Camping Vlasaard

Uw vakantieplezier waar u thuis naar terugverlangt

Stekene
30 Kampeerplaatsen
30 Kampeerplaatsen
Straat + huisnummer
HEIRWEG 143
9190 Stekene
E-mail
Telefoonnummer
+32 3 779 81 64
Reservation
Online boeken
Link

Een camping zoals je wou dat elke camping er eentje was: camping Vlasaard in Stekene is een moderne, grote camping met vernieuwd sanitair, waar je voor een korte of langere periode een huurcaravan of charmante chalet kan huren. Onlangs werden er extra jaarplaatsen aangelegd. Maar ook met je eigen caravan, kampeerwagen of tent ben je welkom op ons vernieuwd terrein. Kom met vrienden, je gezin of met grotere groepen.

En of je nu graag ter plekke blijft, of liever op stap gaat in de natuurrijke omgeving, je voelt je gegarandeerd thuis door de talrijke faciliteiten die camping Vlasaard voorziet.

Camping Vlasaard Stekene Waasland2.JPG
Camping Vlasaard Waasland petanque.JPG
Camping Vlasaard Stekene Waasland13.jpg
Camping Vlasaard Stekene Waasland17.jpg
Camping Vlasaard Waasland groep.JPG

Voor elk wat wils

Zeker tijdens de zomermaanden is het heerlijk ter plekke vertoeven. Het animatieteam staat bijna elke dag klaar om alle kinderen tussen 5 en 12 jaar een leuke dag te bezorgen. Met je gezin of vriendengroep staat een verfrissende duik in het openluchtzwembad (met apart kinderzwembad) zeker bovenaan het to do-lijstje. Een drankje uit de prachtige openluchtbar is zo gehaald. Op de verbreedde terrassen is er zeker nog een tafeltje vrij. Verder kunnen de kleine en grote mensen zich uitleven op de verschillende speeltuinen, petanquebanen en op het volleybal-, voetbal en basketbalveld. 

Graag een dagje vissen? Haal even je vergunning op het kantoor en kom tot rust aan de grote visvijver die bovendien voorzien is van terrassen. De visvijver wordt voorzien van een wijd aanbod aan vissen en wordt regelmatig onderhouden. ’s Avonds je vis op de pan leggen kan helaas niet, de afspraak geldt dat alle vis terug wordt geplaatst.

Camping Vlasaard Stekene Waasland3.jpg
Camping Vlasaard Waasland kinderanimatie.jpg
Camping Vlasaard Stekene Waasland6.JPG
Camping Vlasaard Stekene Waasland5.JPG
Camping Vlasaard Stekene Waasland8.jpg
Camping Vlasaard Waasland peuterschommel.JPG

En route

Zin om te gaan fietsen met de verwaande haan uit Reynaert De Vos?

De Canteclaer route is een prachtige fietsroute die je doorheen het hele Waasland meeneemt. Vertrekken doe je in Stekene en je fietst zo verder door Sinaai, Lokeren, Eksaarde, Moerbeke en Klein-Sinaai. Canteclaer de haan uit het middeleeuwse dierenepos ‘Van den vos Reynaerde’ is je gids op deze tocht door de bossen en akkerlanden tussen Stekene, Lokeren en Moerbeke. Reynaerts achtertuin als het ware, want het was hier in het Waasland (en een deel van Oost-Zeeuws-Vlaanderen) dat de gewetenloze vos zijn listige streken uithaalde.

 

Lappendeken van abdijgronden

De Fondatie van Boudelo is gelegen langs van het Kanaal van Stekene in Sinaai en is één van de meest gewaardeerde natuurgebieden van het Waasland. Het is een lappendeken van voormalige abdijgronden dat zo’n 800 jaar geleden gesticht werd. Bovendien kan je in de kijktoren, op 8 meter hoogte, genieten van het mooie groene landschap. Doe er de stiltewandeling van ongeveer 4 kilometer.

Camping Vlasaard Waasland speeltuin in bloei.jpg
Camping Vlasaard Stekene Waasland4.JPG
Camping Vlasaard Stekene Waasland7.JPG
Camping Vlasaard Stekene Waasland11.JPG
Camping Vlasaard Stekene Waasland18.jpg
Camping Vlasaard Waasland speeltuin 2.JPG

Stukken Van Mensen

Wie graag tv kijkt, zag misschien het antiquairprogramma ‘Stukken Van Mensen’ op Play4 al eens passeren. Decor van dit programma is De Verbeke Foundation in Kemzeke. Deze private kunstsite werd geopend in 2007 door kunstverzamelaars Geert en Carla Verbeke Lens. Cultuur, natuur en ecologie komen er samen. De ruimte heeft een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst en biedt als ‘kunstenvrijplaats’ ook kansen aan jonge kunstenaars. Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000 vierkante meter overdekte ruimten is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa.  

 

Cultuur van het roken

Op 14 kilometer van Stekene vind je het Tabaksmuseum. Dit museum herbergt een zeer uitgebreide verzameling rond de cultuur van het roken door de eeuwen heen. Het is de informatieplaats bij uitstek voor wie alles over het roken van tabak te weten wil komen. Een unieke en educatief opgebouwde collectie toont de ontwikkeling van de kleipijp vanaf 1492 tot heden. Ook de sigarenmakerij en de tabaksteelt in België komen aan bod.

Camping Vlasaard Stekene Waasland1.JPG
Camping Vlasaard Stekene Waasland10.JPG
Camping Vlasaard Stekene Waasland9.JPG
Camping Vlasaard Stekene Waasland14.jpg
Camping Vlasaard Stekene Waasland15.jpg

Vlinders spotten

Wil je eindeloos genieten van de heldere lucht, zeldzame planten of wil je graag kleurrijke vlinders spotten: het kan allemaal in het Heidebos. Het Heidebos is van een wonderlijke schoonheid. En uniek bovendien, want de combinatie van bos en heide is behoorlijk zeldzaam in deze omgeving. Je kan het bos op tal van manieren ontdekken want je vindt er uitgestippelde wandelingen van 4 tot 10 kilometer. Het landschap is simpelweg adembenemend. Het staat vol zeldzame planten, krioelt van de vlinders en van het minuscule leven over de heide. Je kan ook zeldzame vogels spotten: nachtzwaluwen, zwarte spechten en zelfs de wespendief.

Zin in een paar dagen kamperen in volle comfort en leuke familiale sfeer? Stuur dan snel een mailtje naar info@camping-vlasaard.be.