Ervaringen
Zo vrij als een vogel

Ballonvaren in het Waasland

Waasland
Personen
1 - 12
Straat + huisnummer
Diverse locaties
0000 Waasland
Date_time_range
Van 01-04-2022 tot 31-10-2022

Absolute stilte om je heen, sporadisch onderbroken door de brander. Een magnifiek uitzicht over steden, dorpen en natuur. Is er iets mooiers en rustgevenders dan een ballonvaart?

 

 

Ochtend- of avondmens?                                                             

Ben je benieuwd hoe de wereld eruitziet vanuit een rieten mand op grote hoogte? Een ballonvaart moet je eens in je leven hebben meegemaakt, en dan liefst in het Waasland. Je voelt je zo vrij als een vogel in de lucht terwijl onder je een van de mooiste streken van het land voorbijtrekt. Kies je voor een ochtendvlucht, waarbij je de zonsopgang tegemoet vaart? Of ga je liever voor een avondvlucht, met de mooiste zonsondergang ooit?

Waasland - Balonnen in de lucht

Het Waasland vanuit de lucht

Ballonvaren in het Waasland is extra de moeite door de afwisseling tussen stad en platteland. Je krijgt bijvoorbeeld een adembenemend uitzicht over ballonstad Sint-Niklaas, maar je vaart ook over de prachtige polders, het Verdronken Land van Saeftinghe, het natuurgebied Molsbroek en de bossen van Stekene. In de verte zie je Antwerpen, Gent en met een beetje geluk zelfs het Atomium in Brussel.

Laat je verwennen

Alleen het feit dat je zo hoog en stil zit, maakt een ballonvaart een unieke belevenis. Wil je nog meer? Heel wat firma’s voorzien extraatjes zoals een glaasje bubbels op de landingsplaats of allerlei VIP-arrangementen. Wil je met je bedrijf een teambuilding organiseren, een romantisch uitje met z’n tweeën, of opstijgen op een speciale locatie? Jij vraagt, zij draaien! Zo wordt een onvergetelijke ervaring nog een tikje specialer.

Waasland - Sint-Niklaas - stadsballon
Mensen in ballonmand

Dé ballonstad: Sint-Niklaas

Als je kiest voor een Waaslandse reis in de lucht, maak je de cirkel ook mooi rond. Sint-Niklaas, parel van het Waasland, is immers dé ballonvaartstad van België. Tijdens de Vredefeesten stijgen op de Grote Markt van Sint-Niklaas tientallen ballons op. De Sint-Niklase ballonhappening behoort tot de vijf belangrijkste ter wereld. Dat de ballons in het centrum van een stad opstijgen, is uniek in de wereld.

Sint-Niklaas mag zich ook met recht een ballonvaartpionier noemen. De eerste ballonstunt in de stad vond plaats op 17 april 1784, nog geen jaar na het eerste vluchtexperiment van de gebroeders Montgolfier! In de recentere geschiedenis is er Wim Verstraeten, bekend door zijn pogingen om als eerste non-stop rond de wereld te varen met de Breitling Orbiter. In 1990 was hij de eerste ooit die met een ballon over de Kilimanjaro vloog. En ook de eerste vrouw die met een ballon over het Kanaal vloog, kwam uit Sint-Niklaas. In 1986 haalde de toen 53-jarige Jacqueline Sax met die puike prestatie het Guinness Book of Records.

Waasland_Ballonvaart_Waasland

Boek je avontuur

Ben je op zoek naar een origineel cadeau of een unieke ervaring om nooit te vergeten? Heb je je altijd al afgevraagd hoe mooi het Waasland eruitziet vanuit de hoogte? Vaar dan mee met de wind, de zon tegemoet. Deze firma’s bieden ballonvaarten in het Waasland:

https://spildooren-ballooning.be
https://www.cair-ballonvaart.be
https://www.upballooning.be
https://filvaballonvaart.be/ballonvaart-in-vlaanderen/ballonvaart-waasl…
https://www.qualityballooning.behttps://www.bucketlistballonvaarten.behttps://www.demeyerfranky.be