Camping Puyenbroeck

Kampeeravontuur met de hele familie op het Provinciaal Domein

Wachtebeke
72 Kampeerplaatsen
72 Kampeerplaatsen
Straat + huisnummer
PUYENBRUG 1 bus A
9185 Wachtebeke
E-mail
Telefoonnummer
+32 9 342 42 07
Link

De camping op het recreatiedomein Puyenbroeck is sinds jaar en dag geliefd bij kampeerders, jeugdbewegingen en backpackers.

Wat moet een mens dan nog meer hebben? 282 staanplaatsen, een kampeerweide en trekkershutten: allemaal op steenworp afstand van de recreatiemogelijkheden waar jong en oud hele dagen mee vullen. De rustgevende groene omgeving krijg je er kosteloos bij.

Camping Puyenbroeck zwembad
Camping Puyenbroeck

Zet glampingwaardig je tent op

Je kampeerplekje gevonden? Tent opzetten, klapstoeltjes uitklappen en genieten maar. Vakantiegevoel verzekerd! De uitgebreide faciliteiten zorgen er voor de nodige comfort tijdens je kampeertrip. Je vindt er onder meer een uitgebreid sanitair blok met toiletten, douches, wasplaatsen voor baby’s en wasmachines. Ook voor mensen met een beperking zijn er aangepaste faciliteiten.

Watervoorziening is nooit veraf en je hebt zelfs wifi over de hele camping. De allerkleinsten kan je met een gerust hart laten spelen op een van de speeltuinen, terwijl je met je nieuwe campingvrienden je waagt aan een competitie petanque. Wees maar zeker dat kinderen het meer naar hun zin hebben tijdens de zomer: de kinderanimatie maakt de vakantie onvergetelijk!

 

Domein met alles er op en eraan

Er valt nog meer te zien en te doen op het Provinciaal Domein Puyenbroeck om een hele vakantie mee te vullen. Voor elk wat wils:

  • Een heus zwemparadijs met whirlpools, sauna, een binnen én buiten Olympisch zwembad, peuterbad, glijbaan en stroomversnelling. Check zeker ook een van de activiteiten zoals aquajogging en aquafitness. Kortom: waterpret voor jong en oud.
  • Blikvanger op het domein is de roeivijver. Huur een roeiboot of waterfiets en trek er mee het water op.
  • Hole in one: wie wint er het meeste van de 18 holes op het minigolfterrein?
  • Waterspeeltuinen, speeltuinen en een heus speelbos: kinderen ravotten hier ongetwijfeld voor uren.
  • En er is meer. Een boerderijdierenpark, het Molenmuseum Mola, visvijvers en een krulbolbaan vind je ook op het domein Puyenbroeck.

Het iconische witte treintje is het vervoersmiddel bij uitstek. Met je ticket kan je de hele dag pendelen tussen de verschillende stops en verken je zo het hele domein. ’s Ochtends een zwemmetje placeren, lunchen aan het water en in de namiddag de kinderen uitdagen voor een potje golf: het kan allemaal.

Waasland Camping Puyenbroeck1.jpg
Waasland Camping Puyenbroeck3.JPG
Waasland Camping Puyenbroeck5.JPG

Trekkershut ter beschikking!

Ben je een GR-wandelaar? Dan kan je bij het afstappen van GR122 Scheldeland halt houden in het Provinciaal Domein Puyenbroeck voor de welverdiende rust in de Vlaamse Trekkershut. Je slaapplek tussen twee wandeldagen ligt op een kleine 5 kilometer van de GR-route.

 

Op een boogscheut van...

Gent ligt op ongeveer 15 kilometer van het Provinciaal Domein Puyenbroeck. Perfect voor een dagje uit. Er valt genoeg te beleven: kuieren op de Graslei, shoppen tot je er bij neervalt en bewonder het gerestaureerde Lam Gods.

Op zoek naar Hollandse gezelligheid? Steek dan de Zeeuwse grens even over. Zo heb je toch het gevoel gehad dat je tijdens de vakantie even in het buitenland hebt vertoefd!

Camping Puyenbroeck
Camping Puyenbroeck

De wandeltrajecten zijn enkel toegankelijk tijdens de openingsuren van het domein. Ze zijn bovendien niet toegankelijk op maandagvoormiddag  (tot 13 uur) tussen 1 oktober en 1 april  (behoudens schoolvakanties).

Delen van wandeltrajecten kunnen soms niet bewandeld worden omwille van werken of evenementen.