Vier de festivalzomer in het Waasland met deze tips

Vier de festivalzomer in het Waasland met deze tips

Zotte en zalige festivals in Waasland

Het zit ‘m in de Wase mentaliteit, dat genieten van een feestje. Maar de festivals hier, zijn niet alledaags. Die zijn groots en vol luchtballonnen, of juist klein en niet voor iedereen. We dagen je uit om het Waasland deze zomer op een nieuwe manier te ontdekken. Ga los op een dance festival en vier het leven in Lokeren en Sint-Niklaas. Onze favoriete evenementen en festivals verdienen een kruisje in jouw agenda.

Waasland - Wahtebeke - Nerdland festival

Nerdland festival op Domein Puyenbroek

3 t/m 5 juni in Wachtebeke

Wat gebeurt er wanneer je een bende nerds een festival laat organiseren? Op 3, 4 en 5 juni 2022 is niets te zot tijdens de eerste editie van Nerdland. In dit weekend wordt Domein Puyenbroek in Wachtebeke overgenomen door de allerslimsten. Het wetenschapsfestival is het geesteskind van de bekende TV-nerd Lieven Scheire, en Sound of Science organisator Hetty Helsmoortel. Nerdland combineert het beste van een feestje – circustenten, foodtrucks en pintjes – met een flinke dosis kennis. Van science shows en retro gaming, tot aan knutselen met DNA en spelen met AI. Experimenteer er op los, lanceer wat raketten en laat je IQ met een paar punten stijgen op dit van de pot gerukte festival. 
 

Lokeren - Lokerse Feesten (1).jpg

Lokerse feesten

5 t/m 14 augustus in Lokeren

Van 5 t/m 14 augustus 2022 barst het feest in Lokeren los. Tien zwoele zomernachten lang dans je in het centrum van deze Wase stad op de deuntjes van Belgische én internationale artiesten. Eén groot podium, waanzinnig geluid en duizenden festivalgangers die met je meebewegen. Dit jaar zing je mee met ‘All night long’ van Lional Richie en ga je los op de 3D Techno show van het Duitse Kraftwerk. De volledige line-up wordt de komende maanden bekend.

Wil je het hele feest van dichtbij meemaken? Er zijn heel wat leuke hotels en B&B’s in Lokeren. Eén tip: boek vroeg.   

 

Wachtebeke - The Qontinent (1).jpg

The Qontinent

2 t/m 14 augustus in Wachtebeke

Geniet jij het meest van muziek waarbij de bass door je lichaam dreunt? Zet The Qontinent dan op je festivallijstje voor 2022. Van 12 t/m 14 augustus runnen de beste hardstyle en hardcore DJ’s Domein Puyenbroek in Wachtbeke. Drie dagen volle gas feesten met je vrienden. Denk aan enorme vuurspuwende podia en een spektakel van licht en geluid. In je eigen festivaltipi in het Ravers Resort kom je even bij. Pak je opblaaskrokodil maar in.

Sint-Niklaas - Villa Pace.jpg

Vredefeesten

3 t/m 5 september in Sint-Niklaas

Boven je zweven tientallen luchtballonnen in de lucht. Je proeft nieuwe culturen, zingt op vol volume mee met alle bands en danst de nacht weg onder de lichtjes. Er is geen betere plek om de vrede te vieren dan in Sint-Niklaas. Ook in 2022 wordt de bevrijding van de stad herdacht van 3 t/m 5 september tijdens de Vredefeesten. Sint-Niklaas verandert dan in één groot festivalterrein dat mensen verbindt door muziek, lekker eten en plezier. Van live concerten bij Villa Pace en BOOM fest in het park, tot aan spectaculaire uitzichten op het (lucht)Ballonfestival en een smakelijk reisje op de wereldmarkt.

Liever niet naar huis rijden? In en om Sint-Niklaas vind je genoeg B&B's en hotels om het bed in te duiken.

Stekene - Crammerock.jpg

Crammerock

2 t/m 3 september in Stekene

Voor veel rebellen uit de regio is Crammerock hét hoogtepunt van hun festivalzomer. Van ver zie je de twee enorme tenten al opdoemen. Hier gaat het gebeuren op 2 en 3 september 2022. Op Crammerock vloeien de biertjes rijkelijk, en duiken artiesten als The Kooks en Balthazar graag in het publiek. Denk aan een weekend vol top-acts, non-stop muziek en tienduizenden mensen zoals jij. De sfeer op Crammerock is onbetaalbaar.