Hotel La Barakka

Familiehotel in de schaduw van de Sint-Laurentiuskerk.

Lokeren
Capaciteit
1 - 25 Personen
Straat + huisnummer
KERKPLEIN 1
9160 Lokeren
E-mail
Telefoonnummer
+32 (0)9 340 56 86
Link

In het centrum van Lokeren, in de schaduw van de Sint Laurentiuskerk, vind je het familiehotel La Barakka. Een hotel waar gezelligheid en rust primeert. De romantische sfeer zorgt voor een fijne getaway voor koppels. Maar ook voor vrienden en gezinnen is het hotel een perfecte uitvalsbasis.

Hotel La Barakka is het enige hotel in het historisch centrum van Lokeren. De houten vloeren en het traditionele metselwerk dragen bij tot de romantische sfeer. Verder zijn de kamers uitgerust met alles wat je nodig hebt tijdens je verblijf. Zo zijn ze onder andere voorzien van een een zithoek, eigen badkamer met een douche of bad en televisie. Gasten kunnen ook gebruik maken van gratis wifi.

Waasland Lokeren Hotel La Barakka2.jpg
Waasland Lokeren Hotel La Barakka6.jpg

Lekker eten en drinken

Na je nachtrust krijg je voor een klein prijsje ook een ontbijt dat gasten beschrijven als “rijk en heerlijk”. Het hotel heeft ook een eigen restaurant, 'Brasserie Het Zalig Niets Doen' met een uitgebreid menu.

Verder biedt het hotel ook nog verschillende arrangementen aan om van te smullen. Het ‘Fietspakket’ bevat twee nachten met ontbijtbuffet, twee driegangendiners en een typisch Lokers verrassingsgeschenk. Daarnaast heb je ook een ‘Verfijnde keuken pakket’ met twee nachten met ontbijtbuffet, een driegangenstreekmenu, een culinair vijfgangendiner en een typisch Lokers verrassingsgeschenk.

Hotel La Barakka heeft ook een bar waar je in alle rust kan genieten van een drankje.

Waasland Lokeren Hotel La Barakka3.jpg
Waasland Lokeren Hotel La Barakka5.jpg

Wat te doen in de buurt van Hotel La Barakka

Zoals eerder vermeld, tref je het hotel aan in de schaduw van De Sint-Laurentiuskerk. Vergeet die zeker niet te bezoeken, want het is echt wel moeite waard. De kerk is bijna 70 meter lang en dateert in haar huidige vorm van 1719-1725. Het luchtig interieur maakt de kerk uniek.

Kunstliefhebbers kunnen ook een bezoekje brengen aan ‘De drie hazen’ van kunstenaar Luc De Backer. Aan de Durme, ter hoogte van het museum kan je het kunstwerk vinden. ‘De drie hazen’ is gemaakt van inox, in een strakke moderne vormgeving.

Verder ligt Hotel La Barakka op wandelafstand van verschillende bezienswaardigheden, waaronder het Belfort dat is opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast kan je ook een bezoekje brengen aan Het Stadsmuseum Lokeren, waar je alles over de stad te weten komt. Het museum vertelt de geschiedenis van de stad aan de hand van objecten, film- en fotobeelden en verhalen.
In het centrum tref je ook nog het Stadhuis, de Stedelijke Bibliotheek en het Ryngautmonument aan. Zeker een bezoekje waard.

Daarnaast kan je in het centrum ook genieten van het bruisende stadsleven. Toffe cafés, gezellige bars en lekkere restaurants ontbreken hier niet.

Natuurliefhebbers kunnen na een korte wandel- of fietstocht ook richting de rivier Durme of het Molsbroek gaan om even tot rust te komen. In het hotel kan je ook een fiets huren en zelfs lunchpakketten aanvragen. Zo kan je zorgeloos fietstochten maken in de omgeving. De prachtige landschappen krijg je er gratis bij.