Op stap met de mobilhome of tent

Op stap met de mobilhome of tent

Ontdek de Wase campings en kampeerautoterreinen

Fervente campenaar of sporadische tentenslaper? In het Waasland kom je wel aan je trekken. Zet je tent of mobilhome eens op tussen de polders, velden of bossen.

Ook voor kampeer-leken hebben wij wat gevonden! Op verschillende campings kan je ook gewoon een caravan huren. Want ja, wij lokken je graag uit de tent, of ja, in de tent.

Op zoek naar een camping met alles op en aan of ga je liever back to basics? Wij zetten hier alles eens op een rijtje:

Stekene

Stekene, da’s verdraaide kunst en stille natuur! Word overdonderd door een bezoek aan Verbeke Foundation en laat nadien alle indrukken bezinken tijdens een rustgevende wandeling in een van de vele natuurgebieden zoals het Steengelaag, het Stropersbos of de Fondatie van Baudelo, of stap op de tweewieler en volg de eindeloze bomenrijen langs de Stekense Vaart. Je hoort het al, Stekene heb je niet op één dag gezien. Wat dacht je ervan om er eens een meerdaags kampeeravontuur van te maken? In Stekene vind je namelijk een overvloed aan campings en camperparkings van waaruit je de streek kan ontdekken.

Waasland_Verbeke Foundation_Stekene 2.jpg
Waasland_Stekense Vaart_Stekene.jpg
Waasland_Stropersbos_Stekene_SintGillisWaas.jpg

Den Boerenhof

Altijd al eens willen slapen op ‘den boerenbuiten’? Dan moet je zeker eens je camper komen parkeren op Den Boerenhof in Stekene. Naast uitbater van camperplaats en akkerbouwbedrijf, is Den Boerenhof ook een traiteurdienst, waardoor je hier ook kan genieten van heerlijke huisbereide maaltijden. Aan plaats geen gebrek, want door de hele ruime camperplaatsen krijg je hier alle bewegingsvrijheid. Slechts recent opgestart, maar toch kan je hier al gebruik maken van elektriciteit, schoon water, een loospunt voor grijs water en chemisch toilet. Toiletten en douches worden hier binnenkort ook ingericht.

Eurocamping Baudeloo

Zet je tent of camper eens te midden van het groen tussen Antwerpen en Gent op Eurocamping Baudeloo. Heb je geen tent of camper maar heb je wel zin om je eens enkele dagen als een echte kampeerder te wanen? Dat kan, want naast staanplaatsen voor tenten of campers kun je hier ook gewoon een chalet of caravan huren. Op deze camping kun je je volledig uitleven met het hele gezin: waterpret in het verwarmde zwembad, plezier voor de kleinsten op de speeltuin en vertier voor de sportievelingen op het tennisveld en zoveel meer. Of neem je fiets en ontdek de omgeving via de vele fietsroutes.

Camping Vlasaard

Gebruik Camping Vlasaard als uitvalsbasis voor je fiets-en wandeltochten doorheen de natuurgebieden in Stekene en omstreken. Of ga je toch liever zwemmen? Geen probleem, want het terrein beschikt over een verwarmd zwembad. Deze camping is ook ideaal voor wie er graag eens tussenuit knijpt met de kinderen, want tijdens de zomervakantie kunnen de kleinsten zich hier elke dag uitleven bij de kinderanimatie. De camping beschikt over moderne sanitaire voorzieningen en elke staanplaats beschikt over een parking, riolering, drinkwater, digitale TV, mogelijkheid tot internetaansluiting en minimaal 16A elektriciteit.

Camping Voorhout

Op doorreis? Dan is deze rustige camping gelegen dichtbij de autosnelweg dé ideale plek om even de batterijen herop te laten om daarna weer verder te rijden. Maar de bosrijke omgeving heeft zoveel te bieden, waardoor je waarschijnlijk beslist om wat langer te blijven en de fiets- en wandelopties te ontdekken. Camping Voorhout beschikt over modern sanitair en een gezellige cafetaria waar je terecht kan voor een drankje en een hapje.

Moerbeke

Brasserie 't Polderhuis aan de Rode Sluis in Moerbeke (Waasland)
2 vissers aan de Grote Kreek in Moerbeke (Waasland)

Camping de Rode Sluis

Eens een waar oord voor palingvissers. Nu dé ideale locatie in de polders van Moerbeke-Waas om helemaal tot rust te komen aan de oevers van de Grote Kreek. Camping de Rode Sluis is de perfecte uitvalsbasis voor je wandeltocht doorheen het Pereboomsgat. Wakker worden met zicht op de Grote Kreek zal je zeker inspireren om een stapje in de natuur te zetten. Vanuit je tent of caravan rol je zo de wandelroute Pereboomsgat binnen, want deze start namelijk op de camping zelf! Op deze wandeling weet menig vis-en vogelliefhebber wel aan haar trekken te komen. Maar je hoeft helemaal geen fauna connaisseur te zijn om ten volle van deze wandeling te genieten, want het prachtige polderlandschap met zijn weidse akkers, krekencomplex en drassige moeraslanden zal je zeker weten te boeien. Deze camping ligt aan brasserie ‘T Polderhuis, waar je na een heerlijke dag wandelen, fietsen of luieren de voetjes onder tafel kan schuiven en kan genieten van een culinaire avond.

Levend_Erfgoedpark_Puyenbroeck(1).jpg
Waasland_hoogteparcours puyenbroeck_Wachtebeke.jpg
uitkijktoren_Provinciaal_Domein_Puyenbroeck.jpg

Camping Puyenbroeck

Provinciaal Domein Puyenbroeck, da’s niet weten wat eerst gedaan: spelen, wandelen, roeien, zwemmen, sporten, ontspannen, vissen, dieren kijken,…? Het lijstje is werkelijk eindeloos. Maar geen nood, want je maakt er zo een meerdaags verblijf van. Op het domein vind je Camping Puyenbroeck met bijna 300 staanplaatsen voor mobilhomes, kampeerwagens en tenten alsook een kampeerweide voor tenten. De sanitaire blok op de camping beschikt over alle nodige voorzieningen; er zijn ook verschillende wateraftappunten, er is gratis wifi in de hele camping en elke kampeerplek heeft ook een aansluitingsmogelijkheid op het elektriciteitsnet.

Ben je toch benieuwd naar wat er zich buiten de grenzen van het provinciaal domein afspeelt? Dan ga je toch gewoon voor een wandel-of fietstocht langs het water in de valei van de Moervaart.

Lokeren

Ontdek Lokeren per boot, fiets of vespa en waan je een weg op of naast de Durme. Vergeet ook zeker niet te stoppen bij het Stadsmuseum van Lokeren en proef eens van de Lokerse paardenworst.

waasland_lokeren_aardeken_jaagpad.jpg
Waasland_markt met Durme-Lokeren
oude durme 2.jpg

Caravanstaanplaats Verlorenbos

Ontwaken bij het gefluit van de vogels, en dat op een steenworp van het centrum van Lokeren? Dat kan, op de caravanstaanplaats aan het Verlorenbos, een rustig stukje groen.

Waasmunster

Waasland_park blauwendael_waasmunster.jpg
Heidekapel Waasmunster David Samyn.jpg
Waasland_Durme_Waasmunster - kopie.jpg

Camping Gerstekot

Kastelen, kerken, kapellen en een abdij… Als je dit leest, is Waasmunster misschien niet het eerste dat bij je opkomt, maar je zou je ervan verschieten wat deze gemeente te bieden heeft. Vanuit Camping Gerstekot kan je per fiets of mountainbike op ontdekking gaan doorheen de natuur langs de Waasmunsterse historische gebouwen. Ook voor de wandelende kampeerder heeft Waasmunster heel wat te bieden. Wij presenteren je graag twee reeds uitgestippelde wandellussen: eentje die je via het kasteeldomein van Sombeke leidt en eentje die je doorheen een beschermd Europees habitatrichtlijngebied loodst. Kortom, cultuur en natuur genoeg in Waasmunster om je enkele dagen te vermaken!

Temse

De Boelwerf is niet meer. Maar niet getreurd, want het heeft plaats gemaakt voor De Zaat. Toch nog eens de sfeer van de oude Boelwerf opsnuiven? Spring dan op een boot en vaar de Schelde af, langs de oevers van het dorp en via prachtige natuur. Als je geen zeemansbenen hebt, knoop dan gewoon je wandelschoenen dicht en ga op ontdekking in het Schouselbroek of Tielrodebroek.

waasland_Temse_kerk.jpg
waasland_boelwerfkraan_Temse.jpg
waasland_Scheldebrug_Temse.jpg

Kampeerautoterrein De Zaat

’s Avonds parkeer je je mobilhome op het kampeerautoterrein De Zaat, gelegen in het centrum van Temse, vlakbij de Schelde en dichtbij winkel-en horecazaken. Deze parkeerplek is ook erg goed bereikbaar door haar ligging bij de E17 en de N16 (richting A12). Er zijn 20 ruime plaatsen beschikbaar en de plek is uitgerust met nustvoorzieningen.

Kruibeke

We schreven het al wel eens eerder, maar de Polders van Kruibeke zijn een pareltje aan de kroon van het Waasland. Het unieke natuurfenomeen waarbij de polders hier een paar keer per jaar volledig onder water staan, zorgt ervoor dat op het moment dat het water wegtrekt, hier een weelde aan fauna en flora te vinden is.

ree in de polders van Kruibeke _ Thais Buytaert.jpg
Kortbroek Kruibeke.jpg
waasland_polders van kruibeke 3.jpg
waasland_polders van kruibeke_vilda.jpg

Parkeerplaats Sporthal Den Dulpop

Parkeer je mobilhome op de rustige parkeerplaats aan sporthal Den Dulpop en ontdek al wandelend de omgeving. De parking is gelegen vlakbij het kasteel Wissekerke en de polders van Kruibeke. Parkeren is gratis, maar er zijn geen nutsvoorzieningen.

Beveren

In de stad van kasteel Cortewalle zien ze je niet graag vertrekken. Het is waarschijnlijk om die reden dat Beveren talrijke mobilhomeparkings heeft voorzien, zo kun je altijd nog een nachtje langer blijven. We kunnen er alleen maar van profiteren, want Beveren en haar omgeving hebben zoveel te bieden. Waan je een edelvrouw of ridder in het park rond de oude burcht of blijf iets dichter bij de realiteit, trek je stappers aan en ontdek de eigenzinnige natuurgebieden in de buurt.

W-stgilliswaas_©Dronography03.jpg
waasland_radartoren_oudendoel_beveren.jpg
preview_Beveren_Parkbos_Hof_Ter_Saksen-5.jpg

Parking atletiekterrein

Een eenvoudige parkeerplaats op de parking van athletiekterrein Volharding voor drie campervoertuigen. Parkeren is gratis, maar er zijn geen nutsvoorzieningen.

Parking Cortewalle

Eén parkeerplaats voor een mobilhome grenzend aan het Kasteelpark Cortewalle en op 500 meter van Beveren-centrum, waar je uitstekende horecazaken vindt.

Parking OC Boerenpoort

Eén parkeerplaats vlakbij het centrum van Melsele. Parkeren is gratis, maar er zijn geen nutsvoorzieningen.

Parking Voetbal Beveren

Eén parkeerplaats voor een mobilhome grenzend aan de sportpleinen van KFC Vrasene. Parkeren is gratis, maar er zijn geen nutsvoorzieningen.

Parking Pillendijk

Parking Pillendijk biedt parkeergelegeheid voor 2 mobilhomes. Deze parking kan redelijk druk zijn aangezien het een mix-parking is voor busjes en auto’s. Parkeren is gratis, maar er zijn geen nutsvoorzieningen.

Sint-Gillis-Waas

waasland_sintgilliswaas_klingspoor_dodendraad.jpg
Waasland_Troubadour_The Musketeers_SintGillisWaas.jpg
waasland_Drijdijck_sint-gillis-waas.jpg

Familiecamping Fort Bedmar

Klinge-Waas, een landelijk grensdorp omringd door polder-landschappen en bossen, ver weg van alle drukte. Kom hier ontspannen op familiecamping Fort Bedmar. Het openluchtzwembad, de visvijver, uitgebreide speeltuinen, volley-, basketbal- en petanqueterrein en de vele wandel- en fietsopties in de omgeving zullen zorgen voor een gevarieerde vakantie voor het hele gezin! Indien je zelf geen caravan hebt, kan je er hier ook een huren om zo de ultieme kampeerervaring te beleven.

Vanuit de camping sta je trouwens zo aan het begin van de Koningsdijk. Al fietsend flirt je hier met de Nederlandse grens, door het groen en langs Fort Liefkenshoek en de Wallen van Damme. Als je dorst hebt gekregen van al dat fietsen, kan je terecht voor een échte Troubadour bij brouwerij The Musketeers.