Kampeerautoterrein De Zaat

Even uitrusten onderweg bij Kampeerautoterrein De Zaat

Temse
20 Kampeerplaatsen
20 Kampeerplaatsen
Straat + huisnummer
Nagelheetmakerslaan ZN
9140 Temse
E-mail
Telefoonnummer
+3237101200
Link

Sinds 2018 heeft Temse er een populaire logiespot bij: kampeerautoterrein De Zaat in Temse. Deze parking, speciaal ingericht voor motorhomes, bestaat uit 20 ruime plaatsen en is uitgerust met allerlei nutsvoorzieningen. Je kan er maximaal 72 uur parkeren, maar je kan er 24/24 en 7/7 jouw plekje bemachtigen. De ligging is ideaal: je bent er dichtbij winkel- en horecazaken, en daarnaast ligt het kampeerautoterrein ook strategisch dichtbij de E17 en N16 (richting A12) en is daarmee erg vlot bereikbaar.

Bij het binnenrijden neem je een ticketje, dat je zichtbaar achter de voorruit legt; registreren doe je via de nummerplaat: et voila, het kamperen kan beginnen.

Wie herinnert zich de monumentale Boelwerf in Temse? Deze plek, die nu omgedoopt werd tot ‘De Zaat’, is de plek waar varende titanen te water werden gelaten, nadat ze door honderden vaklieden tot leven werden gewekt. Hier gonsde het klingen van ijzer op metaal, gromden motoren en parelde het zweet elke dag op voorhoofden van de werklieden. Tot het noodlot toesloeg. En de Boelwerf onherroepelijk moest sluiten. Een monument viel én een regio viel stil. Maar als je vandaag de brug van Temse oversteekt, kan je zien hoe veerkrachtig een plek kan zijn.

Kampeerautoterrein De Zaat6.jpg

Azijnzekers

Wist je dat de spotnaam voor de inwoners van Temse is azijnzekers als gevolg van de vele azijnbrouwerijen die er in de 18de eeuw ontstonden? Deze naam houdt mogelijk verband met het dialectwoord azijnzeiker of azijnpisser, wat "zuurpruim" betekent.

Vandaag is Temse een echte hotspot, en blijft van die negatieve spotnaam niets meer over. Je kan wandelen, fietsen, heerlijk tafelen en genieten van de rust. En je kan er trouwens de ook bekende inwoners Sean Dhont, Peter Van De Veire, Siska Schoeters en Tomas De Soete tegen het lijf lopen.

 

Jommeke houdt van Temse

Temse heeft een bijzondere band met Jommeke en Jef Nys. De tekenaar is er al meerdere malen gevierd, onder meer bij de vijftigste verjaardag van Jommeke. Enkele van de albums zijn er in luxe-editie uitgegeven, een standbeeld van Jommeke staat aan de bib, een bas-reliëf hangt in AC De Zaat. Ook het album ‘Het zevende zwaard’ speelt zich deels af in Temse. Temse komt voor in maar liefst acht albums.

Kampeerautoterrein De Zaat
Kampeerautoterrein De Zaat

Langs slikken en schorren fietsroute

Deze fietsroute leidt je langs de mooiste slikken en schorren. Slikken zijn gebieden volstromen bij vloed, en weer droogvallen bij elke eb. Schorren lijken wel wat op slikken, maar worden enkel overstroomd bij springtij – zo’n tweemaal per maand. In deze fietstocht bewonder je de mooiste exemplaren van dichtbij.

De eerste etappe van de fietstocht leidt je dwars doorheen de polder van Tielrodebroek. De zeldzame zoetwatergetijdeschor is de gedroomde habitat voor water- en waadvogels uit alle windstreken. Vergeet dus zeker je verrekijker niet! Even verderop op je tocht verken je het Schouselbroek. Dit 150 hectare grote poldergebied herbergt uitgestrekte natuurgebieden met ronkende namen zoals Roomkouter en Gelaagpark. Next stop: Rupelmonde, het geboortedorp van Mercator. Als je vooral voor de natuur bent gekomen, rep je snel nog wat verder richting de Polders van Kruibeke. Wist je dat je dan met je voeten in het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen staat?

Wandelen en vleermuizen kijken in het Fort van Steendorp

Een wandelingetje rond het Fort van Steendorp is absoluut de moeite waard. Dit fort (einde 19de eeuw) is het grootste fort van de Antwerpse fortengordel en is intussen volledig met bos begroeid. Het is als monument beschermd, net als het landschap eromheen. De bakstenen gewelven vormen een belangrijke overwinteringsplaats voor vleermuizen. Hun populatie is daardoor zelfs aangegroeid tot meer dan 1000 exemplaren van maar liefst 9 verschillende soorten. Het Fort zelf is alleen toegankelijk onder begeleiding. Het wandeltraject rondom het Fort is wel permanent open voor het publiek.

Onderweg met de camper en op zoek naar een plek om even uit te rusten? De mooie omgeving van De Zaat in Temse is dan alles wat je nodig hebt. Informatie vind je via bovenvermelde website.