Zoektochten in het Waasland

Zoektochten in het Waasland

Speuren op de fiets of te voet

In het Waasland kun je elke zomer deelnemen aan heel wat zoektochten. Dus spring op jouw fiets of trek je wandelschoenen aan voor ettelijke kilometers Waasland. Heel wat steden en gemeenten dagen je uit. We zetten de mogelijkheden graag voor jou op een rijtje.

Waasmunster

tov_de_mirabrug_hamme_okt_2016-1.jpg

De Mirabrug gaat een maandje afgesloten zijn maar de Gezinsfietszoektocht van 5 juni tot 18 september op grondgebied van Waasmunster én buurgemeente Hamme gaat wel gewoon door, ook de vragen die rondom de Mirabrug gesteld worden! Het is de 34ste editie die VVV Waasmunster uit de hoed tovert en dit keer fiets je 20 km lang en kom je langs autoluwe wegen. Je kunt starten waar je wil!

Fiets deze zoektocht met het hele gezin

Ontdek het onverwachte in Waasmunster en wandel de fotozoektocht Goudveilpad. Goudveil is een beschermde plant die zeer zeldzaam is. Dit kruid groeit en bloeit in het voorjaar op het wandeltraject, namelijk in de bronszone van Sombeke. VVV Waasmunster wil het kruid onder de aandacht brengen omdat deze bronzone bedreigd wordt door de ontpoldering van de Sombeke Broek. Tijdens de wandeling die start op de Dries in Sombeke, is het de bedoeling dat je de foto’s nummert van 1 tot 30  in de juiste volgorde zoals je ze tegenkomt. 

Download deelnameformulier en route hier 

 

Sint-Gillis-Waas

Free Foxes_Sint-Gillis-Waas.jpg

Trek eropuit met je gezin, familie of vrienden en ontdek de streek rond Sint-Gillis-Waas op een speelse manier. Tot 21 september kan je 'voor outer en heerd' strijden in ons prachtig Waasland. Het is 225 jaar geleden dat de Boerenkrijg plaatsvond. Ook in het Waasland greep in 1798 de boerenbevolking naar de wapens voor een ongelijke strijd met de Franse bezetter. Verder vieren we de 150e verjaardag van de eerste steenlegging van de Sint-Egidiuskerk van Sint-Gillis-Waas. Meteen de twee hoofdthema's van de zoektocht. Speuren maar. 

Download hier je deelnameformulier

Temse

waasland_temse_schapen_natuurbeheer.jpg

Dit jaar loopt de Zomerzoektocht in Temse 'Onze Natuur!' van 1 mei tot 2 oktober. Met de zoektocht wil Temse de spectaculaire natuur in eigen land, in eigen streek, in eigen gemeente naar voor schuiven als de grote vedette. Hier leeft de vos, de bever, de otter, het ree en zijn er tientallen vissensoorten teruggekeerd naar onze leefomgeving. Je kan de brochure verkrijgen aan de infobalie van AC De Zaat (Frans Boelplein 1), in de bib en het toeristisch infokantoor (Markt 1).

Download de zomerzoektocht - Onze Natuur Ons Streven hier