Sint-Niklaas

waasland_kiosk_sint-niklaas.jpg
waasland_stadhuis_sint-niklaas.jpg
waasland_vredefeesten_sint-niklaas.jpg
waasland_stad van de Sint_Sint-Niklaas.jpg

De grootste markt van het land, ligt naar het schijnt in Sint-Niklaas. Het zou dwaas zijn om dat niet met uw eigen ogen te gaan bekijken – ze beweren vanalles, tegenwoordig. ’t Is daarnaast ook nog eens de thuishaven van het ballonfestival, waar jaarlijks tientallen luchtballonnen de begane grond achter zich laten. Blijf voorlopig toch maar even met beide voetjes op de grond. Want ook op het gelijkvloers is er genoeg te zien.

Cultuur bij de vleet

Deze bruisende centrumstad zit volop in z’n groei, waardoor je hier een leuk sfeertje opsnuift dat Sint-Niklaas zo uniek maakt. 
Met het lokale museum SteM slaan ze hier een mooie brug naar het verleden en zoomen ze in op de vergane industrie van de stad. De Art Déco-pareltjes die verspreid zijn over het centrum, zijn daar nog elegante overblijfsels van. Nog een museumpje plannen? Zet dan het Mercatormuseum en het Pijp- en Tabaksmuseum op het menu.

Het kan niet op

Uitblazen kan gerust, op een terrasje met een lokaal gebrouwen biertje. En natuurlijk ook: met een van de talloze streekproducten op je tafeltje. Reynaertgebak, Sint & Piet Bier, Ballonpralines… Doe achteraf toch maar even die uitgestippelde Art Déco-wandeling – je buikomtrek zal je dankbaar zijn.

Altijd iets te doen

In Sint-Niklaas kom je met plezier uit je kot. Sint-Niklaas Zomert buitelt jaarlijks over Sint-Niklaas Wintert. De Vredefeesten brengen telkens weer veel volk op de been. En als Stad van de Sint, moéten ze daar hier natuurlijk ook een evenement aan breien. Klaar om Sint-Niklaas te ontdekken? Gelijk heb je.

Op stap in Sint-Niklaas?

Bekijk onze selectie
38 Resultaten gevonden