Vier de festivalzomer in het Waasland met deze tips

Vier de festivalzomer in het Waasland met deze tips

Zotte en zalige festivals in Waasland

Het zit ‘m in de Wase mentaliteit, dat genieten van een feestje. Maar de festivals hier zijn niet alledaags. Die zijn groots en vol luchtballonnen, of juist klein en niet voor iedereen. We dagen je uit om het Waasland deze zomer op een nieuwe manier te ontdekken. Ga los op een dance festival en vier het leven in Lokeren en Sint-Niklaas. Onze favoriete evenementen en festivals verdienen een kruisje in jouw agenda.

WSL - Temse - Wilfordkaai.jpg

Festival STROOM

21 juni t/m 12 juli in Waasland en Scheldeland

De Scheldevallei beleven, dat is de bedoeling. Mét stijl. Festival STROOM neemt ons mee naar verborgen parels langsheen de Schelde. Tussen Gent en Antwerpen ligt een tapijt aan mogelijkheden voor wie houdt van fietsen, wandelen, cultuur, kwaliteit.  Verbluffende flora en fauna, veel dorpse gezelligheid en tussen 21 juni en 12 juli dus ook een resem aan hoogkwalitatieve events waar de liefhebber zal van smullen.

In het Waasland kan je op dinsdag 27 juni naar Cordeel in Temse, waar ooit de Boelwerf floreerde, voor het discours 'Drinken we ooit nog uit de Schelde?' Een wandeling met als basis de waterkwaliteit en het kwetsbare eco-systeem van de rivier (in samenwerking met Cordeel, VITO en Aquafin). Op donderdag 29 en vrijdag 30 juni kijken we uit naar 'Jazz aan de slotgracht' op de prachtige hernieuwde site Kasteel Wissekerke in Bazel (Kruibeke). Op zondag 2 juli is er aan Steiger Tolerant in Kruibeke een oeverconcert van Quetzal Duo. Dit en nog veel meer staat op het programma

Lokeren - Lokerse Feesten (1).jpg

Lokerse feesten

4 t/m 13 augustus in Lokeren

Van 4 t/m 13 augustus 2023 barst het feest in Lokeren los. Tien zwoele zomernachten lang dans je in het centrum van deze Wase stad op de deuntjes van Belgische én internationale artiesten. Eén groot podium, waanzinnig geluid en duizenden festivalgangers die met je meebewegen. Dit jaar zing je mee met ‘Song 2’ en 'Girls and Boys' van Blur en ga je los op Goldband, Siouxsie en Placebo. De volledige line-up wordt de komende maanden bekend.

Wil je het hele feest van dichtbij meemaken? Er zijn heel wat leuke hotels en B&B’s in Lokeren. Eén tip: boek vroeg.   

 

Wachtebeke - The Qontinent (1).jpg

The Qontinent

11 t/m 13 augustus in Wachtebeke

Geniet jij het meest van muziek waarbij de bass door je lichaam dreunt? Zet The Qontinent dan op je festivallijstje voor 2023. Van 11 t/m 13 augustus runnen de beste hardstyle en hardcore DJ’s Domein Puyenbroek in Wachtbeke. Drie dagen volle gas feesten met je vrienden. Denk aan enorme vuurspuwende podia en een spektakel van licht en geluid. In je eigen festivaltipi in het Ravers Resort kom je even bij. Pak je opblaaskrokodil maar in.

Sint-Niklaas - Villa Pace.jpg

Vredefeesten

1 t/m 3 september in Sint-Niklaas

Boven je zweven tientallen luchtballonnen in de lucht. Je proeft nieuwe culturen, zingt op vol volume mee met alle bands en danst de nacht weg onder de lichtjes. Er is geen betere plek om de vrede te vieren dan in Sint-Niklaas. Ook in 2023 wordt de bevrijding van de stad herdacht van 1 t/m 3 september tijdens de Vredefeesten. Sint-Niklaas verandert dan in één groot festivalterrein dat mensen verbindt door muziek, lekker eten en plezier.

Liever niet naar huis rijden? In en om Sint-Niklaas vind je genoeg B&B's en hotels om het bed in te duiken.

Stekene - Crammerock.jpg

Crammerock

1 t/m 2 september in Stekene

Voor veel rebellen uit de regio is Crammerock hét hoogtepunt van hun festivalzomer. Van ver zie je de twee enorme tenten al opdoemen. Hier gaat het gebeuren op 1 en 2 september 2023. Op Crammerock vloeien de biertjes rijkelijk, en duiken topartiesten uit België én buitenland graag in het publiek. Denk aan een weekend vol top-acts, non-stop muziek en tienduizenden mensen zoals jij. De sfeer op Crammerock is onbetaalbaar.
 

lakehouse4.jpg

Festival der Dancings

21 juli in The Lakehouse Stekene

Deze zomer pakken de organisatoren van Oldskool Belgium ons op de Belgische nationale feestdag uit met een waanzinnig mooie locatie: The Lakehouse! Verborgen in de diepe Jungle nemen ze de festivalgangers mee naar 2 Stages die een gestoorde trip garanderen door de geschiedenis van het Waaslandse uitgaansleven. Ze mixen alle stijlen door mekaar van disco tot new wave, van retro tot new beat en van rock tot pop met één vereiste: alleen kwaliteitsmuziek telt! We zien DJ's op de affiche staan als Youri Parker van de Cherry Moon, Erik Vandamme van Boomerang en Bell's, Mike Thompson ook van Cherry Moon maar eveneens Cadillac en The Maxx, Younes van The Maxx, Club @T en The Livingroom, Dirk Stoops van Biba en Barbas, Peter Hoogland van Ritz, Clint van Exit en Houten Kruis, Olivier Pieters van Ritz en Ckomilfoo en Looka van Coconut en Blitz. Tickets via www.oldskoolbelgium.be