Riviertochten op de Schelde

Riviertochten op de Schelde

Toeristische boottochten

Heb je ooit al een riviercruise gedaan? Hoezo je wist niet dat dit mogelijk was in het Waasland? Laat ons jou overtuigen een plaatsje aan boord te reserveren.

De riviertochten op de Schelde zijn een heel aangenaam tijdverdrijf. Een boeiende mix tussen natuur en melancholie. Waarbij je op de oevers fantastische groene vergezichten kan zien, maar ook de havengebouwen kunt zien opdoemen. 
Het is een unieke beleving. Surrealistisch af en toe, dat ook. Hier bundelen we alle personages die het leven bevolken, op één boven- en onderdek. En jij mag in die roman-in-real-life natuurlijk niet ontbreken.

Je kan in groep komen of alleen. Je kan warm binnen zitten of de koude rivierwind door je haren laten waaien. Je kan een babbeltje slaan of je hoofd in je jas verstoppen om in stilte te genieten van alles rond je. Maar ons advies: stap op en beleef de regio vanop het water. Je zal er geen spijt van krijgen. 

Waasland_scheldetocht_rivertours_temse.jpg

Riviervaarten op de Schelde: waar?

Als je een stalen vaartuig op wilt stappen om de Schelde te bevaren, kan je terecht op drie plekken in het Waasland.

1.    Rivertours in Temse en Dendermonde

Bij Rivertours neem je deel aan toeristische boottochten die vertrekken vanuit Dendermonde en Temse. Halve dag of hele dag? Aan jou de keuze. Als je dat wilt, kan je zelfs een boottocht mét gids boeken. Die voorziet dan de begeleidende tekst bij wat je ziet. En dat is wel wat, want het leven langs de rivier is een mooi leven, met bezienswaardigheden die je af en toe stevig verrassen.

2.    Riverstar Waasland in Temse en Rupelmonde

Varen op Rupel of Schelde? Riverstar organiseert halve en hele dagtochten mét nautische gidsen. De uitgestorven steenbakkerijen langs de Rupel, de bloeiende industrie langs de Schelde, de groene oases langs de waterkant… Je komt alleen of in groep en voegt je bij een gevarieerde brigade van waterontdekkers. 

3.    De Waterbus in Kruibeke

Havenarbeiders staan niet in de file. Die pakken DeWaterbus – net zoals véél andere mensen, trouwens. Die vaart van Kruibeke of Beveren naar ’t Stad en weer terug. Jij kan erop springen en voor 3 euro een enkel ritje maken. Dat gaat goed vooruit, moeten we zeggen. DeWaterbus is dan ook een pendeldienst, geen toeristische boot. Vertel nu zelf: als je moet kiezen tussen aanschuiven in de Kennedytunnel of een ritje over het water, dan heb je toch meteen gekozen?

Beleef zelf een boottocht op de Schelde

Stap uit je comfortzone, het water op. De stroom én de riviertochten zijn er voor iedereen. Van pannenkoeken etende levensgenieters tot bonken van havenarbeiders – en alles daartussen. En dus ook voor jou.