Wase ondernemer Brouwerij VBDCK aan het woord

Wase ondernemer Brouwerij VBDCK aan het woord

Prikkelende smaakbommen

Belgisch bier klinkt traditioneel, maar VBKCK in Tielrode is alles behalve dat... Een bezoek aan de brouwerij van de vooruitstrevende familie De Cock is een experience!

Vader Philippe, zoon Jozef en dochter Charlotte waren op zoek naar een nieuw ondernemersavontuur om gezamenlijk op te pakken. "Toen we de verlaten brouwerij van TIelrode ontdekten, leek het wel een ruïne", vertelt Charlotte. "Alsof de tijd 50 jaar had stilgestaan, overwoekerd en zonder elektriciteit. Veel mensen zouden direct rechtsomkeer hebben gemaakt, maar wij keken elkaar aan en zeiden: 'is brouwen niets voor ons?' Het was liefde op het eerste gezicht!"

"SMAKEN, KLEUREN, VORMGEVING, INRICHTING... ALLES WAT WE DOEN IS PERFECT OP ELKAAR AFGESTEMD"

Jozef volgde een Amerikaanse brouwcursus. "Bewust geen Belgische", legt Charlotte uit. "Traditionele familiebrouwerijen zijn er al genoeg in België, wij vonden het tijd voor iets vernieuwends. Dus bliezen we het Kerel-bier nieuw leven in. Momenteel hebben we acht vaste soorten: innovatieve smaakbommen met een combinatie van zoet, zuur en bitter. In onze proeverij zie ik regelmatig de positieve verbazing op de gezichten van klanten. Wauw, zo kan bier dus ook smaken!"

VBDCK mag volgens Charlotte met recht een hidden treasure worden genoemd. "In een dorp als Tielrode verwacht men niet zo'n moderne brouwerij. Op afspraak kun je een toffe, interactieve rondleiding volgen. Veel bezoekers zijn blij verrast. En ik zelf stiekem ook nog steeds!"

Netwerkevent-20-09-2018-57.jpg

Persoonlijke tips van Charlotte:

  • Eetcafé De Brabander: "Minder dan een minuut lopen van onze brouwerij vind je Eetcafé De Brabander. Voorheen was dit ook een brouwerij, tegenwoordig staan ze bekend om het superlekkere eten en de goede sfeer. En niet geheel onbelangrijk: ze hebben onze 'Kerel' altijd op vat."
  • Arck: "Wie -net als wij- houdt van modern en innovatief kiest voor een overnachting bij ARCK: twee unieke plekken waar Nele Vercauteren hun passie voor architectuur en interieur met bezoekers delen."
  • Soep&Zoet: "Als we in Sint-Niklaas zijn, loop ik graag binnen bij Soep&Zoet. Daar geniet je onder meer van Klaartjeskaas, boerenbrood uit de steenoven van Bakkerij Wauters en ijs van Cremerie François: allemaal kraakverse, huisbereide smaakmakers afkomstig uit het Waasland."