10 heerlijke ijshoeves in het Waasland

10 heerlijke ijshoeves in het Waasland

Een zoete zonde

Een tocht langs lekker ambachtelijk gemaakt ijs

Wat is er lekkerder dan een verkoelend ijsje, zelfs als het zonnetje niet straalt? Ambachtelijk ijs gemaakt met verse melk, rechtstreeks vanop de hoeve. Vaak met originele smaken, stuk voor stuk het proberen waard. Dus, ga snel langs en ontdek je favoriet!

 

ijsjes janz en rooz.jpg

DE FARM

Een zomer- én winterterras met hoevedelicatessen dichtbij de Kruiskapel in Eksaarde. Voor heerlijke smaken als tiramisu, zoute karamel, maar ook suikerarm ijs kun je hier dagelijks terecht van 14u tot 21u. Het Dino-ijs heb je vast nog nergens anders geproefd!

PATSY'S KRUIDEN EN IJS

Dit gezin wil bewuster leven, meer zelf kweken en verwerken en dat doorgeven aan hun kinderen. Ze behandelen kwaaltjes met honing, kneuzingen met smeerwortel, ...  En op zondag tussen 13u en 19u kun je er terecht voor een heerlijk ijsje met smaken zoals lavendel en groene appel, maar ook sorbet van citroenverbena en gember. De traditionele fruitsmaken zijn er ook. Maak dus zeker een fietsstop in Wachtebeke!

DE PETRUSHOEVE

Zin in een ijsje? Je kan 24/7 ijs afhalen in de ijsautomaat op de hoeve. Feestje? Let op!  Ijstaarten zijn steeds op bestelling. Tijdens de zomervakantie is het ijsjesterras op De Petrushoeve in Beervelde open op zaterdag en zondag vanaf 14u. Maak je keuze uit meer dan 15 verschillende smaken versgedraaid hoeve-ijs en sorbet. Opvallende smaken in de scheptoog: stroopwafels, bloedsinaasappel, Bueno, witte leo, bosvruchten, Tripel Karmeliet, karamel ... Dat moet je toch proeven?

MILI HOEVEZUIVEL

MILI is een familiebedrijf in Lokeren dat de kwaliteit van hun hoeveproducten voorop zet. Het schepijs is gemaakt met dagverse melk van hun eigen koeien. Dit gecombineerd met gezonde, pure ingrediënten maakt het ijs vooral heel lekker! Mili biedt je een hele waaier aan smaken, maar heeft ook een suikervrij en lactosevrij aanbod. Voor ieders wat wils dus!

Ijs van gezouten karamel van De Farm in Eksaarde
Een ijsje van IJshoeve De Boey in Meerdonk

MON BIJOU

Op het melkveebedrijf 'De Heirlandshoeve' in Sinaai tref je een retro ijscrèmekar. De zussen Auman en hun oldtimer foodtruck uit de jaren zestig brengen meteen een vleugje nostalgie wanneer je stopt voor een lekker ijsje bereid met dagverse hoevemelk. Zeker doen op zondagnamiddag tussen 13u en 18u!

GELATERIA LUCA

In Temse moet je zeker eens langsgaan bij de meester-ijsbereiders Fabio en Sarah. Zij bereiden hun roomijs met eerlijke producten en laten ons meegenieten van een variatie van smaken. Onder het motto 'Het leven is als ijs, geniet ervan voor het smelt', reppen we ons als de bliksem richting Temse.

IJSHOEVE DE BOEY

Dit familiebedrijf bereidt dagelijks heerlijk ijs van de melk van hun eigen koeien. En dat proef je! De koeien grazen in de polders van Sint-Gillis-Waas. Jij kunt terecht op het terras van de hoeve of aan het ijsraam voor take-away. Niet te missen!

CREMERIE FRANCOIS

Crèmerie François is een legende in het Waasland. Het ijssalon in Sint-Niklaas is al sinds 1928 gespecialiseerd ijsmaker. Het ambachtelijk ijs wordt met veel liefde, veel geduld en strikt volgens het oorspronkelijke recept van meneer François uit 1928 gedraaid. De rauwe hoevemelk wordt rechtstreeks bij de lokale boer aangekocht en in eigen huis gepasteuriseerd. 
Crèmerie François is al 3 keer tot beste ijssalon van België uitgeroepen! Doe zelf de smaaktest!

JANZ & ROOZ

Een 'toeter' of een bekertje met 1 of 2 bollen of een afgesloten 1-portie potje? Dat is nog maar het begin. Daarna komt de keuzestress pas echt: naast de 'klassieke' smaken is er ook rabarber (limited edition), honing-kurkuma en witte chocolade met abrikoos. Maar het speciaaltje is toch het ijs met saffraan van eigen kweek. Om de lekkernij te kunnen bereiden, werden enkele jaren geleden 3.000 bio-bloembollen in de tuin in Lokeren aangeplant. Ga er zeker langs!

FOUBERT

Dit ijssalon vlakbij het station van Sint-Niklaas is al 10 jaar een begrip in het Waasland en ver daarbuiten. Het is de vaste hotspot voor lekkerbekken. Hier ontdek je smaken als Tompouce, Foubert Rocher en Limoncello sorbet. Kom ze zelf ontdekken!

Ijs bereiden bij Crèmerie François in Sint-Niklaas
IJsjes om mee te nemen van bij Janz & Rooz in Lokeren