Wase ondernemer Meersland aan het woord

Wase ondernemer Meersland aan het woord

Er-vaar het Waasland

"Na schooltijd ging ik bijna altijd een uurtje kajakken." Harry Laheyne werd aan het water geboren, heeft er zijn hele leven gewoond en is nog steeds vaak in de buurt van het water te vinden. Niet gek dat zijn hart sneller gaat kloppen van waterrecreatie. "Ik vind het bijzonder om mensen het Waasland te laten ervaren vanaf het water. Ineens zien ze vertrouwde plekken met heel andere ogen."

Bootverhuur Meersland

Water is een uniek element in het Waasland en een speciale troef van de regio. Dat erkende ook de stad Lokeren, die een aantal jaren geleden besloot het watertoerisme een boost te geven. Voor watersportliefhebber Harry Laheyne vielen op dat moment alle puzzelstukjes op hun plek. "Ik heb van mijn liefde voor water mijn beroep kunnen maken." Bij zijn bedrijf Meersland kun je sinds 2012 gemotoriseerde elektrische boten huren, maar ook kajaks, kano's en stand-up paddles om te suppen.

"OP HET WATER ERVAAR JE DE HEERLIJKE RUST VAN HET WAASLAND PAS ECHT GOED!"

"Als je op de Belgische kaart kijkt, zie je maar een paar mooi bevaarbare rivieren", geeft Harry aan. "In het Waasland kun je niet alleen goed vertoeven op het water, maar ook langs het water. Er zijn vele plekken om aan te leggen en een terrasje te doen." Hij ziet klanten daarom ook steeds vaker terugkomen. "Die zijn bijvoorbeeld eerst op een familie-uitje geweest en komen opnieuw met vrienden of collega's. Ze vinden het leuk om die sfeervolle ervaring met andere mensen te delen, net zoals ik dat zelf ook vind. Je ervaart eens een ander decor, hebt het water voor jezelf, bevindt je midden in de natuur, kunt ergens picknicken... en dat in je eigen achtertuin. Wat wil je nog meer?"

Waasland_kajak op de Durme_Lokeren.jpg

Persoonlijke tips van Harry:

  • "Mijn eigen favoriete bestemming is natuurlijk op het water. Als je op de Durme vaart, passeer je een prachtige plek achter het kerkje van Daknam. Te voet kun je daar niet komen, maar als je er vaart, begrijp je direct waarom juist van dit plekje verschillende schilderijen zijn gemaakt."
  • Het plein van Daknam: "Daknam heeft een mooi pleintje met oude lindebomen. Als ik daar loop, lijkt het wel alsof ik in de Provence be,. Er zijn verschillende terrasjes waar je lekker kunt eten of drinken. Zelf kom ik graag bij Café Den Reynaert."
  • B&B Casa Cosi: "B&B Casa Cosi ligt in een rustige omgeving aan de rand van Lokeren en heeft een fijne, landelijke sfeer. Je treft er een vrolijke gastvrouw die je graag wegwijs maakt en een babbeltje slaat. Casa Cosi biedt ook een privé wellness en massages."