Jeugdpark Hoogland Lokeren

Jeugdverblijven voor grote(re) groepen

Lokeren
Capaciteit
30 - 132 Personen
Straat + huisnummer
Oude Heerweg 109
9160 Lokeren
E-mail
Telefoonnummer
+32 9 348 24 29
Reservation
Online boeken
Link

Klaar om op kamp te gaan, een bivak op te zetten of gewoon een weekend vol sport en spel? Dan is Jeugdpark Hoogland Lokeren the place to be. Er zijn niet minder dan drie ruime verblijven voor georganiseerde jeugdgroepen, vlak bij 60 hectare bos en park.

 

Drie verblijven

Hoogland (Oude Heerweg 109) is een leuk domein met twee verblijfsmogelijkheden: De Beuk en De Wingerd. Iets verderop, op de Nieuwe Heerweg 21, ligt De Raap, een kleiner jeugdverblijf met een heel eigen identiteit. Je kan de verschillende domeinen bereiken via het openbaar vervoer, met de fiets of met de auto. De domeinen liggen in de buurt van fietsknooppunt 23. Vanaf het station ben je te voet op 19 minuten in De Beuk en De Wingerd, en op 25 minuten in De Raap.

Lokeren - jeugdpark Hoogland - De Beuk (6).jpg

De Wingerd en De Beuk

De Wingerd is een jeugdverblijf met 3 slaapzalen: 1 ruimte met 6 bedden op de benedenverdieping en 2 ruimtes op de eerste verdieping met elk 17 bedden. In totaal dus 40 slaapplaatsen.

De Beuk is een jeugdverblijf met 5 slaapzalen: 2 ruimtes op de benedenverdieping (2 en 4 bedden) en 3 ruimtes op de eerste verdieping (16, 22 en 8 bedden). In totaal dus 52 slaapplaatsen. Nog meer ruimte nodig? Dan kun je beide verblijven combineren: 92 slaapplaatsen in totaal.

In beide verblijven is de keuken volledig uitgerust om zelf te koken. Er is in elk verblijf een eetzaal, er zijn telkens twee dagzalen en uiteraard ook voldoende sanitair, met onder meer een rolstoeltoegankelijk toilet.

Waasland - Lokeren - Jeugdpark Hoogland - De Raap (5).jpg

De Raap

De Raap is een nieuwe entiteit die volledig afgescheiden ligt van de andere centra op een eigen stekje, verstopt tussen de bomen en de spoorweg. Het is een oude school die werd omgevormd tot een eenvoudig maar heel comfortabel jeugdverblijf. In De Raap kunnen 30 mensen slapen. Daarnaast is er ook het zaaltje De Kop, voor 10 plaatsen extra.

De Raap is een jeugdverblijf met 1 slaapkamer zonder bedden. De keuken is volledig uitgerust om zelf te koken. Er is een eetzaal en uiteraard ook voldoende sanitair, met onder meer een rolstoeltoegankelijk toilet. Het gebouw is volledig toegankelijk voor personen met een handicap.

Waasland - Lokeren - Speelbos - Bospark (1).jpg

Wat is er te doen?

Zaal 't Lavertje en ontmoetingscentrum De Kop zijn polyvalente zalen met een ruime keuken en een toog voor bijvoorbeeld een quiz, een gezellig samenzijn of een eetfestijn. Naargelang de ruimte die je kiest zijn er zitplaatsen voor 100 personen en er mogen maximum 399 personen binnen.

Vlak bij de verblijven ligt het speeldomein Bospark met grote graspleinen en verwilderde stukken bos, een Finse piste, een speeltuin, voetbalpleinen, een skatepark, een fit-o-meter en een dierenpark. In het centrum van Lokeren is er sporthal en zwembad De Durme. Wat verderop ligt het natuurreservaat Groot Molsbroek (122 hectare). Voorts kun je terecht op het Nachtegaalplein, een speelterrein met basket- en voetbalvelden en een skatepark, of in de speelbossen Kattenberg en Park ter Beuken. Een kajak, kano of huifkar huren? Kan ook.

preview_DSC_3318.jpg

Gratis Gidsbeurt Lokeren

Groepen die in De Wingerd, De Beuk of De Raap verblijven, krijgen van Toerisme Lokeren een gratis gidsbeurt naar keuze. Toppers zijn de crimiwandeling, de Heirbrugmolen en de wandeling De Natuur in en rond het Verloren Bos. Je krijgt bovendien ook korting op de daaropvolgende groepsactiviteiten.

De ruimere omgeving

Iets verder van Lokeren liggen het enorme provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke, het natuur- en recreatiegebied De Ster in Sint-Niklaas en het recreatiedomein Nieuwdonk Berlare. Ook interessant: De Vaag, een speelbos van de gemeente Waasmunster met een vuurput.

Boeken

Klaar om je stapschoenen aan te trekken en te ravotten alsof je leven ervan afhangt? Boek je verblijf via www.hooglandlokeren.be.