Wandelen door Molsbroek en Buylaers

Wandelen door Molsbroek en Buylaers

Twee natuurgebieden voor de prijs van één!

Hup, naar Lokeren vandaag! Want daar liggen twee natuurgebieden op je te wachten die je via één toegankelijke wandeling kan ontdekken. Twee halen, een betalen. Nu, niet helemaal, want natuurlijk is het allemaal gratis – de natuur is immers van iedereen – maar je begrijpt wat we bedoelen.

Download de route

Koppel een trip naar het prachtige Molsbroek aan een ontdekkingstocht door het mooie Buylaers-gebied. Deze twee natuurgebieden zijn allebei gelegen op een steenworp van Lokeren.

Kom je met de kinderwagen of ben je een rolstoelgebruiker? Dan zal je graag horen dat de dijk rond het Molsbroek volledig verhard en dus perfect toegankelijk is.

waasland_molsbroek 2_lokeren.jpg

Etappe 1: Het Molsbroek

De Durme kronkelt de hele weg met je mee en vormt het lieflijke decor voor de hele wandeling. Het Molsbroek is een vrij groot reservaat. De wandeldijk die errond loopt, geeft je een prachtig uitzicht op de aanwezige natuur.

Tip voor snel afgeleide kinderen met nood aan bezigheidstherapie. Tel alle watervogels (honderden, duizenden!), wieg mee met de rietvelden of probeer de drassige graslanden te drogen. Plezier (en rust) gegarandeerd.

Spring zeker ook binnen in het vernieuwde bezoekerscentrum aan het Molsbroek. Hier vind je verdere informatie over de streek én over het natuurgebied.

De dijk rond het Molsbroek kan je ook makkelijk affietsen. Daarna kan je dan ook eenvoudig doorrijden naar Lokeren, om jezelf onder te dompelen in de lokale horeca. Of je zet je tocht verder, via de Durmedijk naar de Buylaers.

Etappe 2: De Buylaers

De volgende etappe van je tocht loopt dwars door De Buylaers, een unieke brok natuur binnen de Lokerse bebouwde kom. Kom je met de trein, dan ben je er zelfs op tien slenterminuutjes. Het gebied is 20 hectare groot en schurkt tegen de Durme aan – de rietveldjes, kleine waterpartijtjes en struiken bieden onderdak aan tal van broedvogels, kevers en zelfs een koppel ooievaars!

Het gebied wordt strak beheerd, om zo de natuurlijke variëteit te kunnen bewaren. De Lokerse jeugd krijgt hier ook de kans om meer te leren over natuur – natuureducatie én natuurrecreatie gaan hier hand in hand. De gedroomde plek, natuurlijk, zo vlakbij levendige woonzones.

waasland_molsbroek 1_lokeren.jpg

Klaar met de wandeling? Tijd voor koffie!

De wandeling is ten einde! Tijd om Lokeren te verkennen. Deze bruisende provinciestad biedt genoeg boeiende troeven om een dagje in te vertoeven. Wat dacht je bijvoorbeeld van het gezellige Pot vol Koffie, in de Stationsstraat? Hier serveren ze een zalig vers ontbijt én een overheerlijke lunch.

Maar waar je echt voor komt, dat zijn natuurlijk de taarten en desserts. Niet te versmaden heerlijkheden, altijd vergezeld van een dampend kopje kwaliteitskoffie – gezet volgens de regels van de kunst. Dáár worden wij nu eens gelukkig van, zie!

Als je een grote honger voelt opkomen, rep je dan richting Biznis Hotel. Niet noodzakelijk om er te blijven overnachten – hoewel dat kan, in een van de charmante kamers. Maar ook om te lunchen of dineren in het restaurant.

Een stijlvolle plek, waar verfijnde gerechten worden geserveerd op een bedje van hemelse gezelligheid. Denk daarbij niet aan een stijve bedoening. Ook de kinderen zijn welkom, er is een speelhoek en speeltuin voorzien.

Deze route gratis downloaden?

Wil je deze route gratis downloaden voor onderweg? Bekijk alle stops en informatie op en langs de Molsbroek-Buylaers wandelroute op Routen.be. 

Bij fiets-en wandelwebsite Routen kan je de wandelroute downloaden als PDF-bestand om af te printen voor onderweg. Of als GPX-bestand om weer te geven op je smartphone of GPS.

Deze route gratis downloaden?

waasland_molsbroek 2_lokeren.jpg

Wil je deze route gratis downloaden voor onderweg? Bekijk alle stops en informatie op en langs de Molsbroek-Buylaers wandelroute op Routen.be. 

Bij fiets-en wandelwebsite Routen kan je de wandelroute downloaden als PDF-bestand om af te printen voor onderweg. Of als GPX-bestand om weer te geven op je smartphone of GPS.

Straat + huisnummer
Markt
9160 Lokeren
Length
8,8 km
Time
2u 10m
Terrain
100% Verhard
Actions
Bekijk deze route