Varen
De Waterbus

Ontdek de vertrekpunten en route

Kruibeke
Straat + huisnummer
Scheldelei
9150 Kruibeke
E-mail
Telefoonnummer
+32 3 808 65 65
Link

Bumper aan bumper op het asfalt, met langs je een neuspeuterende chauffeur die de verveling wegplukt en schokkend vooruit botst – nét niet op z’n voorligger. Sirenes op de achtergrond, uitlaatgassen tegen je voorruit, een zeurende radiostem op de achtergrond…
Aaah, het Belgische wegennet. Altijd een belevenis – zij het eentje die je liever snel vergeet.

Zalig, die Waterbus

Nee, geef ons dan maar de Waterbus. Geen vervelende tegenliggers, geen file, geen asfalt. Geen sirenes, uitlaatgassen of vervelende presentatoren. Alleen oeverloze rust, kabbelend water, het getsjilp van vogeltjes en een adembenemende film die zich aan je presenteert op de waterkant. Weg stress, weg verkeersellende. 

In Kruibeke stap je via de aanlegsteiger zo de Waterbus op. Maar ook in Antwerpen kan je aan boord gaan. De Waterbus volgt namelijk een vast traject tussen het Waasland en ’t Stad. Een ritje kost je niet meer dan 3 euro, maar de ervaring zelf is onbetaalbaar. 

waasland_dewaterbus 1.jpg
waasland_kruibeekse bazelse kreek.jpg

Kruibeke verkennen: altijd een goed idee

Na je bezoekje aan ’t Stad, vaar je gewoon weer terug richting Waasland – jij weet waar het leven goed is. Je stapt af aan de Scheldelei, zodat je op een paar minuutjes pal in het centrum van het dorp staat. En nu?

Wel, nu kan je even de tijd nemen om Kruibeke te verkennen. Een charmant dorpje in de polders van het Waasland, met geweldige natuurbelevenissen op z’n grondgebied. De wandel- en fietsroutes groeien hier aan de bomen, zo lijkt het wel. Je kan van hieruit dan ook tal van ontdekkingstochten maken doorheen de regio. Zo verken je de lokale polders met uitzicht op de haven. Stap je een van de vele lokale horecazaakjes binnen voor een stukje taart, een fris streekbiertje of een warme koffie. Of zoek je het wat meer in de culturele sfeer, met een bezoekje aan Kasteel Wissekerke.

Waasland_Beveren_Fort Liefkenshoek.jpg

Bezoek Fort Liefkenshoek

Steekt de waterdrang toch weer de kop op? Ach, waarom doe je dan niet nóg een vaart met de Waterbus? Onderweg naar Lillo of Fort Liefkenshoek kan je jezelf klein voelen in de schaduw van de Kallosluis, een indrukwekkend gevaarte dat de toegangspoort vormt voor imposante zeeschepen die de haven willen betreden. Een must-see

En weer het water op!

En als je genoeg hebt van al dat varen, reserveer je in een heerlijk restaurant voor een hapje en een drankje. Wij raden zelfs een zalige overnachting in het mooie Waasland aan. Het leven is aan de genieters!