Ervaringen
Bootverhuur Meersland

Ontdek één van de mooiste omgevingen van het Waasland … per boot!

Lokeren
Personen
2 - 80
Straat + huisnummer
Durmelaan 2
9160 Lokeren
E-mail
Telefoonnummer
+ 32 496 88 88 40
Date_time_range
Van 01-03-2020 tot 31-10-2020
Link

Bootje varen, zonder er ver voor te moeten gaan? Het kan! Trommel je vrienden en familie op, huur een boot en beleef de tijd van je leven op de Lokerse Durme.

Mooi Waasland

Met een boot de Durme afvaren, da’s op en top genieten. Niet alleen krijg je de unieke ervaring mee van op een boot te zitten, maar je vaart door één van de mooiste omgevingen die het Waasland te bieden heeft. Laat je verbazen door de allesoverheersende rust en de prachtige natuur, en door de verrassingen die deze uitstap in petto heeft.

Waasland_Spletterenbrug_Eksaarde.jpg
Spletterenbrug

Unieke belevenis

Per boot ontdek je namelijk een aantal van de mooiste plekjes van Lokeren, Daknam en de omgeving die je als wandelaar of fietser niet kunt bereiken. Vanop het water ziet alles er anders uit, en beleef je de omgeving op een unieke manier. Een vakantiegevoel in eigen land? Reken maar van yes!

Zo’n boottocht is ideaal voor een romantische verrassing voor je partner, een familie- of gezinsuitstap, een onvergetelijk moment met je vrienden of een originele teambuilding met je collega’s. Er zijn boten beschikbaar voor 2 tot 12 personen, en afhankelijk van de huurtijd, ontdek je een prachtige route op en langs de Durme.

De route

Maak het je gemakkelijk en volg een kant-en-klare route, of zoek het avontuur op met een zelf uitgestippelde tour. Vertrekken doe je aan de Markt in Lokeren, aan de steigers ter hoogte van De Post en het Josephine Charlottepark. Een centrale locatie waar het makkelijk parkeren is, en die bovendien goed bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Eens je de stad uitgevaren bent, bereik je de natuurpracht via de Daknamse Meersen, een beschermd landbouw- en natuurgebied. Je vaart verschillende bruggen onderdoor, omgeven door prachtige Canadapopulieren, knotwilgen en weilanden die het Wase landschap zo mooi maken. Als je geluk hebt, spot je watervogels zoals eenden, reigers, ijsvogels en zelfs ooievaars met hun kroost. Vaar je bij valavond, kan je zelfs onze bevers spotten! Vergeet dus zeker je smartphone of camera niet om een aantal Instaworthy foto’s te maken.

Bij de kortste tocht van twee uur vaar je heen en terug naar de eerste lage brug in Daknam. Als je onderweg een tussenstop wilt maken of verder wilt varen tot de Keizersbrug in Sinaai, voorzie je best zo’n drie tot vier uur. Bij een daguitstap van acht uur passeer je Klein-Sinaai, Moerbeke, Wachtebeke en Mendonk tot aan het Kanaal Gent-Terneuzen, of je kan voor een kortere route kiezen en een restaurantbezoek inplannen. Terugkeren naar Lokeren doe je altijd met zicht op uitzonderlijke natuur, via de talrijke bochten die de Durme maakt.

Keysershof.png
aanlegplaats Keysershof Sinaai

Wat met dorst of zin in een snack?

Tijdens je tocht kan je picknicken op de boot zelf of op een oever, maar je kan ook een tussenstop maken aan een gezellige brasserie of leuk café. Op het oude dorpsplein van Daknam is het bijvoorbeeld heerlijk vertoeven en krijg je op een zonnige zomerdag het gevoel dat je in de Provence zit. Ga je tussendoor liever eens lekker eten op restaurant, dan kan je terecht in het Keysershof in Sinaai, waar je bij mooi weer meer dan welkom bent op het terras aan het water.

Oh ja, als je alvast een flesje wil kraken aan boord, dan kan bootverhuur Meersland een fles cava of lokaal appel-framboos fruitsap van Verhofstede uit Eksaarde voorzien. Een eigen picknick mag natuurlijk ook, maar dan wordt het uiteraard geapprecieerd dat je alles netjes achterlaat.

Kapitein van het schip

Niet onbelangrijk: hoe zit het met een vaarbrevet? Dat heb je niet noodzakelijk nodig, want vooraleer je aan boord gaat, leren ze je het voertuig te besturen zodat je zelf kan varen. Je krijgt een vlotte uitleg over de boot en de vaarregels zodat je de kneepjes van het vak leert kennen. Zo, dat kan je ineens van je bucketlist schrappen.

Via het Infopunt Toerisme van Lokeren kan je bovendien een gids inhuren die tijdens de tocht met je kan meevaren (buiten Corona tijden). Hij of zij vertelt je graag alles wat je wilde weten over de omgeving, plus verrassende weetjes die van je boottocht ongetwijfeld een boeiende ervaring maken.

Waasland_kajak op de Durme_Lokeren.jpg
Kajak op de Durme

Voor sportievelingen

Als zo’n tocht op het water je wel wat lijkt, maar het voor jou nog nét iets sportiever of spannender mag, dan kan je bij Bootverhuur Meersland ook een kajak, kano of SUP (stand up paddle) huren. Een afvaart vanuit Lokeren naar Daknam (3 kilometer) of Sinaai (8 kilometer) is een geweldige ervaring waar je nog lang aan zult terugdenken. Hierbij is ook verhuur voor grote groepen mogelijk, tot wel 66 personen.

Praktische info

Bootverhuur Meersland heeft comfortabele boten beschikbaar die geschikt zijn tot 12, 8 of 5 personen. Ze kunnen gehuurd worden vanaf 2 uur tot een hele dag (8 uur). De boten zijn allemaal heel veilig, stabiel, comfortabel en voorzien van een kap dat je over het voorste gedeelte kan trekken bij een toevallige regenbui. De types boten en huurprijzen vind je op de website.

Reserveren kan online via de website, via e-mail of telefoon. Dat is niet noodzakelijk, maar wel aangeraden, zeker op drukke momenten en bij mooi weer. Goed om te weten: er zijn ook (online) waardebonnen beschikbaar om iemand mee te verrassen. Een meer dan originele manier om ‘dank je wel’, ‘ik zie je graag’ of iets anders te zeggen.

Duur: 2 uur tot 8 uur