B&B De Gilleminus

Logeer in 19e eeuw erfgoed in Temse

Temse
Capaciteit
1 - 2 Personen
Straat + huisnummer
AUGUST WAUTERSSTRAAT 21
9140 Temse
E-mail
Telefoonnummer
+32 3 889 77 90
Reservation
Online boeken
Link

Even ontsnappen aan de dagelijkse sleur? Dan zoek je toch gewoon andere tijden op! Zoete nostalgie blijft één van de grootste pleziertjes in ‘t leven. Wat dacht je van een flinke dosis escapisme richting negentiende eeuw? Niet iets wat je alle dagen achter de kiezen krijgt, maar je moet het toch eens een keertje beleefd hebben.

In B&B De Gilleminus zak je heerlijk weg in authentieke victoriaanse charme. Het is een huis dat bol staat van klassieke luxe die je gegarandeerd in een andere wereld brengt… Een wereld waarin ‘bourgeois’ nog gewoon een met trots gedragen eretitel was.

waasland_gilleminus_temse2.jpg

Back tot the nineties… zo’n 130 jaar geleden

Wie zijn zinnen wil verzetten, verzet ze best meteen een eindje van zijn eigen realiteit vandaan. Naar de jaren 1890 bijvoorbeeld. Het is in die jaren waarin Gustave Verbruggen, de stichter van Constructiewerkhuizen Verbruggen, dit optrekje bouwde. 

Een belangrijk heerschap, trouwens, die Gustave Verbruggen. Hij was de uitvinder van de allereerste machines die paarden- en varkenshaar verwerkten voor vullingen van zetels. Je begrijpt dat dit geen doordeweeks huisje kon worden. Niet toevallig draagt het ook de titel: Onroerend Erfgoed Vlaanderen. Hier verblijven is logeren in een stukje lokale geschiedenis. 

Proef de geschiedenis

Vele sfeerzetters uit die periode werden mooi bewaard en zijn ook nu nog te bewonderen in deze klassevolle B&B. Het resultaat laat zich raden: Dit is een huis waar de geschiedenis zich laat gelden. De ideale plek dus, om even stil te staan, al was het maar om alle impressies maximaal in je op te nemen. 

Het waren dan ook niet de minsten die onder de arm werden genomen om dit huis van het nodige elan te voorzien. De prachtig gerestaureerde inkomhal werd ingekleed door niemand minder dan Triphon De Smet, winnaar van de ‘Prijs van Rome 1902’. 

De muziekhoek bij B&B De Gilleminus in Temse (Waasland)
De gevel van B&B De Gilleminus in Temse (Waasland)

Net als in den tijd van toen

In het hele huis werden verschillende typische elementen behouden en aangevuld met perfect passend meubilair. De salons verfijnen deze authentieke grandeur met eigentijdse accenten. De sfeer blijft dus ongeschonden, zij het stijlvol opgetild met moderne luxueuze stijlelementen.

Kortom: zodra je hier neerploft, glijden alle dagelijkse beslommeringen meteen van je af. Klinkt als muziek in de oren? Dan zal je zeker genieten van de zalige klassieke soundtrack die hier ongedwongen de ruimtes vult. Van een streepje cello of viool is er nog nooit iemand doodgegaan – integendeel.

Kamer, ontbijt, jolijt

De gastkamer in dit pand moet in niets onderdoen voor de rest van de ruimtes. Het is een vorstelijk ruim en behaaglijk vertrek. Er is een stijlvolle zithoek, een luxueuze badkamer met inloopdouche, een ligbad en toilet. Ben je hier niet alleen om te rusten? Dan zal de gerieflijke werkplek met gratis wifi ruimschoots volstaan om je werk in optimale omstandigheden af te ronden.

’s Ochtends geniet je dan van het overheerlijke en alweer uitgebreide ontbijt, ook culinair valt hier niets uit de toon. Zo ben je klaar om je vol energie op de prikkelende omgeving te storten. Daar valt namelijk één en ander te beleven!

Scheldebrug Temse.jpg
Boelwerf Temse.jpg
waasland_slikken en schorren_temse.jpg

Wandelen, fietsen, varen en vliegen 

We kunnen het niet anders omschrijven: deze streek is een heus wandel- en fietsparadijs. Het rivierenlandschap dat wordt gevormd door de Schelde, de Durme en de Rupel kent in Vlaanderen (en daarbuiten) zijn gelijke niet. Hier stap of rol je van het ene prachtuitzicht in het andere. 

En de transportmogelijkheden worden nog veel uitgebreider. De vele veerponten nemen je met het grootste gemak mee naar plekjes die je anders niet zou zien. Liever ook eens een boottochtje naar Antwerpen? Scheep maar in! Mag het zich allemaal wat in hogere sferen afspelen, zonder dat je meteen naar de hallucinogenen moet grijpen? In een luchtballon ben je zelfs helemaal even vrij als één van de vele vogelsoorten die je hier kan spotten. 

Boek jouw verblijf bij B&B De Gilleminus

Wil je tips om je verblijf onvergetelijk te maken? Vraag gerust meer info aan je sympathieke uitbaters. Jozef en Marleen helpen je met veel plezier verder. Ga het zelf uitproberen: boek jouw weekendje weg in het Waasland vandaag nog. Check de website van het verblijf voor meer info over prijzen en beschikbaarheden!