Wase ondernemer De Koolputten aan het woord

Wase ondernemer De Koolputten aan het woord

Schilderijen aan de muur en op je bord

Midden in de natuur en slechts op 3 minuten van de snelweg trekt een aantal spierwitte gebouwen direct de aandacht. De Koolputten: een Brasserie, B&B, feestzaal en Exporuimte langs de Durme. Trotse manager Peter Serneels: "Mensen wisten ons vrij snel na de opening te vinden. En eigenlijk zijn ze nooit meer weggegaan."

 

In de vorige eeuw was De Koolputten een kleine haven waar schepen kolen, graan en bouwmaterialen aan-en afvoerden, met op het terrein een drukbezochte herberg. In de jaren tachtig raakte de site in verval. Het lukte Annie Vereecken - kleindochter van de oorspronkelijke uitbaters - het verwaarloosde terrein om te toveren tot een unieke, imposante trekpleister. Haar liefde voor kunst en kwaliteit zie je volgens manager Peter Serneels overal terug. Blikvangers zijn de vroegere herberg - tegenwoordig gebruikt als expositieruimte - en het terras met uitzicht op de rivier.

waasland_de koolputten_waasmunster 4.jpg
rsz_180214_kpw_13_©_stijn_bollaert_1.jpg
waasland_de koolputten 3_waasmunster.jpg
"REGELMATIG ZIE IK EEN MAN IN KOSTUUM GEMOEDELIJK EEN PINTJE DRINKEN NAAST EEN WIELRENNER MET MODDERSCHOENEN; GEWELDIG TOCH?"

De Koolputten heeft een moderne uitstraling, maar het oude karakter is bewust behouden. "Een grote verscheidenheid aan mensen voelt zich hier thuis", vertelt Peter. "Kunstliefhebbers genieten van schilderijen aan de muur, Bourgondiërs van schilderijen op hun bord. Tegelijkertijd bieden onze ruimtes plek aan zakenmensen, bruidsparen, fietsers, wandelaars en gezinnen. Vaak is het lastig om verschillende doelgroepen allemaal een plezierige ervaring te bieden, maar hier lijkt dat als vanzelfsprekend te gaan. Op die harmonieuze sfeer bij De Koolputten ben ik misschien nog wel het meest trots".
Je kan er ook genieten van een comfortabel verblijf in de B&B waar gastheer Jan Van Hove er alles zal aan doen om je tijd hier helemaal zorgeloos te maken.

rsz_180214_kpw_13_©_stijn_bollaert_16.jpg

Persoonlijke tips van Peter:

"Iedereen die in het Waasland een onderneming is gestart, is eigenlijk het vermelden waard. Het zijn harde werkers die doen wat ze beloven. Ik licht dus niemand uit, maar adviseer op elke plek die je tegenkomt even een kijkje te nemen."