Zoektochten in het Waasland

Zoektochten in het Waasland

Speuren op de fiets of te voet

In het Waasland kun je elke zomer deelnemen aan heel wat zoektochten. Dus spring op jouw fiets of trek je wandelschoenen aan voor ettelijke kilometers Waasland. Heel wat steden en gemeenten dagen je uit. We zetten de mogelijkheden graag voor jou op een rijtje.

Beveren

Beveren expo Vijdland.jpg

Tot 30 september fiets je op zoektocht langs Beveren, Vrasene, Verrebroek, Meerdonk en Nieuwkerken. Je passeert het kunstwerk 'Baken', ervaart het contrast tussen natuur, landbouw en haven in de polderdorpen, en je passeert het prachtige domein Hof ter Saksen.

Alle info over de fietszoektocht Beveren

 

Tot 31 augustus kan je met je kinderen maar liefst 6 zoektochten van Vlieg doen in Beveren. Na elke geslaagde zoektocht wacht er in één van de verdeelpunten een kleine attentie op je. 

Hier kan jij schatten jagen

Lokeren

lokeren.jpg

Tot 19 september kan je speurneuzen in Lokeren. Smeer je benen maar in want samen met Temse, Waasmunster, Hamme, Buggenhout, Zele en Dendermonde is er een mooie fietszoektocht verdeeld over drie stevige fietslussen.

Fietszoektocht Hoogtij Scheldevallei

Sint-Niklaas

waasland_sint-niklaas_stadspark.jpg

Tot 29 augustus brengen twee lussen door het centrum van de stad enkele uren zoekplezier met zich mee. Dit jaar is er bij de fotozoektocht een knipoog naar Street-Art. En daar weten ze in Sint-Niklaas wel weg mee!

Op zoek naar Wase raapjes

 

Zelfs als je geen bierliefhebber bent kun je deelnemen aan deze wandelzoektocht van de Sint-Niklase Bierproevers. De wandeling is ongeveer 6 km lang en je moet de 25 foto's in de juiste volgorde plaatsen. Nog tot 21 september.

Wandelzoektocht Sint-Niklase Bierproevers

 

Odos vzw koos dit jaar de Wase hoofdstad uit voor de organisatie van hun jaarlijkse wandelzoektocht. Er is ook een aparte zoektocht voor kinderen. Je kan deelnemen tot 30 september.

ODOS wandelzoektocht

Stekene

grot olv van de fietsers.jpg

In Stekene ben je nog zoet tot eind september. Je kan met heel het gezin genieten van 4 verschillende fotofietstochten, elk in een eigen thema: vaartroute, landbouwroute, molenroute en bosroute. Snel de fiets op!

Fotozoektocht met trappers

Temse

Scheldebrug Temse.jpg

Trein, Tram, Bus en Boot vormen de rode draad van de zomerse fietszoektocht in Temse en de omliggende gemeenten. De tocht is 38 km en is in het kader van het internationaal jaar van het spoor, de viering van 150 jaar spoorlijn Mechelen-Terneuzen en de Open Monumentendag. Je kan de zoektocht nog doen tot 3 oktober.

Zomerzoektocht - Laat je vervoeren

 

Ook in Temse zijn er Schatten van Vlieg: een zoektocht in het Scheldepark, in het Gemeentemuseum en in de bibliotheek. Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar en kan je doen tot 31 augustus.

Speurneuzen in het Scheldepark

 

Tot 19 september kan je speurneuzen in Temse. Smeer je benen maar in want samen met Lokeren, Waasmunster, Hamme, Buggenhout, Zele en Dendermonde is er een mooie fietszoektocht verdeeld over drie stevige fietslussen.

Fietszoektocht Hoogtij Scheldevallei

Waasmunster

Waasland_Durme_Waasmunster - kopie.jpg

Dit jaar zorgt Waasmunster opnieuw voor een fietszoektocht voor het hele gezin, en dat al voor de 32ste keer. Nog tot 19 september kun je op zoek gaan!

Gezinsfietszoektocht

 

In Waasmunster werden al eerder fotozoektochten uitgewerkt. Nu vind je alle 7 fotozoektochten verzameld op de website. Maak je keuze. Of niet. Je kan nog deelnemen tot 13 november.

7 Fotozoektochten in Waasmunster

 

Tot 19 september kan je speurneuzen in Waasmunster. Smeer je benen maar in want samen met Lokeren, Temse, Hamme, Buggenhout, Zele en Dendermonde is er een mooie fietszoektocht verdeeld over drie stevige fietslussen.

Fietszoektocht Hoogtij Scheldevallei

Wachtebeke

waasland_wachtebeke_schatten van vlieg.jpg

Kinderen aan de macht deze zomer in Wachtebeke! Maar liefst 2 zoektochten naar Schatten van Vlieg waarnaar je nog tot 29 augustus kunt speuren.

In het centrum van Wachtebeke ga je op verkenning met een schatkaart. Vlieg geeft je onderweg opdrachten zodat je de code van het slot te weten kan komen. Ga jij de uitdaging aan? 

Download het boekje met opdrachten

 

Maar ook in de Provinciale Erfgoedsite Mola Molencentrum in Wachtebeke ligt een schatkist verborgen. De zoektocht duurt ongeveer 30 à 40 minuten en kan je ook combineren met een bezoekje aan domein Puyenbroeck.

Reserveer snel je speurneusplaats (zelfs voor vandaag)