Zoektochten in het Waasland

Zoektochten in het Waasland

Speuren op de fiets of te voet

In het Waasland kun je elke zomer deelnemen aan heel wat zoektochten. Dus spring op jouw fiets of trek je wandelschoenen aan voor ettelijke kilometers Waasland. Heel wat steden en gemeenten dagen je uit. We zetten de mogelijkheden graag voor jou op een rijtje.

Beveren

Beveren expo Vijdland.jpg

Tot 30 september fiets je op zoektocht langs Beveren, Vrasene, Verrebroek, Meerdonk en Nieuwkerken. Je passeert het kunstwerk 'Baken', ervaart het contrast tussen natuur, landbouw en haven in de polderdorpen, en je passeert het prachtige domein Hof ter Saksen.

Alle info over de fietszoektocht Beveren

Lokeren

lokeren.jpg

Tot 19 september kan je speurneuzen in Lokeren. Smeer je benen maar in want samen met Temse, Waasmunster, Hamme, Buggenhout, Zele en Dendermonde is er een mooie fietszoektocht verdeeld over drie stevige fietslussen.

Fietszoektocht Hoogtij Scheldevallei

Sint-Niklaas

waasland_sint-niklaas_stadspark.jpg

Zelfs als je geen bierliefhebber bent kun je deelnemen aan deze wandelzoektocht van de Sint-Niklase Bierproevers. De wandeling is ongeveer 6 km lang en je moet de 25 foto's in de juiste volgorde plaatsen. Nog tot 21 september.

Wandelzoektocht Sint-Niklase Bierproevers

 

Odos vzw koos dit jaar de Wase hoofdstad uit voor de organisatie van hun jaarlijkse wandelzoektocht. Er is ook een aparte zoektocht voor kinderen. Je kan deelnemen tot 30 september.

ODOS wandelzoektocht

Stekene

grot olv van de fietsers.jpg

In Stekene ben je nog zoet tot eind september. Je kan met heel het gezin genieten van 4 verschillende fotofietstochten, elk in een eigen thema: vaartroute, landbouwroute, molenroute en bosroute. Snel de fiets op!

Fotozoektocht met trappers

Temse

Scheldebrug Temse.jpg

Trein, Tram, Bus en Boot vormen de rode draad van de zomerse fietszoektocht in Temse en de omliggende gemeenten. De tocht is 38 km en is in het kader van het internationaal jaar van het spoor, de viering van 150 jaar spoorlijn Mechelen-Terneuzen en de Open Monumentendag. Je kan de zoektocht nog doen tot 3 oktober.

Zomerzoektocht - Laat je vervoeren

 

Tot 19 september kan je speurneuzen in Temse. Smeer je benen maar in want samen met Lokeren, Waasmunster, Hamme, Buggenhout, Zele en Dendermonde is er een mooie fietszoektocht verdeeld over drie stevige fietslussen.

Fietszoektocht Hoogtij Scheldevallei

Waasmunster

Waasland_Durme_Waasmunster - kopie.jpg

Dit jaar zorgt Waasmunster opnieuw voor een fietszoektocht voor het hele gezin, en dat al voor de 32ste keer. Nog tot 19 september kun je op zoek gaan!

Gezinsfietszoektocht

 

In Waasmunster werden al eerder fotozoektochten uitgewerkt. Nu vind je alle 7 fotozoektochten verzameld op de website. Maak je keuze. Of niet. Je kan nog deelnemen tot 13 november.

7 Fotozoektochten in Waasmunster

 

Tot 19 september kan je speurneuzen in Waasmunster. Smeer je benen maar in want samen met Lokeren, Temse, Hamme, Buggenhout, Zele en Dendermonde is er een mooie fietszoektocht verdeeld over drie stevige fietslussen.

Fietszoektocht Hoogtij Scheldevallei