Temse

waasland_boelwerfkraan_Temse.jpg
waasland_scheldetocht_Temse.jpg
waasland_kerk_Temse.jpg
Waasland_fort van steendorp_Temse.jpg

Wie Temse zegt, zegt waarschijnlijk Boelwerf. Maar driewerf helaas, die is niet meer. In de plek kwam een verrassend vernieuwend stadsdeel waar het goed wonen is. Als je het dorp binnen komt gereden, vallen de stijlvolle gebouwen van AC De Zaat je meteen op. 

Die transformatie van industrie naar samen wonen typeert Temse ten voeten uit: een stevige dosis veerkracht aangevuld met lokale daadkracht – en een flinke portie simpele gezelligheid. Dit dorp richt z’n blik naar het water én de toekomst.

Zoek boel

Wil je de plek waar vroeger rivierschepen uit de loodsen kwamen eens van dichterbij bekijken? Boek dan een boottocht over de Rupel. Die glijdt je netjes langs de prachtige oevers van het dorp. En vooral ook: langs de mooie natuur die je hier in de regio vindt. 

De natuur…

Trek je stapschoenen aan en trek het Schouselbroek of Tielrodebroek in. Zet je beste beentjes voor, want deze natuurgebieden zijn écht de moeite om uitgebreid te verkennen. Laat zeker Fort Steendorp niet links liggen – even verderop. Hier kan je de oude vesting, die werd opgetrokken om Antwerpen te beschermen, ontdekken via een uniek parcours. Samen met 20.000 vleermuizen die in de kieren en spleten van het domein liggen te slapen. Niet bang zijn, je krijgt ze waarschijnlijk niet eens te zien…

… of de wolken in

Klaar om de vleermuizen achter je te laten en weer de bewoonde wereld in te trekken? Bezoek dan Hoogtij, een belevingsdag aan het water. Of neem deel aan Temse in de Wolken, een plezierig evenement met muziek, cultuur en boottochten à volonté. 

Op stap in Temse?

Bekijk onze selectie
23 Resultaten gevonden