Klimbossen en speeltuinen in het Waasland

Klimbossen en speeltuinen in het Waasland

Klauteren, kliederen en zwemmen

Kom op, naar buiten! Leg die i-pad weg, zet de PlayStation uit en laat telefoons thuis. Want het is tijd voor ouderwets klimmen en klauteren. In het Waasland zijn tal van plekken waar de kids even helemaal los kunnen gaan. Van de glijbaan in de speeltuin, hutten bouwen in het speelbos en ravotten op een speelplein. Op sommige plekken organiseren ze allerlei toffe activiteiten. Lekker alle energie eruit spelen en ’s avonds echt moe én zonder gemor het bed in. Bekijk het overzicht van grote en kleine speeltuinen in Waasland hieronder en ga buiten spelen met de kinderen.

1. Stoer speelbos in Lokeren

Klimmen in touwen, schommelen in een vogelnest of toch samen op de wip? Het kan allemaal in de grote speeltuin van het groene Bospark. De stoere speeltoestellen zijn gemaakt van natuurlijke materialen, dus ze gaan helemaal op in de omgeving. Het zijn er zoveel, je hoeft er bijna nooit in de rij te wachten op je beurt. Op het domein in Lokeren is ook een visvijver, dierenpark en kruidentuin. Doe zelf ook eens mee met een voetbal- of tennismatch op de velden. Krijg je energie van en blije snoeten van de kinderen. 

hof ter saksen spelen.jpg

2. Buiten spelen en zwemmen in Beveren

Zwemmen of buiten spelen? Beide! Het kan bij subtropisch zwemparadijs Lago De Meerminnen. Met een buitenspeeltuin van 2000m2 vol klimtoestellen.  Verder is er een zwemvijver, buitenbad, wildwaterbaan en bandenglijbaan. Daar zijn ze wel even zoet.

Of kom spelen bij een echt sprookjeskasteel in Beveren. Het kan in speelbos Hof ter Saksen. Maak eerst samen een flinke wandeling door de bossen. Daarna is het speeltijd voor de kleintjes. Lekker klauteren en in het zand spelen, midden in de natuur. Er zijn ook gezellige picknickplekken op het domein.

Speelbos De Vaag.jpg

3. Ravotten en vuur maken in Waasmunster

Kampen bouwen van takken en boomstammen, slingeren aan touwen en je evenwicht bewaren op zelfgemaakte schommels. Speelbos De Vaag ligt in een klein natuurgebied. Het is een paradijs voor stoere bengels die houden van ravotten. Ze kunnen er zelfs, samen met een volwassene natuurlijk, een vuurtje stoken op de vrij te gebruiken vuurplaats. Uniek in Vlaanderen!

Liever iets meer zicht op wat ze allemaal uitspoken? Bezoek dan één van de tien overzichtelijke wijkspeelpleintjes in Waasmunster.

4. Verstoppertje en tikkertje spelen in Moerbeke

Ook Moerbeke denkt aan de kinderen. Er zijn drie speelterreinen met verschillende speeltuigen zoals een glijbaan, wip en klimrek. Verstoppertje en tikkertje spelen tussen de bomen kan in het Gemeentepark. Bij speelterrein Papemutse ligt een veld voor een rondje voetbal of kubb. En het speelplein van basisschool De Vlinderdreef is open voor gebruik tijdens de weekends.

5. Vlot varen en speelterreinen in Lochristi

Buurtpleintjes genoeg in Lochristi. Hier leven de kinderen zich uit, terwijl ouders even gezellig met elkaar kunnen babbelen. Op het ene speelterrein vind je een tokkelbaan en een rupsschommel, terwijl de andere weer een zanddraaitafel en stapstronken heeft.  Ze liggen door de hele stad verspreid dus er is volop keuze. Klik hier voor een volledig overzicht speeltuinen bij jou in de buurt. Een heel bijzondere attractie vind je in het Bonnebos. Hier ligt namelijk een tof vlot. Speel samen ‘Schipper mag ik overvaren’ in het echt. Gegarandeerd lol!

speeltuin Sint-Niklaas.jpg

6. Kindvriendelijk Sint-Niklaas

‘Spelen mag je overal’, zeggen ze in Sint-Niklaas. Daarom staan er op heel wat plekken speeltoestellen. Hangen, klimmen, lopen, springen en draaien. Alle dingen die ze thuis niet doen. Op een speciaal voor kinderen ontworpen speelkaart vind je alle speelplekken van de stad en haar deelgemeenten. Niet te missen is het splinternieuwe speelbos in het stadspark. Roetsjen van de hoogste glijbaan van de stad, Emi de eekhoorn bestormen, pompen, smossen met zand en het avontuurlijke spoor door het bos volgen.

Springen op airtrampoline’s, racen in go- en minikarts en een klauterparcours afleggen op een netwerk van klimtoestellen kan in recreatiedomein De Ster. Er is een speciaal deel voor kinderen tot 6 jaar.

Genieten van de dansende fonteinen op het terras van Brasserie Het Zomerhuis in Stekene (Waasland)
De fonteinen op het vroegere openluchtzwembad bij Brasserie Het Zomerhuis in Stekene (Waasland)

7. Waterpret in Stekene

Spelen met de fop-fonteinen, klimmen en klauteren in de bossen en op warme zomerdagen lekker nat worden baden. Park Zomerhuis is een fantastische plek voor kinderen. En voor hun ouders. Want terwijl zij buiten spelen kun jij even genieten op het terras van de brasserie in het park.

speeltuin Puyenbroeck.jpg

8. Schat zoeken en racen in Wachtebeke

Op provinciaal domein Puyenbroeck heeft de hele familie het naar haar zin. Ontdek met GPS op je smartphone een verborgen schat in het domein. Terwijl jij wandelt, skateboarden de kinderen voor je uit om de aanwijzingen alvast te bekijken. Onderweg kom je vanzelf langs de grote speeltuin. Op warme dagen hebben jullie spetterpret in de waterspeeltuin met stapkeien en een avontuurlijk speelparcours. Of kom samen een pot krulbollen, minigolfen of petanquen. Eens kijken wie er kan winnen van opa.