Jeugdverblijf Verloren Bos

Logeren in een Kasteel of Koetshuis in Lokeren

Lokeren
Capaciteit
30 - 128 Personen
Straat + huisnummer
Nijverheidstraat 17
9160 Lokeren
E-mail
Telefoonnummer
+32 9 348 64 27
Reservation
Online boeken
Link

Het Verloren Bos bevindt zich in een prachtig park op een boogscheut van het centrum van de stad Lokeren. Zo vormt dit de ideale plek om met je groep te overnachten en van daaruit de talloze activiteiten in de directe omgeving te beleven

In het Verloren Bos kan je met groepen terecht die gaan van 30 tot 130 personen. Er zijn twee gebouwen beschikbaar, het Kasteel en het Koetshuis. Wanneer je met jouw vereniging een gebouw afhuurt, is dat ook volledig van jou en zal er geen andere groep in hetzelfde pand verblijven. Het Kasteel biedt plaats aan 51 personen terwijl je in het Koetshuis met 77 mensen terecht kan.

Waasland Lokeren Verloren Bos vzw CJT8.jpg
Waasland Lokeren Verloren Bos vzw CJT3.jpg
Waasland Lokeren Verloren Bos vzw CJT6.JPG

Het Kasteel

Wanneer je ervoor kiest om het Kasteel te huren, kan je alle aanwezige ruimtes gebruiken. Zo is er een ruime inkomhal met mozaïekvloer die meteen de sfeer van het in 1899 gebouwde pand schetst. De theaterzaal is volledig uitgerust met beamer, scherm, podium en geluidsinstallatie waardoor je gemakkelijk een presentatie kan geven of een film kan laten zien. De bibliotheek is ideaal om even tot rust te komen met een boek. Die kan je zelfs verbinden met de kasteelzaal en zo om te vormen tot één ruime, multifunctionele zaal.

De bedden zijn verdeeld over 9 kamers die zo goed als allemaal een eigen lavabo hebben. In de kelder vind je de grote eetruimte waar je ook kan tafeltennissen en -voetballen en heb je een bar met een zithoek.

 

Het Koetshuis

Ook het Koetshuis staat, na reservatie, volledig tot je beschikking en biedt drie ruime zalen die je naar wens kan invullen. Hier kan je trouwens kiezen of je zelf wenst te koken of niet. Het gebouw is namelijk uitgerust met een keuken die over alle apparatuur beschikt om de maaltijden voor je groep zelf te bereiden.

De 9 slaapkamers zijn verdeeld over de 3 verdiepen van het Koetshuis. Die op het gelijkvloers zijn makkelijk te bereiken voor mensen met een beperking. Buiten vind je dan weer talloze picknickbanken, een mooie zitput en een overdekte kampvuurkring.

In beide gebouwen heb je ook toegang tot wifi. Wanneer je kiest om niet zelf te koken, kan de organisatie naar wens een vegetarisch, veganistisch of halal menu voorzien.

Waasland Lokeren Verloren Bos vzw CJT9.jpg
Waasland Lokeren Verloren Bos vzw CJT4.jpg

In het centrum van de rust

Je raakt heel makkelijk tot bij het Verloren Bos. De gebouwen liggen namelijk op een 700 meter van het station van Lokeren. Het domein zelf vind je midden in een park en ligt tussen de rivier de Durme, het natuurreservaat De Buylaers en het speeldomein Bospark. Zo heb je ruimte genoeg voor tal van buitenactiviteiten en spellen. Toch ben je binnen de kortste keren in het centrum van Lokeren. Ook voor kleuters is die afstand perfect te voet te doen.

Waasland Lokeren Verloren Bos vzw CJT.jpg
Waasland Lokeren Verloren Bos vzw CJT10.jpg
Waasland Lokeren Verloren Bos vzw CJT7.jpg

Wat te doen?

Je kan zelf verschillende spellen organiseren in de vele kamers en de grote groene ruimtes die het Verloren Bos in de aanbieding heeft. Je kan ook gratis gebruik maken van de overdekt vuurkring, het levensgrote ganzenbord, de kompastocht, de stripbibliotheek en nog veel meer.

In de directe omgeving maak je mooie wandelingen door het natuurgebied De Buylaers. In het speeldomein Bospark heb je dan weer talloze mogelijkheden om een (sportieve) buitenactiviteit te organiseren. Zo vind je er naast de verschillende graspleinen en stukken bos onder andere ook een speeltuin, voetbalpleinen, een fit-o-meter, een skatepark en een dierenpark.

Als je het toch graag net een klein beetje verder zoekt, kom je al snel aan in het centrum van Lokeren. De stad biedt een brede waaier aan bezienswaardigheden en in de kerktoren kan je zelf eens op de beiaard spelen. Het Verloren Bos voorziet in samenwerking met het stadsbestuur ook voor elke organisatie een gratis gidsbeurt. Je kan kiezen tussen verschillende routes zoals de crimiwandeling, de Heirbrugmolen en de wandeling ‘Natuur in en rond het Verloren Bos’.