Vier de festivalzomer in het Waasland met deze tips

Vier de festivalzomer in het Waasland met deze tips

Zotte en zalige festivals in Waasland

Het zit ‘m in de Wase mentaliteit, dat genieten van een feestje. Maar de festivals hier zijn niet alledaags. Die zijn groots en vol luchtballonnen, of juist klein en niet voor iedereen. We dagen je uit om het Waasland deze zomer op een nieuwe manier te ontdekken. Ga los op een dance festival en vier het leven in Lokeren en Sint-Niklaas. Onze favoriete evenementen en festivals verdienen een kruisje in jouw agenda.

Waasland - Kruibeke - Bazel - Barabaz.jpg

BARàBAZ

11 t/m 14 augustus in Bazel

Dit jaar haalt de organisatie van BARàBAZ weer alles uit de kast om er een knaleditie van te maken. Genieten van een hapje en de beste cocktails, mocktails, lokale biertjes of frisdranken, doe je in de gezellige pastorijtuin van Bazel. Met Bühne Beats op zaterdag en Bühne Concerts op zondag hebben ze onder andere Raymond van het Groenewoud en Lander & Adriaan weten te strikken.

Lokeren - Lokerse Feesten (1).jpg

Lokerse feesten

5 t/m 14 augustus in Lokeren

Van 5 t/m 14 augustus 2022 barst het feest in Lokeren los. Tien zwoele zomernachten lang dans je in het centrum van deze Wase stad op de deuntjes van Belgische én internationale artiesten. Eén groot podium, waanzinnig geluid en duizenden festivalgangers die met je meebewegen. Dit jaar zing je mee met ‘All night long’ van Lional Richie en ga je los op de 3D Techno show van het Duitse Kraftwerk. De volledige line-up wordt de komende maanden bekend.

Wil je het hele feest van dichtbij meemaken? Er zijn heel wat leuke hotels en B&B’s in Lokeren. Eén tip: boek vroeg.   

 

Wachtebeke - The Qontinent (1).jpg

The Qontinent

2 t/m 14 augustus in Wachtebeke

Geniet jij het meest van muziek waarbij de bass door je lichaam dreunt? Zet The Qontinent dan op je festivallijstje voor 2022. Van 12 t/m 14 augustus runnen de beste hardstyle en hardcore DJ’s Domein Puyenbroek in Wachtbeke. Drie dagen volle gas feesten met je vrienden. Denk aan enorme vuurspuwende podia en een spektakel van licht en geluid. In je eigen festivaltipi in het Ravers Resort kom je even bij. Pak je opblaaskrokodil maar in.

Sint-Niklaas - Villa Pace.jpg

Vredefeesten

3 t/m 5 september in Sint-Niklaas

Boven je zweven tientallen luchtballonnen in de lucht. Je proeft nieuwe culturen, zingt op vol volume mee met alle bands en danst de nacht weg onder de lichtjes. Er is geen betere plek om de vrede te vieren dan in Sint-Niklaas. Ook in 2022 wordt de bevrijding van de stad herdacht van 3 t/m 5 september tijdens de Vredefeesten. Sint-Niklaas verandert dan in één groot festivalterrein dat mensen verbindt door muziek, lekker eten en plezier. Van live concerten bij Villa Pace en BOOM fest in het park, tot aan spectaculaire uitzichten op het (lucht)Ballonfestival en een smakelijk reisje op de wereldmarkt.

Liever niet naar huis rijden? In en om Sint-Niklaas vind je genoeg B&B's en hotels om het bed in te duiken.

Stekene - Crammerock.jpg

Crammerock

2 t/m 3 september in Stekene

Voor veel rebellen uit de regio is Crammerock hét hoogtepunt van hun festivalzomer. Van ver zie je de twee enorme tenten al opdoemen. Hier gaat het gebeuren op 2 en 3 september 2022. Op Crammerock vloeien de biertjes rijkelijk, en duiken artiesten als The Kooks en Balthazar graag in het publiek. Denk aan een weekend vol top-acts, non-stop muziek en tienduizenden mensen zoals jij. De sfeer op Crammerock is onbetaalbaar.