaren team van Spildooren Ballooning stelt de luchtballon van A tot Z op, en geloof ons: dat hele inflatieproces is al een ervaring op zich. Terwijl de voorbereidingen aan de gang zijn, krijg je een deskundige uitleg van de piloot. Hij vertelt je alles wat je moet weten over de veiligheidsvoorschriften zodat je alle gezonde stress van je kan laten afglijden en je comfortabel voelt.

Eens je de lucht ingaat, kan je ook niet anders dan genieten. Terwijl je alle indrukken in je opneemt, verdwijnt elke gedachte als sneeuw voor de zon. Als je wilt, dan kan de piloot je ondertussen wat uitleg geven over de omgeving.

Oh, en de ervaring eindigt niet als je weer op de grond staat, want als afsluiter is er op de landingsplaats een uitgebreid aperitief met bubbels (al dan niet alcoholisch) en een hapje. Zo sluit je de schitterende ervaring met een gezellige toast af. Heb je iets bijzonders te vieren? Dan kan Spildooren Ballooning een traditionele champagnedoop voorzien. Vooraleer jullie weer naar de opstapplaats worden gebracht, krijg je nog een gepersonaliseerd aandenken mee.

Er hangt romantiek in de lucht …

Een ballonvlucht is altijd met medepassagiers, maar als je wilt, kan je ook een VIP-arrangement boeken voor 2 tot 4 personen. Een romantische vaart met z’n tweetjes is dus zeker mogelijk, want er zijn geen andere mensen in de mand aanwezig met uitzondering van de piloot. Verklaar je liefde hoog in de lucht, vertel hoeveel je partner voor je betekent, vier jullie jubileum of ga op één knie voor het meest romantische huwelijksaanzoek ter wereld. Jullie mooie moment kan vervolgens verlengd worden met een smaakvol ontbijt of diner: schuif aan tafel en geniet van een unieke culinaire ervaring middenin de natuur.

Waasland_Ballonvaart_Waasland

Waar moet je tijdens een vlucht rekening mee houden?

Eigenlijk met niet zoveel. De kleding die je in de vlucht nodig hebt, is namelijk zo goed als hetzelfde als op de grond. In een luchtballon is het niet veel kouder omdat de warmte van de branders de afkoeling op grotere hoogte compenseert.

Een lange broek en stevige schoenen zijn wel aangeraden. Aangezien een luchtballon wordt meegedreven door de wind, is de landingsplaats nooit vooraf te voorspellen. Het zou dus kunnen dat de ballon landt op een veld met hoog gras of brandnetels. Hoge hakken, open schoenen, shorts of kleedjes zijn dan een minder goed idee.

Ook een jas kan van pas komen, aangezien het vroeg in de ochtend of na zonsondergang flink kan afkoelen. En uiteraard wil je volop kunnen genieten van het aperitief op de landingsplaats.

Praktische info

Een ballonvlucht kan, omwille van het weer, doorgaan van april tot oktober. Prijzen vind je op de website. Inbegrepen in de prijs zit:

  • een tijdige update over de opstijglocatie en de weersomstandigheden;
  • een begeleiding door een professioneel, ervaren en enthousiast team;
  • een uitgebreide briefing voor je opstijgt;
  • een adembenemende ballonvaart;
  • een gezellig aperitief met bubbels op de landingsplaats;
  • een gepersonaliseerd aandenken;
  • en de volledige verzekering van de passagiers.

Heb je specifieke wensen voor je vlucht, zoals een vertreklocatie of een fles bubbels in de ballonmand, aarzel dan niet om ernaar te vragen. Het team van Spildooren Ballooning helpt je met plezier verder om de perfecte ballonvlucht te organiseren.

Duur ballonvaart: ongeveer een uur