Ibis Sint-Niklaas Centrum

Budgetvriendelijk én comfortabel hotel in Sint-Niklaas

Sint-Niklaas
Capaciteit
1 - 174 Personen
Accessibility
Toegankelijkheidslabel A
Straat + huisnummer
HEMELAERSTRAAT 2
9100 Sint-Niklaas
E-mail
Telefoonnummer
+32 3 231 31 41
Link

Vakantie, zakenreis of weekendje weg

Of je nu afzakt naar het Ibis hotel voor een weekendje weg onder vriendinnen, of voor een weekje vakantie met het gezin of voor een zakentrip met vergaderingen; Ibis Sint-Niklaas centrum heeft alle faciliteiten in huis om je verblijf aangenaam te maken. Kamers met airconditioning, een bureau, gratis snelle wifi, 24/24 iemand (meertalig) bereikbaar aan de receptie, en ook je huisdieren zijn welkom. Wil je graag een babybedje? Dat kan volledig gratis. Dit hotel wordt omschreven als budgethotel, net omdat prijs en service zo mooi in evenwicht zijn.

 

Voor elk wat wils

Ben je een shopper, een wandelaar, een cultuurliefhebber, een bon vivant, …? Dan ben je in Sint-Niklaas en omgeving op de juiste plek. Je vindt er de juiste mix: je kan verdwalen in het historische centrum, je kan wandelen in het nabije stiltegebied, je kan er naar hartenlust shoppen (Het Waasland Shopping Center is één van de grootste winkelcentra van het land!), en er zijn heerlijke eetgelegenheden bij de vleet.

Ibis Sint-Niklaas Centrum toerisme waasland hotel 1.jpg
Ibis Sint-Niklaas Centrum toerisme waasland hotel 6.jpg
Ibis Sint-Niklaas Centrum toerisme waasland hotel 15.jpg

Street art

Als je goed kijkt dan is Sint-Niklaas een openluchtmuseum: in de afgelopen jaren ontstonden er nieuwe hotspots in de stad in de vorm van veelkleurige graffiti- en street art werken. Je vindt in Sint-Niklaas de langste legale grafittimuur van het land, alsook een felgekleurde 'hypecourt' midden in een stadswijk.

Je kan werken van wereldbekende street art kunstenaars als Roa en Dzia tegenkomen, naast werken van jong talent zoals Loulou Joгo of Lindert Steegen. Dankzij Sint-Niklazenaar Bart Warnier staat Sint-Niklaas op de kaart als echte street art-stad.

Ibis Sint-Niklaas Centrum
Ibis Sint-Niklaas Centrum bar

Poeziëpad

Het Poëziepad Puivelde is een prachtig vernieuwde fiets- en wandelroute van 13 km. Op deze route kom je twaalf gedichten tegen van lokale dichters. De gedichten vind je terug op de arduinen zuilen doorheen het dorp.

 

Ssst… Stiltegebied!

De Fondatie van Boudelo is één van de meest waardevolle natuurgebieden van het Waasland. Daarnaast is het ook het enigste stiltegebied in Sint-Niklaas. Je kan er in alle rust wandelen en genieten van de natuur. Geniet van het prachtige uitzicht van op de uitkijktoren of neem een kijkje bij de eendenkooi. Er loopt ook een bewegwijzerde route van 6,5 km door het volledige natuurgebied.

Ibis Sint-Niklaas Centrum toerisme waasland hotel 7.jpg
Ibis Sint-Niklaas Centrum toerisme waasland hotel 9.jpg
Ibis Sint-Niklaas Centrum toerisme waasland hotel 2.jpg
Ibis Sint-Niklaas Centrum toerisme waasland hotel 8.jpg

Dineren bij een sterrenrestaurant

In Nieuwkerken vind je het gerenommeerde restaurant mét Michelinster ’t Korennaer. Chefkok Edwin Van Goethem is een oud-leerling van de hotelschool in Koksijde en heeft stagegelopen bij verschillende sterrenzaken in België en daarbuiten. Edwin werkt met eersteklas basisproducten en liefst ook lokale producten uit zijn eigen dorp. Ook Gault & Millau is fan want bekroonde het restaurant met een 16/20 en Weekend Knack verkoos het als beste restaurant prijs/kwaliteit.

Budgetvriendelijk maar toch in volle comfort logeren in het midden van de stad? Bij Ibis Hotel Sint-Niklaas kan het. Surf naar de website voor meer foto’s, beschikbaarheden en prijzen.