B&B De Vitshaag

Wegdromen en genieten in de oude schuur van B&B De Vitshaag

Beveren-Waas
Capaciteit
1 - 10 Personen
Straat + huisnummer
BOTERMELKSTRAAT 4
9120 Beveren-Waas
E-mail
Telefoonnummer
+32 3 775 04 55
Link

Logeren in een oude schuur anno 1943: het is eens iets anders. Op deze inactieve boerderij primeert rust, ruimte en stilte. Maar vergis je niet: in de vier gastenkamers is alles voorzien van hedendaags comfort, en dat zonder de natuur te belasten. Op je kamer vind je zelfs een tv en wifi. Je vindt er drie kamers voor twee personen en één kamer voor vier personen.

Rijkelijk ontbijten, zowel continentaal als à la carte kan je in de aangename loungeruimte die beneden werd ingericht, en waar je gisteren even kan blijven hangen. Bij mooi weer is het zuidwaarts gerichte zonneterras de uitgelezen plek om even van de rust te genieten. Of misschien doe je liever een dutje in één van de schaduwrijke plekjes.

Laat dat dutje wel liefst niet té lang duren, want er valt in Haasdonk en omgeving heel wat te ontdekken. Vertrek vanuit B&B De Vitshaag te voet, met de auto of met de fiets/moto. Je auto kan je trouwens kwijt op de ruime gratis parking, en je fiets of motorvoertuig kan je veilig binnen stallen.  

Enkele troeven van Haasdonk zijn: het Fort van Haasdonk, Sint-Jacobuskerk, het oud-gemeentehuis, Park Hof Ter Saksen, een tal van fiets en wandelroutes en gezellige cafés waar je de Ostonk tripel of blond, het huisgebrouwen in Haasdonk kan proeven.

Zoek je een plek om te brunchen in groep, te vergaderen of een workshop te geven? Ook dat kan in deze bed and breakfast. Er is gratis wifi beschikbaar. Speciale verzoeken zijn zeker te bespreken.

B&B De Vitshaag toerisme Waasland.jpg
B&B Vitshaag keuken.jpg
B&B De Vitshaag toerisme Waasland2.jpg

Vleermuizenparadijs

Ten zuidwesten van Haasdonk, op het hoogste punt van de gemeente Beveren vind je Fort Haasdonk, een vroeger militair domein.

Het domein is één van de weinige oasen rust in Beveren. Dit fort maakt deel uit van de buitenste fortengordel rond Antwerpen. Vandaag behoort het tot één van de belangrijkste overwinteringsgebieden voor vleermuizen van Vlaanderen. De laatste jaren troffen ze er tussen de 1000 overwinterende vleermuizen aan van maar liefst negen verschillende soorten. Je maakt er makkelijk een vlot wandelingetje van ongeveer 5 kilometer, en ziet er naast het fort en misschien een vleermuis ook heel wat andere mooie fauna en flora.

 

B&B De Vitshaag
B&B De Vitshaag

Bevers klavertje vier

Het Hof ter Saksen is op de grens van Beveren en Haasdonk het Beverse klavertje vier met het prachtige 18de -eeuwse kasteel als pronkstuk. Het kasteel werd net als de Orangerie terug in haar oude glorie hersteld. Het unieke park herbergt een arboretum met een prachtige collectie aan planten met bomen en struiken uit o.a. China en Japan, een natuurtuin die je langs de Wase landschapselementen loodst, een boomgaard met 234 hoofstamfruitbomen en een beekvallei waar het heerlijk wandelen is tussen de graslanden en de kreupelhoutbosjes.

Voor de allerkleinsten is er een speelbos. En op het terras van de Orangerie moet je bij mooi weer absoluut het heerlijke appelsap even proeven; het is een unieke persing van het hoogstamfruit uit de boomgaard.

B&B De Vitshaag
B&B De Vitshaag

Fietsen tussen Waas- en Scheldeland

Fiets je graag dan is de fietsroute tussen Waas- en Scheldeland zeker een aanrader. Starten voor een tochtje van 36 kilometer doe je in Haasdonk, en vanaf daar ontdek je het Scheldeland en wisselen natuur en cultuur zich voortdurend met elkaar af. Een flinke dosis groen word je voorgeschoteld in het recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas; het poldergebied Schouselbroek en langs de boorden van de Schelde. In Rupelmonde ontmoet je de grote cartograaf Mercator en in Bazel is halthouden bij de historische waterburcht Wissekerke een must. Bazel behoorde in 2008 tot de finalisten van 'Het Mooiste Dorp van Vlaanderen’.

Eerdere bezoekers beschreven deze plek als een echte aanrader qua prijs en kwaliteit. Zin om het zelf te ontdekken? Boeken doe je via de website.