B&B Notarishuis Beveren

Luxueus logeren in volle rust bij B&B Notarishuis Beveren

Beveren-Waas
Capaciteit
1 - 14 Personen
Straat + huisnummer
KLOOSTERSTRAAT 15-19
9120 Beveren-Waas
E-mail
Telefoonnummer
+32 488 49 57 57
Reservation
Online boeken
Link

Zin om te logeren in het verleden? Het vorstelijk interieur van Notarishuis Beveren B&B slaagt erin om dankzij z’n handgemaakte Engelse bedden, geborduurde Egyptische katoenen lakens, Italiaanse marmeren badkamervloeren en de tropisch hardhouten vloeren het verleden met het heden te vermengen. De plek biedt je een luxueuze ontsnapping uit het soms al te drukke leven.

Zoek je rust, maar wil je toch enkele leuke hotspots en steden in de buurt? Dan is deze rustig gelegen Vlaamse stadswoning met mooie tuin én verwarmd zwembad de ideale plek.

bnb b&b hotel notarishuis beveren waasland haven antwerpen logies suite5.jpg
bnb b&b hotel notarishuis beveren waasland haven antwerpen logies suite6.jpg

In 1968 bouwde de voormalige notaris dit huis voor zichzelf en zijn familie. Langzaam maar zeker richtte men het opnieuw in met het oog op het verwennen van de gasten. De eigenaars worden niet alleen geprezen voor hun gevoel voor stijl en gezelligheid, maar kenmerken zich ook door hun enorme gastvrijheid, en ook netheid is één van hun stokpaardjes.  

Ruime kamers

De ingetogen vorstelijke stijl vind je in elke kamer terug. Alle kamers zijn individueel bemeubeld met een eigen kleurenpalet en wat het zo uniek maakt is dat elk item met de hand uitgekozen werd om aan te sluiten bij het kleurenpalet. De donkere hardhouten vloeren, de smart tv, de onbeperkte wifi toegang en de handgemaakte bedden geven een zeer comfortabel gevoel terwijl je in luxe baadt. 

bnb b&b hotel notarishuis beveren waasland haven antwerpen logies suite2.jpg
bnb b&b hotel notarishuis beveren waasland haven antwerpen logies suite7.jpg
bnb b&b hotel notarishuis beveren waasland haven antwerpen logies suite4.jpg

Toplocatie

De unieke locatie van de B&B in het centrum van Beveren met zicht op de Sint-Martinuskerk is de ideale uitvalsbasis voor een dagje naar stad Antwerpen of Gent, of het al wandelend of fietsend verkennen van Beveren en de omliggende gemeentes. Wist je trouwens dat in de vroegste geschiedenis het Land van Beveren een onmetelijke vlakte was met talrijke rivieren en eilandjes? 

Pure verwennerij

Geen zin om je dagen buitenshuis te spenderen, dan heeft de B&B alles wat je nodig hebt om er leuke dagen van te maken. Ontbijten is er mogelijk, alsook dineren. Je huisdieren zijn toegelaten, voor de kids is er een leuk speeltuintje en een fijn terras.
Het zwembad in openlucht is verwarmd, en beschikbaar voor de gasten in de zomermaanden. En wil je extra verwennerij? Vraag dan zeker even info over de Japanse gezichtsmassage, of de energetische hoofd- of lichaamsbehandeling die er aangeboden wordt.  

W-stgilliswaas_©Dronography03.jpg

Wandelen in Fort Liefkenshoek

Het fort Liefkenshoek is een militaire schans en fort nabij het voormalige gehucht Liefkenshoek bij het Belgische dorp Kallo. Vroeger was het een militaire vesting op de linkeroever van de Schelde bij Antwerpen. Het Fort Liefkenshoek was destijds al te vaak een speelbal in oorlogstijd. Twee eeuwen lang in handen van de Hollanders, later was het van de Belgen. Dan kwamen de Duitsers, en daarna opnieuw de Belgen. Soms deed het dienst als marinebasis, dan weer als vakantieoord voor vermoeide militairen. Vandaag vind je hier een magnifiek bezoekers- en belevingscentrum. Eentje dat uitstekend inzoomt op de bewogen geschiedenis van het gebouw en de omliggende streek. Hier ontdek je een mooi streepje groen te midden van een verder industrieel landschap. Een beschermd monument dat in zijn huidige staat teruggaat tot de Napoleontische periode.  

Prachtige waterburcht

Misschien herken je dit domein wel als je het betreedt: hier werd immers ooit de legendarische serie Kapitein Zeppos opgenomen. 

Het Kasteel Cortewalle is een van de oudste exemplaren in het Waasland. Eeuwenlang was het eigendom van de familie de Brouckhoven de Bergeyck. Het is ook in het bezit geweest van Joos Vijd, die misschien een belletje doet rinkelen als de opdrachtgever voor Het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck.  

Het kasteel werd doorheen de jaren prachtig gerestaureerd. Het resultaat: dit kasteel is in fantastische staat. Ook de binnenkant is de moeite waard als je van geschiedenis houdt. Als je binnen rondwandelt, voel je je in een mum van tijd in adellijke sferen. De lopers, de hoge plafonds, de kunst die er hangt, de grote raampartijen en de zware houten meubels: ze dragen allemaal bij tot deze unieke sfeer. 

Ben je in conditie om wat treden te doen? Rep je dan richting zolder waar je het gerestaureerde Aubussontapijt kan bewonderen, dat onder de glazen loopvloer ligt. Het werd voorzien van een op maat gebouwde en geklimatiseerde box, wegens de hooggevoeligheid van het textiel. Vanaf de zolder ga je weer richting begane grond, waar je een perfect gerestaureerd interieur terugvindt. En waar vroeger de orangerie was, is vandaag een fijne eetgelegenheid. Bewonder bij het buiten- of binnengaan zeker ook de geweldige gietijzeren hangbrug. Die werd later toegevoegd aan het kasteel, in 1905. Puur vakmanschap van lokale smeden. 

bnb b&b hotel notarishuis beveren waasland haven antwerpen logies suite3.jpg
bnb b&b hotel notarishuis beveren waasland haven antwerpen logies suite8.jpg

Kasteelliefhebbers: haal uw hart op!

Als je houdt van de magische sfeer die rond kastelen hangt, dan kan je na Cortewalle zeker ook nog een kijkje gaan nemen op het landgoed Hof Ter Saksen; een openbaar educatief natuurpark met wandelpaden, op de grens van Beveren en Haasdonk. Het landgoed bestaat uit weilanden, akkers, een bosgebied, een arboretum en een kasteelpark. Op het kasteelpark staat een kasteel, een hoeve, en een orangerie. De achterste toren van het kasteel is 36 meter hoog, even hoog als de Sint-Jacobuskerk van Haasdonk.

Royale honger

Van al dat kasteel kijken en wandelen krijg je vast ook royale honger. Dichtbij de B&B verwen je de smaakpapillen bij bijvoorbeeld Restaurant Tafeltje Rond, of Restaurant De Nieuwe Schandpaal. Sommige zaken leveren ook aan de B&B. Vraag gerust meer info aan de gastvrouw. 

Een verblijf in dit luxueuze pand boeken? Je vindt er alles om je helemaal terug te trekken en op te laden, ook na een dagje stappen. Meer info vind je op de website.