Zoektochten in het Waasland

Zoektochten in het Waasland

Speuren op de fiets of te voet

In het Waasland kun je elke zomer deelnemen aan heel wat zoektochten. Dus spring op jouw fiets of trek je wandelschoenen aan voor ettelijke kilometers Waasland. Heel wat steden en gemeenten dagen je uit. We zetten de mogelijkheden graag voor jou op een rijtje.

Beveren

Beveren expo Vijdland.jpg

Tussen 1/7 en 30/9 kan je Beveren op een sportieve manier leren kennen. Een gevarieerde tocht met prachtige stukjes natuur tussen Beveren en Burcht, in het spoor van de Martinuswandelroute. Langsheen het traject herkenje verwijzingen naar de patroonheilige. Vertrekken doe je aan het gemeentehuis van Beveren en je fietst langs Melsele en Zwijndrecht naar Linkeroever om dan via Burcht en Melsele terug Beveren te bereiken.

Meer info over deze zoektocht

Lokeren

lokeren.jpg

Wil je met je kinderen Lokeren eens op een andere manier bekijken? Aan het Infopunt Toerisme starten toffe tochten van 2 of 4 km vol leuke foto-opdrachten. Vergeet zeker je smartphone niet!

Blik in de verte

 

Op stap met een rekenmachine, balpen, routeblad, vragenblad en een opgeladen smartphone. Plezier verzekerd! Lokeraar Erik Alderweireldt stippelde een toffe en leerrijke wandeling uit door de Lokerse straten.

Lokerse wandelzoektocht.

 

Dit jaar is er de TeveOost fietsrally. Die zal lopen van 20 juni tot en met 2 oktober. De zoektocht is een gezinsfietszoektocht van ± 22 km. en is uitgestippeld op de bewegwijzerde fietsroute 'De Ronde van Urbanus'. Wil je nog extra kilometers doen? Dan is er nog de bonuslus van 5 km. Je kan de brochure aankopen aan 5 euro per deelnameformulier. De hoofdprijs is een fantastisch avondje uit met TV Oost voor 4 personen.

Fiets mee langs grappige Urbanusbordjes

Moerbeke

vapeurbrug.jpg

Moerbeke, dat fijne dorpje aan de Moervaart. Iconische bruggen, een iconische dichter, gezellige terrasjes. Leer mooi Moerbeke eens op een andere manier kennen en neem in juli of augustus deel aan de fietszoektocht. Ga via de wegbeschrijving op zoek naar de gezochte foto's en misschien val je wel in de prijzen!

Fiets mee in Moerbeke

Sint-Gillis-Waas

Waasland_Klingspoor_De Klinge.png

Trek eropuit met je gezin, familie of vrienden en ontdek de streek rond Sint-Gillis-Waas op een speelse manier. Tot 21 september kan je je de Wase Don Quichot of Sancho Panza wanen en ‘vechten voor de windmolen’. Ga op zoek naar overblijfsels van de verdwenen windmolens en ontdek enkele waardevolle kleine en grote initiatieven rond duurzaamheid in de omgeving.

Download hier je deelnameformulier

Sint-Niklaas

waasland_sint-niklaas_stadspark.jpg

Zelfs als je geen bierliefhebber bent kun je deelnemen aan deze wandelzoektocht van de Sint-Niklase Bierproevers. De wandeling is ongeveer 4 km lang en je moet de 25 foto's in de juiste volgorde plaatsen. Nog tot 12 september.

Wandelzoektocht Sint-Niklase Bierproevers

 

Met een knipoog naar Marc Sleen kan je dit jaar het centrum van Sint-Niklaas beter leren kennen. Twee lussen brengen uren zoekplezier met zich mee.  Je kan deelnemen tot en met 31 augustus.

Op zoek naar Wase raapjes

Temse

Scheldebrug Temse.jpg

Dit jaar worden het onderwijs en de scholen van Temse in de kijker gezet. Vandaar het thema "Wijs!". De zoektocht is 34 km en je kan hem afhalen in het infokantoor van Temse of downloaden. Speurneuzen kan je nog tot 3 oktober.

Zomerzoektocht - Wijs!

Waasmunster

Waasland_Durme_Waasmunster - kopie.jpg

Dit jaar zorgt Waasmunster opnieuw voor een fietszoektocht voor het hele gezin, en dat al voor de 33ste keer. Tussen 28 mei en 18 september kan je op zoek gaan!

Gezinsfietszoektocht

 

Neem deel aan de vernieuwde fotozoektocht 'Oeverlopen Roosenberg Blauw'. Zet 30 foto's in de juiste volgorde en breng je formulier binnen voor 30 september 2022. 

Vernieuwde fotozoektocht

Wachtebeke

Provinciaal domein Puyenbroeck.jpg

'Ruik jij wat ik ruik?' Ga tussen 1 juli en 31 augustus op zoek naar de Schat van Vlieg in het centrum van Wachtebeke. En voor wie er geen genoeg van kan krijgen: ook in het Molencentrum in het Provinciaal domein Puyenbroeck is er een zoektocht. 

Op zoek in Wachtebeke.